Recomandare de cartefata-inecandu-se

Fata înecându-se de Caitlin R.Kiernan

Premiul Bram Stoker, Nominalizare la Premiul Nebula (2013)
În familia lui Imp, nebunia se aliniază ordonat, ca vagoanele unui marfar: bunica, fiica, fiica fiicei… Imp este schizofrenică şi o ştie. Cu ajutorul medicamentelor şi al psihiatrei, Imp este bine – până când o întâlneşte pe Eva Canning, care seamănă tulburător de mult cu tânăra din Fata înecându-se, un tablou ce o obsedează din copilărie. Sirenă, lup sau fantomă, Eva o bântuie şi o aruncă într-un vârtej de vise şi amintiri care nu au nimic de-a face cu realitatea.
Ca să scape din labirintul obsesiilor, Imp începe să scrie, iar hotarul ce separă închipuirea de realitate şi magia de nebunie dispare cu totul. Treptat, autobiografia ei se transformă într-o poveste cu fantome, sirene şi vârcolaci, într-un fantasy întunecat şi erotic în care nimic nu e ceea ce pare.

Cumpără cartea

Secretele din strada Portului de Ann CleevesSecretele din strada Portului de Ann Cleeves

O CRIMĂ. Newcastle. Ajunul Crăciunului. Detectivul Joe Ashworth şi fiica sa, Jessie, se întorc acasă cu metroul. Trenul se opreşte brusc, iar Jessie observă că o femeie în vârstă nu părăseşte garnitura o dată cu restul lumii: Margaret Krukowski fusese înjunghiată mortal.
UN MARTOR. Nimeni dintre cei care se înghesuiau în vagonul de metrou nu a văzut nimic. Nimic pe camerele de supraveghere. în căutare de indicii, Vera Stanhope ajunge în liniştitul orăşel Mardle, din Northumberland. Simte că localnici ştiu mult mai multe decât spun.
UN SECRET. Doar câteva zile mai târziu, o a doua femeie este ucisă. Refăcând ultimii paşi ai victimelor, Vera se trezeşte cufundată adânc în trecutul unei comunităţi în aparenţă atât de innocentă. Şi toate indiciile conduc spre o singură stradă. De ce toţi cei care locuiesc pe strada Portului se feresc să vorbească?Întoarcerea la casa de vară de Jude Deveraux

  Întoarcerea la casa de vară de Jude Deveraux

Magia există în casa de vară din Mâine, unde misterioasă Madame Zoya le-a împlinit cele mai ascunse dorinţe vizitatorilor ei. Acum, trei femei au venit în acest loc special avînd un lucru în comun: un trecut dureros pe care fiecare ar vrea să-l rescrie. Amy, care ascunde o pierdere sfîşietoare în spatele căsniciei şi familiei ei aparent perfecte… Faith, o văduvă de treizeci şi ceva de ani, care suferă după un bărbat şi Zoë, o artista ocolită de oamenii din oraşul ei natal din motive neştiute de ea, după ce o seară traumatizantă i-a şters memoria. Cu puterile lor mistice, Madame Zoya şi sora ei, Primrose, încearcă să le redea speranţa şi încrederea în puterea dragostei. Deşi fiecare are parte de surprize, oare întoarcerea în timp le va aduce, în final, fericirea aşteptată?

O singură minune de Alina CosmaO singură minune de Alina Cosma

Dan Alexandru Maria, un bărbat greu de abordat, ajunge să se îndrăgostească de tânăra Alexandra Maria Dan, o fiinţă mult prea sensibilă pentru lumea în care trăieşte. Amintiri adânc întipărite, gingăşie, sensibilitate, o dragoste profundă, care depăşeşte bariere, piedici şi chiar moartea, este tot ce îi uneşte.
Dar ce va face Dan pentru a-şi salva soţia pe care o adoră, că fiica lor să-şi cunoască mama?
Vieţile celor care îi înconjoară se vor schimbă pentru totdeauna, iar singură minune pe care o recunoaşte Dan în viaţă să îi va oferi un dar pentru veşnicie.
O singură minune” este o poveste de viaţă, de dragoste, speranţa şi credinţă. Tot ceea ce pare o simplă coincidenţă face parte dintr-un plan divin. Nimic nu rămâne la voia întâmplării!Sunt o legendă de Richard Mathenson
O singură minune” este o poveste de dragoste, dragostea ce uneşte un cuplu, dragostea între fraţi, dragoste de părinte, de fiica, de mama, dragostea în diferitele ei forme. Dar în acelaşi timp este o poveste de viaţă, speranţa şi credinţă. Este o poveste care te prinde, te ţine alături, apoi rămâne acolo, în suflet.

