Detronarea regelui de Lucian Ciuchiță - Editura Literpress Publishing - recenzie

Detronarea regelui, de Lucian Ciuchiță – Editura Literpress Publishing – recenzie

Detronarea regelui

Autor: Lucian Ciuchiță

Editura Literpress Publishing 

An apariție 2021

Număr pagini: 249

Romanul ,,Detronarea regelui” m-a determinat să-mi pun întrebarea: Oare trăim numai într-o lume a banilor, iar în afara ei, nimic nu mai contează? Banul, ca un vrăjitor ne-a acaparat tot mai mult, iar noi, încet, încet, am devenit sclavii lui, dar nici măcar nu realizăm acest lucru. Sub bagheta lui magică, au dispărut raţiunea, emoţiile, trăirile, de fapt, iluzia Libertăţii. Pământul plânge cu lacrimi de durere, iar Lumea se află în pragul unui imens dezastru. Se va impune o Nouă Ordine Mondială?

În căutarea răspunsului la această întrebare, scriitorul Lucian Ciuchiţă, se dovedește a fi, în primul rând, un fin observator al detaliilor, deconspirând în acest roman un adevărat plan, perfect elaborat pentru ,,detronarea regelui”, dar și un narator iscusit, care ne va introduce în atmosfera declinului omenirii, unde cursa contra cronometru pentru Putere și Bani, transformă oamenii în fiinţe primitive. M-a frapat originalitatea acestui roman, personajele bine conturate, dar și acţiunea de detronare cu o intrigă impresionantă, pornind de la un bal mascat, care are loc într-un castel…”(Melissa Thomas, agent literar)

  Un titlu deosebit, o copertă misterioasă și incitantă, o descriere interesantă, aceasta este prezentarea noului roman al lui Lucian Ciuchiţă. În esență romanul este o avertizare serioasă asupra pericolelor venite din partea celor din jurul nostru care vor supremația asupra lumii.

“…conflictul dintre cei care cred și cei care nu cred în existența  unei actuale – și cu atât mai puțin viitoare – Noi  Ordini Mondiale și în Teoriile conspirative, ignorând faptul că păpușarii nu fac nimic spre a-și ascunde intenția de impunere a supremației elitelor…”

“… trăirea noastră într-o etapă intermediară, cea a impunerii unei ordini naționale, s-a cam sfârșit și că Noua Ordine Mondială își va manifesta fățiș existența, că nu se va  mai ascunde.”

    Da, adevărat!

   Sir David Martin Hammer vrea să profite de haosul creat în lume de pandemie, care desigur scoate la iveală ce e mai rău în oameni pentru a  instaura o Nouă Ordine Mondială (NOM), condusă de un grup de top, cu el în frunte.

   Adept al definiției și interpretării numerologiei, el alesese cifra 7 al cărei simbol considera că se potrivește scopurilor lui.  Avea deja 7 acoliți, 7 fii gemeni, a căror mamă murise la naștere și de care se ocupase, aceștia executându-i fără crâcnire ordinele.  Acum avea nevoie de ei că să-și pregătească propria cruciadă. Își pusese în practică  regia, transformând o casă într-un mic castel  și invitând 13 oameni, femei și bărbați ,fiecare o mică “personalitate” în domeniul lui, fie că vorbim de falsificatori, plagiatori, dealeri de arme sau droguri, luptătoare pentru drepturile omului sau împotriva distrugerii planetei, blogeriţe, realizatoare de emisiuni sau proprietari de librării care vindeau manuscrise rare.

   Un plus pentru planurile lui îl reprezintă tânărul jurnalist James Ferris, al cărui atu îl constituia lupta pentru dreptate și preocuparea de a-i găsi pe păpușarii Noii Ordini Mondiale. Acesta intuise bine că nu cei mai bogați oameni fac parte din NOM, ci reprezentanți ai tuturor organizațiilor secrete, deși cei mai cunoscuți erau masonii, unul dintre ei fiind și Sir Hammer.

   Chiar îi aduce în prim plan, cu înverșunare, în articolele sale:

“… din toată înverșunarea asta împotriva masoneriei, zugrăvită într-o lumină diabolică, socotind-o o pseudoreligie, cu o organizare ermetică, antisocială, complotistă și satanistă, iese un lucru bun.

    Personajele, prezentate capitol cu capitol, ajung la castel, cu aceeași invitație pentru un bal mascat, dar și o mică mostră de convingere, un mic filmuleț sau câteva poze compromițătoare. Sigur că toate invitațiile sunt onorate, pe de-o parte din curiozitate, pe de altă parte de teama șantajului.

  Începând de la primirea oaspeților, camerele în care sunt cazați, așezarea la masă, totul indică o regie elaborată, dovedind cât de bine își cunoaște amfitrionul oaspeții.

