Conferinţă militară internaţională de ştiinţe comportamentale, la Bucureşti

Prima ediţie a Conferinţei militare internaţionale de ştiinţe comportamentale, organizată de Centrul de investigaţii sociocomportamentale din subordinea Direcţiei management resurse umane a Ministerului Apărării Naţionale, se desfăşoară, în zilele de 28 şi 29 octombrie, la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti.conferinta-militara-internationala-de-stiinte-comportamentale-la-bucuresti

Lucrările conferinţei, ce are ca temă “Abordări interdisciplinare şi transculturale ale comportamentului uman în organizaţia militară”, includ prezentări ale unor informaţii de referinţă din domeniile psihologiei clinice şi psihoterapiei, psihologiei muncii şi a transporturilor, precum şi cel al sociologiei situaţiilor de urgenţă.

Conferinţa reuneşte aproximativ 200 de participanţi, specialişti români şi străini din domeniul ştiinţelor comportamentale din instituţiile componente ale sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, din mediul academic românesc şi din cadrul Armatei Statelor Unite ale Americii.

* * *

Centrul de investigaţii sociocomportamentale al M.Ap.N. a fost înfiinţat prin ordin al ministrului apărării naţionale în luna mai a anului 2014, având misiunea de a asigura asistenţa psihologică a personalului întors din teatrele de operaţii.

Centrul reprezintă un instrument important în procesul de modernizare a managementului resurselor umane ale armatei, iar psihologii centrului derulează activităţi de consiliere şi psihoterapie a personalului cu simptomatologie specifică comportamentelor disfuncţionale.

Despre Ministerul Apararii Nationale

Ministerul Apărării Naționale (MApN) este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin care este condusă activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.

comunicate de presa.ro

Review overview
3
Drăgan Milica (Mili) - Membru Fondator / PR / Editor coordonator - Admin. grup Facebook - Literatura pe tocuri

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.