De aici până la tine de Jamie McGuire

De aici până la tine, de Jamie McGuire – Editura Trei – recenzie

De aici până la tine

Jamie McGuire

Primul volum din seria Crash and Burn

Titlu Original: From Here to You

Traducător: Cornelia Marinescu

Editura: Trei

An apariție: 2020

Nr. pagini: 496

Gen: Romance

   De aici până la tine de Jamie McGuire romance.

,,În ziua nunții sale, Darby Dixon descoperă că este însărcinată, iar primul gând este că mariajul va fi cea mai proastă decizie din viața ei.

Așa că, aproape fără niciun ban în buzunar, dar cu o tonă de curaj, fuge din oraș, gata să-și schimbe numele și să înceapă o nouă viață.

Fost pușcaș marin, Scott „Trex” Trexler a luptat în cele mai primejdioase locuri de pe pământ. Dar noua slujbă la un serviciu secret de securitate îi oferă șansa de a se întoarce în singurul loc care îi redă liniștea: Colorado Springs.

Când Trex se cazează la hotelul unde lucrează Darby, ea își dă seama că bărbatul e periculos. Și nu mai vrea să fie cu cineva în care nu poate avea încredere deplină – iar Trex cu siguranță ascunde o mulțime de secrete.,,

Cu fostul iubit pe urmele sale, Darby e la un pas să afle că ceea ce nu cunoști te poate răni profund.

     Sunt convinsă că toate doamnele care îndrăgesc genul romantic sunt încântate atunci când se publică o nouă carte de Jamie McGuire, însă eu am avut mereu o reținere față de scrierile ei. Trebuie să recunosc că nu m-au prea atras poveștile ei young adult, cele în care tineri beau, se luptă și au relații pasagere, dau la un moment dat peste jumătatea lor, dar se comportă total deplasat. În legătură cu romanul de față, auzisem multe păreri negative și recunosc că mi-au cam tăiat elanul. Totuși, curiozitatea nu mi-a dat pace și mi-am zis că e cazul să-mi fac propria părere.

    ,,De aici până la tine” a reușit să mă ia prin surprindere, am găsit o scrire total diferită față de ceea ce știam, personaje liniștite, de-a dreptul dulci, comparativ cu cele din seriile Beautiful și The Maddox Brothers, romanul fiind mai degrabă un thriller romantic, dar ceea ce m-a  surprins cel mai tare a fost înclinația spre credință, discuții pe teme religioase, pilde biblice etc.

     Știu că multe cititoare s-au plâns că povestea este mult prea plictisitoare, nimic nu se prea întâmplă pe acolo, protagonistul, un pușcaș marin cu numeroase activități la activ, se îndrăgostește instantaneu de o superbă fostă miss Texas, după care alergă și alți bărbați.  Mi se pare firesc să fie nemulțumiți, având în vedere că știau dinainte cum merg lucrurile – confruntări, neînțelegeri, gelozii – într-un roman semnat de McGuire, dar pe mine, culmea, m-a încântat această schimbare. Ba mai mult, genul abordat de autoare mi-a amintit de scrierile Lindei Howard. Nici acolo nu pot spune că se întâmplă cine știe ce, povestea  doar pare un thriller, mare parte din acțiune învârtindu-se în jurul îndrăgostiților. Până la urmă, știți cum se spune, gusturile nu se discută.

     Poate că ,,De aici până la tine” nu are la fel de multe elemente dramatice ca alte cărți marca McGuire, însă pe mine m-a cucerit prin modul cum s-a pus accentul pe sentimente și prin maniera în care au fost creionate personajele principale:  Trex – puternic, încăpățânat și răbdător; Darby – dulce, precaută și hotărâtă. Le-am prețuit atât frumusețea interioară și exterioară, dar și tăria lor de caracter (poate că Darby ar fi trebuit să fie puțin mai curajoasă, mai cu zvâc). În general, mi-a plăcut povestea, chiar dacă, pe alocuri, mi-a fost indusă starea de plictiseală, și mi-a plăcut acest cuplu. Pe Darby am admirat-o pentru că a avut puterea să iasă dintr-o situație proastă, dar m-a întristat că trăia mereu cu impresia că nu merită să fie fericită. Având în vedere prin câte neplăceri a trecut, apariția lui Trex în viața ei a fost o binecuvântare.

    Cei care au citit seria Beautiful au făcut deja cunoștință cu Scott ,,Trex” Trexler. Nu e nimeni altul decât agentul federal care investigase incendiul din campusul universitar, în care se pare fusese implicat și Travis Maddox, fratele mai mic al gemenilor Taylor și Tyler. Ca și în celelalte romane semnate de McGuire, povestea de față are loc în paralel cu altele, mai precis Beautiful Sacrifice și Beautiful Burn (The Maddox Brothers) – cea dintre Taylor și Falyn; Tyler și Ellison.

      ,,De aici până la tine” este o poveste înduioșătoare despre iubire, prietenie, speranță, credință, izbăvire și redescoperirea încrederii, cu o scriitură ușor de parcurs, cu două personaje principale adorabile și dulci care reușesc să depășească toate problemele și obstacolele.