    Au loc discuții în grup, sau în parte cu fiecare invitat, căruia i se spune ce cale să urmeze în continuare: articole defăimătoare, atacuri la persoane sau firme, ponegrirea realizărilor unora, revelarea unor comploturi, majoritatea fiind fake news-uri. Sigur că fiecare va primi o sumă de bani pentru a realiza acest lucru. Și totuși nimeni nu discută direct cu șeful, totul are loc prin intermediul unui computer, a cărui imagine reprezintă o pisica Albastră de Rusia. Oaspeții pleacă pe rând să-și îndeplinească sarcinile primite, mulțumiți că nu este nimic grav și vor fi bine recompensați

   James Ferris este ultimul și singurul care discută direct cu șeful, recunoscând în el pe profesorul Richard Dawkins Sibblick, pe care de altfel fiecare oaspete îl întâlnise în diferite împrejurări. Acesta avea talentul de a-și schimba  înfățișarea  și chiar ideile în funcție de ceea ce voia să realizeze, fiind destul de mitoman să se imagineze ca un lider sau chiar un rege.

    Sir are nevoie de James în planul lui de aceea îi dă dosarele invitaților, cerându-i să ia legătura cu fiecare, să-i organizeze, să-i supervizeze.

     Doar că James intuiește că în momentul în care va ajunge “în vârf” profesorul se va descotorosi de toti cei care-l ajutaseră. Își dă seama de asemenea că fiecare invitat avea câte un mason în familie, care murise în  împrejurări misterioase și suspecte, și că de fapt Sir își  curățase drumul spre vârf, îndepărtându-i pe toți cei aflați înaintea lui în ierarhia Ordinului.

   Așa că aparent lucrând pentru Sir, dar în realitate organizând totul pentru el și grupul lui, James începe vizitele. Pentru că o parte sunt femei are multe aventuri în dormitor, fără însă să-și uite nici o clipă scopul.

  Drumurile lui înseamnă călătorii pe continente, în diferite orașe și punerea la punct a evenimentelor, inclusiv angajarea unei mici armate personale la dispoziția lui, pentru misiuni după lista întocmită de Sir și aflată în  dosarele primite

  James visează însă o Nouă Ordine Mondială (NOM) și va și încerca să-și pună în practică visele, chiar dacă par utopice:

  “-Da, greul constă în a-i convinge  să renunțe la propria identitate națională și să considere doar o etapă doborârea actualei Uniuni Europene, visând o Europa a cetățenilor, un adevărat triumf fiind pentru ei constituirea unei noi Europe Unite, prea orbi să vadă că nu va fi altceva decât schimbarea stăpânului, care se știe este bucuria nebunului.

-Și apoi să accepte că Noua Ordine Mondială este una cu adevărat nouă, un triumf al democrației…

Va reuși oare ?!!!  Sigur că vă veți întreba:

Ce calități sau aptitudini aveau cei aleși? Ce sarcini primiseră invitații? Cum le duc la capăt? Ce face James? Cum organizează lucrurile? Îi vor reuși planurile?

Veți găsi răspunsurile citind cartea.

   Autorul  începe romanul dedicand câte un capitol fiecărui personaj, vorbindu-ne despre îndemânarea lor în diferite domenii, viața și motivațiile, crezurile lor și ce îi recomandă pentru alegerea făcută de Sir.

    Periplul lui James  înseamnă de fapt și o incursiune turistică, socio- politică, culturală și culinară în diferitele locații vizitate, totul asezonat cu mici plăceri și picanterii de budoar.

  Mai mult, autorul face o radiografie realistă și acută a pericolelor lumii în care trăim, a amenințărilor  mondiale și jocurilor de culise referitoare la climă, sănătate, viață, avertizându-ne totodată să privim în jurul nostru cu atenție.

       Felicitări Lucian Ciuchiţă pentru un nou roman-document!

Carte disponibilă e site-ul Literpress.ro

La editura Literpress Publishing a mai aparut și Zile de plumb – Lucian Ciuchiță

recenzii cărti

Detronarea regelui de Lucian Ciuchiță – Editura Literpress Publishing

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

7 COMMENTS

  1. Îl apreciez foarte mult pe domnul Lucian Ciuchita, atât pentru scrierile sale, cât și pentru implicarea sa în promovarea literaturii de bună calitate. Cu siguranță, voi citi și eu această carte.
    Felicitări pentru recenzie, Arci!

  2. Un roman interesant pe care abia aștept să îl citesc ! Felicitări autorului! Felicitări pentru recenzie, Arci !

  3. Iti multumesc Arci pentru minunata recenzie, ai surprins cu talent si obiectivitate cele mai importante evenimente din aceasta incredibila poveste. „Detronarea regelui” are cateva repere istorice, dar aici vorbim de o poveste din zilele noastre, in care se impune o Noua Ordine Mondiala. Cat de complex este acest plan? Cine sunt papusarii? Care sunt metodele folosite pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale? Citind acest roman-document, cu siguranta veti primi raspunsurile pe care le cautati de multa vreme…Multumesc, Literatura pe tocuri!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.