Sunt o legendă de Richard Mathenson

Poate că Robert Neville este singurul supravieţuitor al unei molime incurabile care a transformat fiecare bărbat, fiecare femeie şi fiecare copil în creaturi nocturne însetate de sânge, decise să-l extermine. Ziua, umblă după hrană şi provizii, disperat să gasească vreun alt posibil supravieţuitor… Dar, de pretutindeni, este urmărit de fiinţe spectrale, infestate, care îl pândesc în aşteptarea unei mişcări greşite… Ce, fără doar şi poate, va veni cândva…

Harta cerului de Felix J.PalmaHarta cerului de Felix J.Palma

Ce e mai uşor: să supravieţuieşti unei invazii marţiene sau să cucereşti inima unei femei care nu crede în iubire?

În călduroasa vară a anului 1835, un bărbat a făcut lumea să viseze, susţinând că Luna e locuită de unicorni, de oameni-lilieci şi alte fiinţe fantastice.
După mai bine de 70 de ani, strănepoata lui, Emma Harlow, ştie că se va putea îndrăgosti numai de cineva care, ca şi străbunicul ei, să fie în stare să înflăcăreze imaginaţia contemporanilor.
Pentru asta îi cere milionarului Montgomery Gilmore, cel mai neobosit pretendent al ei, să reproducă invazia marţiană descrisă de H. G. Wells în romanul Războiul lumilor. Iar pentru Gilmore, nimic nu e imposibil: marţienii vor invada Pământul, chiar dacă, de data aceasta, va fi din iubire.
Harta cerului face parte dintr-o trilogie. Prima parte, Harta timpului, a apărut la Editura Trei, în 2011.

Emma nu doar privea ore întregi harta, la fel ca mama şi bunica ei, ci se obişnuise să o poarte cu ea peste tot: o aşeza alături de tacâmuri la masă, o lua cu ea când se ducea în parc cu guvernanta, o ascundea sub pernă în fiecare noapte. Era ca şi cum harta ar fi fost pentru ea un costum de scafandru de care avea nevoie pentru ca aerul care o înconjura să fie respirabil. Chiar şi starea ei de spirit păru a se îmbunătăţi puţin şi, deşi zâmbetul ei părea mai degrabă ca o zi însorită de iarnă în New York, contactul cu acel sul de hârtie făcu să se nască în privirea ei o strălucire binevoitoare, de care şi trandafirii din grădină părură să se bucure, căci înfloriră mai devreme în anul acela.”

Un savuros amestec de genuri.” – The Washington Post
„Un uluitor carusel de erudiţie şi extravaganţă.” – Le Nouvel Observateur
„Cititorii care se vor aventura în această călătorie vor fi recompensaţi cu prisosinţă. Palma împleteşte istoria şi fantasticul într-o poveste de dragoste impresionantă, condimentată cu nenumărate aventuri.” – Booklist
„Pur şi simplu sclipitor.” – Publishers Weekly

Félix J. Palma este unul dintre cei mai originali scriitori spanioli, iar una dintre mărcile scrisului său e aceea de a insera fantasticul în cotidian. A publicat cinci cărţi de povestiri, care i-au adus multe premii, printre care Premiul Tiflos în 2001 şi Premiul Iberoamericano în 2003.
Harta cerului face parte dintr-o trilogie. Prima parte a trilogiei – Harta timpului – a fost recompensată cu prestigiosul Premiu Ateneo de Sevilla în 2008. Publicată în peste 25 de ţări, ea l-a consacrat definitiv pe Félix J. Palma ca prozator. Femeia misterioasa de Amanda Quick

Cumpără cartea

Femeia misterioasă de Amanda Quick

prezentare carte

Sub ţinuta cenuşie şi simplă, domnişoara Beatrice Lockwood are mereu la îndemână un pistol, fiind o doamnă de companie cu o misiune secretă – şi un trecut la fel de misterios – care trebuie să fie gata să-şi apere viaţa în orice moment.
Totuşi, este luată pe nepregătite de intervenţia unui necunoscut care îi sare în ajutor. Joshua Gage are propriul interes, căci fostul investigator în slujba Coroanei trebuie să îl descopere acum pe cel care îi şantajează sora. Şi toate indiciile duc spre Beatrice.
Atunci când se convinge că ea nu este nici pe departe vinovată de şantaj, furt şi crimă, ba chiar este ţinta unui nebun periculos, Beatrice şi Joshua se decid să-şi unească eforturile pentru a elucida misterul celor două cazuri care par legate prin nenumărate fire.
Interesul şi curiozitatea profesională se transformă rapid într-o pasiune neaşteptată, căreia
everville_1_produsnu pot să i se împotrivească. Şi brusc viitorul devine pentru amândoi mult mai luminos… dacă trecutul nu îi va ajunge din urmă.

