Clătite cu spanac și ciuperci – Carne de vițel la tavă –...

Clătite cu spanac și ciuperci – Carne de vițel la tavă – Ciorbă de salată verde și afumătură -Tort cu mascarpone, frișcă și nutella

by -
1
Clătite cu spanac și ciuperci - Carne de vițel la tavă - Ciorbă de salată

Clătite cu spanac și ciuperci – Carne de vițel la tavă – Ciorbă de salată verde și afumătură – Tort cu mascarpone, frișcă și nutella

1.Aperitiv: Clătite cu spanac și ciuperci (Iliuţa):

  • se coc zece clătite pe care le umplem cu următoarea compoziție:
  • o ceapă tocată cubulețe o sotăm în puțin unt.
  • adăugăm 300 g ciuperci din conservă, 300 g spanac fiert în prealabil, sare și piper.
  • la final încorporăm 100 g cașcaval răzuit.
  • după ce umplem fiecare clătită o rulăm în formă dorită, așezându-le ulterior într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • se lasă pentru 15-20 minute la cuptor la 180 grade Celsius.

2. Ciorbă de salată verde și afumătură (Iliuţa):

  • afumătura se călește în puțin ulei de măsline .
  • când este aproape rumenită adăugăm ceapa verde și ustuoiul tocate mărunt si le mai lasăm pentru 2-3 minute.
  • punem 3 litri de apă caldă peste, adăugăm salata tocată feliuțe în prealabil și sare după gust.
  • le lăsăm pentru 15-20 minute la foc potrivit să fiarbă.
  • la final adăugăm ouăle bătute spumă și smântâna procedând ca la ciorba rădăuțeană, treptat și după ce am amestecat compoziția cu zeamă de la ciorbă puțin câte puțin.
  • se lasă la fiert  pentru încă 2 minute.
  • se servește caldă .

3. Carne de vițel la tavă (Vero):

  • se taie bucăţele de carne, se condimentează cu sare, piper, boia, se ung cu muștar, se așează în tavă .
  • adăugăm un pahar de vin și lăsăm la rece 1 ora.
  • se pune un pahar de apa și se fierbe la foc mic.
  • dacă e necesar se mai adaugă apă caldă.
  • carnea de vițel uneori fierbe mai greu, depinde de cât de tânăr a fost vițelul
  • la final adăugăm 2 căței de usturoi .
  • se poate servi cu cartofi piure sau natur

4. Tort cu mascarpone, frișcă și nutella (Iliuţa):

  • într-o tavă de tort cu pereți detașabili așezăm în partea de jos si pe laterale 500 g  pișcoturi înmuiate în prealabil în zeamă de compot de fructe.
  • 400 g mascarpone se mixează cu 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie.
  • într-un alt vas mixăm 600 ml smântână pentru frișcă cu 50 g zahăr pudră .
  • încorporăm cele două compoziții și amestecăm bine.
  • crema obținută astfel o împărțim în două părți egale.
  • în una dintre ele adăugăm 200 g nutella și mixăm pentru 1-2 minute.
  • peste pișcoturile înmuiate punem primul stat de crema, cel alb și ulterior cel care conține nutella.
  • pentru ornat folosim fructe și bucăți de ciocolată.
  • se lasă la frigider pentru 4 ore înainte de a servi.

Este delicios!

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.