Clătite de dovlecel cu telemea – Cartofi dulci la cuptor – Salam cu nucă
Clătite de dovlecel cu telemea – Cartofi dulci la cuptor – Salam cu nucă
1.Aperitiv: Clătite de dovlecel cu telemea (Iliuţa):
- 500 g dovlecel răzuit se amestecă cu 100 g telemea, 2 ouă, 50 g făină de grâu, sare după gust, piper, boia iute, 3 căței de usturoi răzuiți, o ceapă verde tocată feliuțe și 50 g unt topit.
- formăm clătitele din aluatul obținut, le așezăm într-o tavă pentru cuptor, tapetată cu hârtie de copt.
- se lasă pentru 20-25 minute la cuptorul preîncălzit la 180 grade.
2.Supă cremă de broccoli:
- curățăm broccoli și punem la fiert cu un morcov, un cartofși o ceapă mică (opțional)în apă cu sare
- când legumele sunt fierte le dăm prin blender
- punem pasta în oală adăugăm apa în care au fiert legumele(cât de densă vrem supa),adăugăm condimentele care ne plac și pătrunjel tăiat ff mărunt și-i mai dăm câteva clocote
- se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Cartofi dulci la cuptor (Vero):
- se taie 4 cartofi dulci în bucăți mai mari, adăugăm legume ( ardei, ceapă, morcov) .
- punem puțin ulei de măsline, o cană cu apă , acoperim cu apă şi băgăm la cuptor 30 min la foc mic.
- descoperim apoi și mai lăsăm 5 minute.
- servim cu sos de usturoi sau friptură
4.Salam cu nucă:
- se face un amestec din: 250 gr nucă măcinată+250 gr zahăr praf+2 linguri cacao+2 linguri esență rom+1 albuș de ou bătut = întindem amestecul pe o foaie de celofan umezită (să fie ca o foaie cam de 1 deget grosime)
- crema: frecăm 1 pachet de unt (sau margarină)+120 gr zahăr să fie spumă+3 gălbenușuri de ou (fierte tari și răzuite)+lămâie după gust
- întindem crema peste foaia de nucă,rulăm ca un salam și dăm la frigider câteva ore
- tăiați felii (cu tot cu celofan se taie mai ușor).
-
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri