Clătite cu spanac și ciuperci – Carne de vițel la tavă – Ciorbă de salată verde și afumătură -Tort cu mascarpone, frișcă și nutella
Clătite cu spanac și ciuperci – Carne de vițel la tavă – Ciorbă de salată verde și afumătură – Tort cu mascarpone, frișcă și nutella
1.Aperitiv: Clătite cu spanac și ciuperci (Iliuţa):
- se coc zece clătite pe care le umplem cu următoarea compoziție:
- o ceapă tocată cubulețe o sotăm în puțin unt.
- adăugăm 300 g ciuperci din conservă, 300 g spanac fiert în prealabil, sare și piper.
- la final încorporăm 100 g cașcaval răzuit.
- după ce umplem fiecare clătită o rulăm în formă dorită, așezându-le ulterior într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- se lasă pentru 15-20 minute la cuptor la 180 grade Celsius.
2. Ciorbă de salată verde și afumătură (Iliuţa):
- afumătura se călește în puțin ulei de măsline .
- când este aproape rumenită adăugăm ceapa verde și ustuoiul tocate mărunt si le mai lasăm pentru 2-3 minute.
- punem 3 litri de apă caldă peste, adăugăm salata tocată feliuțe în prealabil și sare după gust.
- le lăsăm pentru 15-20 minute la foc potrivit să fiarbă.
- la final adăugăm ouăle bătute spumă și smântâna procedând ca la ciorba rădăuțeană, treptat și după ce am amestecat compoziția cu zeamă de la ciorbă puțin câte puțin.
- se lasă la fiert pentru încă 2 minute.
- se servește caldă .
3. Carne de vițel la tavă (Vero):
- se taie bucăţele de carne, se condimentează cu sare, piper, boia, se ung cu muștar, se așează în tavă .
- adăugăm un pahar de vin și lăsăm la rece 1 ora.
- se pune un pahar de apa și se fierbe la foc mic.
- dacă e necesar se mai adaugă apă caldă.
- carnea de vițel uneori fierbe mai greu, depinde de cât de tânăr a fost vițelul
- la final adăugăm 2 căței de usturoi .
- se poate servi cu cartofi piure sau natur
4. Tort cu mascarpone, frișcă și nutella (Iliuţa):
- într-o tavă de tort cu pereți detașabili așezăm în partea de jos si pe laterale 500 g pișcoturi înmuiate în prealabil în zeamă de compot de fructe.
- 400 g mascarpone se mixează cu 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie.
- într-un alt vas mixăm 600 ml smântână pentru frișcă cu 50 g zahăr pudră .
- încorporăm cele două compoziții și amestecăm bine.
- crema obținută astfel o împărțim în două părți egale.
- în una dintre ele adăugăm 200 g nutella și mixăm pentru 1-2 minute.
- peste pișcoturile înmuiate punem primul stat de crema, cel alb și ulterior cel care conține nutella.
- pentru ornat folosim fructe și bucăți de ciocolată.
- se lasă la frigider pentru 4 ore înainte de a servi.
Este delicios!
-
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Multumim pentru retete Iliuta si Vero!