     Darby Dixon, o fostă Miss Texas, descoperă că este însărcinată chiar în ziua în care urmează să se căsătorească cu logodnicul ei abuziv, Shawn, militar de profesie. În acel moment și-a dat seama că nu-și mai putea permite să ia decizii proaste. Și-a analizat opțiunile și gândul că ar putea să meargă la o clinică, ca să scape de sarcină, era prea mult. La fel și ideea de a fi înlănțuită de Shawn pentru tot restul vieții ei din pricina unui copil, o legătură mai puternică decât oricare ceremonie matrimonială.

,,Am închis ochii și am strâns la piept testul de sarcină. Lacrimile mi se amestecaseră cu rimelul și-mi brăzdau obrajii. Curând se împlinea fix un an de când îl cunoscusem pe Shawn, după ce fusese detaşat de câteva luni la Fort Hood. Amintindu-mi cum mă simțisem atunci când îl văzusem intrând în Legend’s Pub, mă ajuta să uit cât de groaznice ajunseseră certurile dintre noi, să uit cum mă trântise pe podea, mă izbise de pereți, mă strânsese de gât sau mă pocnise peste față, ca să ajungem astăzi la acest moment de pace, în biserică. Shawn se pricepea aşa de bine să se milogească, încât, după ce ultima dată își ceruse iertare cu disperare și-mi promisese că se va schimba, acceptasem să mă mărit cu el.”

    Fară bani destui la dispoziție, fară niciun plan, fără haine de schimb, fară nimic, Darby fuge din oraș, își schimbă numele și se angajează că recepționeră la un hotel din Colorado Springs. Majoritatea oaspeților de la hotel sunt pompieri veniți pentru combaterea incendiilor foerstiere – zeci de echipe de pompieri forestieri pregătite să acționeze în canionul Queen ca să stingă incendiul ce înghițea mii de acrii de pădure la doar câțiva kilometri de oraș, și printre ei, își face veacul pe acolo și Trex, care are o anumite misiune secretă în desfășurare. În mod surprinzător, bărbatul simte ceva profund față de Darby, din prima clipă. Totul îl atrage la ea.

,,Cântecul ei de sirenă nu era intenționat și asta ma deruta. Radia, fară niciun efort, putere de seducție și inocență, în același timp. Nu mai văzusem așa ceva și eram complet și al dracului de iremediabil fascinat.”

    Trex a avut la viața lui câteva iubite, dar nu găsise niciodată pe nimeni care să fi reuşit să îl ajute să scape de sentimentul că exista ceva – cineva – mai bun. Mai avusese câteva întâlniri și multe alte femei, tipe bune să-și omoare timpul cu ele, dar, oricât de uluitoare, de frumoase, de amuzante erau,  a ştiut că niciuna nu era ca cea pe care o aștepta. Iar în momentul în care a a văzut-o pe Darby, a știut că ea e aleasa.

,,Nu era nevoie să fii un geniu ca să înțelegi că Darby fusese rănită de cineva în nenumărate feluri. Doar gândul acesta singur făcea ca orice pornire cu încărcătură sexuală să se topească sub valul unui sentiment de vinovăție. Darby părea drăguță și nu avea nevoie ca vreun cretin să aibă fantezii cu ea.”

    Din nefericire, pe ea nu o interesează să iasă cu nimeni. Sigur nu cu pompieri, polițiști sau militari, precum fostul ei logodnic. Așa că Trex preferă să accepte poziția de simplu prieten și să se poarte ca și cum ea nu era cea pe care o căutase toată viața lui de adult. Nici macar nu are curajul să îi povestească despre cariera lui militară, preferând să o lase să creadă că lucrează la departamentul pentru silvicultură. Nu avea decât varianta să mintă. Oare cum vor decurge lucrurile atunci când Darby va afla ce meserie are Trex? Ce reacție va avea Trex atunci când vă descoperi că Darby este însărcinată? Va încercă Shwan să își recapete logodnica înapoi?

,,Să-i vorbesc lui Darby era ca și cum aş fi stat în fața focului inamic – în egală măsură înspăimântător și reconfortant. Mă simțeam vulnerabil, de parcă în fiecare clipă întreaga mea lume se putea sfârși, dar în acelaşi timp mă simțeam în elementul meu. Mă pricepeam să-mi găsesc drumul prin labirintul care era Darby Cooke, dacă aveam ocazia. Totul må atrăgea la ea; avea vocea catifelată şi liniştitoare, privirea calmă, iar surâsul ei dulce liniştea furia din mine. Nu mai simțisem o astfel de pace de multă vreme.“

Nota 9,5

Carte disponibilă pe site-ul Cartepedia.ro

Recenzii cărți de dragoste

 

 

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

16 COMMENTS

  1. Recunosc că n-am citit încă nimic de la această autoare dar mai făcut curioasă cu această recenzie frumoasă :*

  2. Alinaaaa, m-ai facut sa incep cartea. Ma tot invartisem in jurul ei, insa tu m-ai corupt. Pana acum imi place de personaje, sa vedem ce iese.

    • Suuuper! Asa iti trebuie daca citesti recenzii 😛 Sa imi spui la final cum ti s-a parut cartea.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.