Cerere în căsătorie de Mary Balogh

Titlul original : The Proposal
Editura : Lider
Anul apariţiei : 2015
Traducerea : Ileana Dinu
Număr de pagini : 270

      RECENZIE CITITOR

     Rezumat carte

Cărţi scrise de Mary Balogh

Mary Balogh, o autoare cu peste 60 de romane aflate de ani buni în topurile celor mai bune cărţi, foarte îndrăgită de cititorii din ţara noastră, premiată cu premiul ”Romantic Times pentru întreagă carieră”.
Acest roman are o anumită legătură cu o carte îndrăgită de noi : “O noapte de iubire”.
Este povestea lui Gwendoline ( Gwen) Lady Muir, văduva de peste 7 ani– sora lui Neville din ”O noapte de iubire”– şi a lui Hugo- fost maior în armata britanică, eroul de la Badajoz cum e numit de englezi, drept pentru care primeşte din partea regelui- a prinţului regent, de fapt- un titlu nobiliar.
Cei doi, au ceva probleme. Atât Gwen, din cauza traumei prin care trecuse: un soţ nu tocmai normal-depresiv- care se sinucide în faţa ei, un accident de călărie de pe urma căruia şchioapătă, şi pierderea sarcinii. În urma accidentului află de la doctorul care a îngrijit-o că nu va mai putea avea niciodată copii.

Hugo, pe de altă parte are în spate o traumă psihică, deoarece se consideră vinovat de moartea oamenilor din compania sa, şi i se pare că acest titlu nobiliar nu îl merită. În armată aproape îşi pierduse minţile, lua în considerare sinuciderea … dar spre norocul lui, în Clubul Supravieţuitorilor îşi află puterea de a reveni cu picioarele pe pământ. Este un tip înalt, bine dezvoltat, dar încruntat şi taciturn, care cu greu îşi face prieteni. Provine din clasa de mijloc, acesta fiind un alt motiv pentru care se simte nesigur în cadrul aristocraţiei.
Gwen, aflată în vizită la o prietenă, îşi luxează glezna. Eroul nostru este cel care o găseşte. De aici, încep discuţiile, încep să se simtă atraşi unul de celălalt deşi Gwen susţine că nu vrea să se recăsătorească, iar Hugo îi spune că trebuie să se însoare, dar cu o fata din clasa lui socială. Şi totuşi, petrec împreună o după-amiază plină de iubire…

Dar, cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, lucrurile între cei doi se complică. Hugo o cere în căsătorie pe Gwen, aceasta îl refuză, dar îi sugerează să o curteze şi să o mai întrebe o dată la finalul sezonului dacă vrea să se căsătorească cu el.
Vedem adevărata faţă a lui Hugo, care face orice pentru familia sa. Gwen încearcă să-i arate acestuia că dragostea , iubirea în căsnicie sunt importante, dar mai ales că el se integrează în lumea ei dar şi că ea poate să aibă loc în lumea lui.
Este o carte pe alocuri plină de umor, alteori îţi solicită la maxim sentimentele. În final, rămâi cu un zâmbet pe faţă şi cu sentimentul că ai citit o carte foarte bună.
Eu îi acord nota 10 şi o recomand.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant şi cărtureşti

Recenzie cititor: autor Geo

10 COMMENTS

  1. Foarte tentana recenzie! Multumesc pentru recomandare Geo, imi doresc mult sa citesc aceasta carte, mai ales ca autoarea e una din scriitoarele mele favorite de carti romantice!

  2. Bravo surioara ! M-ai tentat cu aceasta carte si imi pare atat de rau ca nici acum nu a aparut pe elefant.

  3. Mary Balogh imi place foarte mult! Cartea aceasta nu am citit-o inca. Felicitari pentru recenzie! Foarte tentanta!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.