Everville de Clive Barker

La hotarul dintre aceasta lume şi Quiddity, marea viselor, se află Everville, oraşul fondat după planurile riguroase şi la dorinţa expresă a unuia dintre pionierii plecaţi să cucerească vestul. Ani de zile locuitorii săi şi-au dus existenţa în ignoranţa totală faţă de ţărmul strălucitor pe care se află oraşul lor. Deschizând uşa dintre cele două lumi, Clive Barker îşi plasează personajele în inima misterului omenesc, într-un loc încărcat de revelaţii, în care actionează forţele care au conturat trecutul şi care sunt pe punctul să distrugă viitorul.

Cumpără cartea

Dublă tentaţie de Tessa DareDubla tentatie
prezentare carte

Norocul e o sabie cu două tăișuri pentru moștenitorul titlului de Lord Ashworth. Îndrăzneț și nesăbuit, acesta sfidează moartea pe câmpul de bătălie, în încăierări și oriunde altundeva crede că o poate găsi, dorindu-şi să pună capăt unei vieţi nefericite pe care consideră că nimic nu o poate schimba. Cum căutările sale rămân fără răspuns, lordul Ashworth se întoarce la domeniul strămoşesc, așteptându-se la orice în afară de a găsi salvarea în brațele unei frumoase hangițe care îl provoacă să lupte cu demonii dinăuntrul său – şi cu dulcea tentaţie a iubirii.
Meredith Maddox nu crede în soarta implacabilă, ci în munca grea, iar romantismul nu intră în planurile ei. Dar când lordul se întoarce, plin de cicatrici, sătul de lume și periculos de atrăgător, încântătoarea hangiță văduvă se trezește sfâșiată între dorință și pragmatism.Parcul Gorki de Martin Cruz Smith
În vreme ce un mister adânc din trecut și pericole din prezent amenință mai mult ca oricând șansa la o viață fericită, Meredith se vede nevoită să mizeze totul pe un pariu pe care inima sa l-a pus cu mult timp în urmă.

Parcul Gorki de Martin Cruz Smith

O triplă crimă are loc într-un parc de distracţii din Moscova, iar cadavrele îngheţate sunt găsite în zăpadă, fără degete şi cu feţele mutilate.
Anchetatorul Arkadi Renko porneşte în căutarea unui foarte bogat (şi lipsit de scrupule) traficant de blănuri pentru demascarea căruia va înfrunta deopotrivă KGB-ul, FBI-ul şi poliţia new-yorkeză, iar viaţa îi este mereu pusă în pericol. Şi asta nu este tot: Renko se îndrăgosteşte de o frumoasă disidentă, pentru care este gata să rişte totul.

Pe strada Dublin

Pe strada Dublin de Samantha Young

recenzie carte

Tot ce vrea ea este prezentul.
Însă viitorul îi rezervă o surpriză…

New York Times bestseller

Jocelyn Butler a fugit ani întregi de trecutul său. Însă bărbatul seducător pe care îl cunoaşte o va dezbrăca de toate… secretele.
Acum patru ani, Jocelyn Butler şi-a lăsat în urmă trecutul dureros şi a plecat din Statele Unite în Scoţia, pentru a lua totul de la capăt.
S-a hotărât să-şi îngroape suferinţa şi să meargă înainte fără a se mai implica în nicio relaţie.
Pare mulţumită să ducă o viaţă retrasă până în clipa în care se mută într-un apartament superb pe Dublin Street. Acolo cunoaşte un bărbat care zguduie din temelii lumea ei păzită cu grijă.
Braden Carmichael obţine întotdeauna ce vrea. Ştiind cât de sceptică este Joss privind orice fel de relaţie, Braden îi propune un aranjament sexual care să satisfacă atracţia intensă dintre ei şi care să le ofere în acelaşi timp libertate totală.

EROTISM.
SENZUALITATE.
ROMANTISM.

«Apoi m-a cuprins în braţe, lipindu-şi o mână de ceafa mea, iar gura lui s-a lipit de a mea. Era un sărut disperat, dar nu-mi puteam da seama dacă era disperarea lui sau a mea. Dar ştiam că nu fusesem sărutată niciodată aşa, atât de adânc, atât de pasional. Nu era un sărut delicat, ci o încercare de a ne cufunda unul în celălalt.»
«O carte plină de senzualitate… Jocelyn Butler luptă să se regăsească pe sine şi să creadă din nou în forţele sale.» USA Today
«Admirabil scrisă, Pe strada Dublin are exact amestecul potrivit de erotism, senzualitate şi romantism.» Once Upon a Twilight

Samantha Young s-a născut la Stirlingshire, Scoţia. A absolvit în 2009 Universitatea din Edinburgh, unde a studiat istorie antică şi medievală. Cărţile sale acoperă mai multe genuri: romance, paranormal, fantasy urban şi subiecte contemporane. Pentru romanul Pe strada Dublin, Samantha Young a fost nominalizată la Goodreads Choice Award for Best Author and Best Romance.

Cumpără cartea

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.