Salată de conopidă – Supă cremă de spanac – Piept de pui...

Salată de conopidă – Supă cremă de spanac – Piept de pui – Chec

by -
2
Salată de conopidă - Supă cremă de spanac - Piept de pui - Chec

Salată de conopidă – Supă cremă de spanac – Piept de pui – Chec

1.Aperitiv: Salată de conopidă (Vero):

  • fierbem o conopidă nu foarte mare, o scurgem de apă, adaug 2 cepe mici, tăiate foarte mărunt sare, piper si mixăm bine
  • adăugam  maioneză din 2 gălbenușuri.
  • noi mâncăm cu roșii cheri.

2.Supă cremă de spanac (Iliuţa):

  • se spală și se curaţă frunzele de la un kg de spanac .
  • o ceapă medie tăiată cubulețe și 2 căței de usturoi răzuiți se sotează în puțin unt.
  • adăugăm sare și spanacul opărit pentru 2 minute în prealabil.
  • zeama în care am opărit spanacul și amestecul obținut le punem în blender pentru 1-2 minute la viteză mică.
  • 500 ml zeamă de la supa de legume se adaugă și lăsăm totul la foc mic pentru 3 minute după ce începe să fiarbă.
  • adăugăm 200 ml smântână  ( de minim 20% grăsime) și o luăm de pe foc.
  • la final punem 2-3 ouă fierte tari tăiate cubulețe.
  • noi o servim cu crutoane aromate date prin usturoi.

3.Piept de pui (Vero):

  • 1 kg de piept de pui îl tăiem în cuburi de mărime medie.
  • într-o tavă punem 2 linguri de unt, când e topit adăugăm pieptul condimentat după gust. -lăsăm focul la minim și acoperim cu capacul.
  • dacă e nevoie adăugăm un pic de apă, dar eu prefer să-l pun fără.
  • când e rumen punem 2 căței de usturoi.
  • învârtim câteva secunde și pieptul e gata
  • durează cam 15 minute.
  • e rapid și gustos.
  • se poate servi cu cartofi sau salată de crudităţi

4.Chec :

  • 8 gălbenuşe se freacă cu o cana de zahar, puţină sare, 16 linguri de apă fiartă şi 6 linguri de ulei
  • albuşurile se bat  spumă cu o cană de zahăr ,  se adaugă   compoziţia cu gălbenuşuri şi se amestecă usor
  • punem în ploaie 2 căni de faina şi ½  pliculeţ praf de copt
  • punem în formele tapetate în prealabil cu unt si făină
  • se lasă la foc mic la cuptor 45 minute
  • checul se poate lăsa simplu sau cu  cacao, bucăţi de nucă prăjită, stafide, bucăţi de ciocolată
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.