Dragostea e un Reality Show de Helly Acton - Editura Rao

 Dragostea e un Reality Show, de Helly Acton – Editura Rao – recenzie

Dragostea e un Reality Show de Helly Acton 

Editura RAO Distribuție, 2019/2021

Titlul original – The Shelf , 2019

Pagini – 330

Traducere din limba engleză de Toxans-Cristina Gheorghe prin LINGUA CONNEXION

Despre autoare

   Helly Acton trăiește în Londra și este jurnalistă, iar în trecut a locuit în Orientul Mijlociu, Africa și Australia. S-a născut în Zimbabwe și a emigrat împreună cu familia spre coasta de est a comitatului Sussex când avea cincisprezece ani. Aici a terminat  școala  și și-a petrecut vacanțele în Arabia Saudită, unde lucra tatăl ei. A studiat dreptul la King’s College London înainte să urmeze o carieră mai creativă în domeniul publicității. Helly s-a aruncat în adâncul nesfârșit al întâlnirilor online la vârsta de treizeci de ani, neștiind dacă vrea să se așeze la casa ei sau să se bucure în continuare de independență, ceea ce a reprezentat sursa de inspirație pentru poveștile sale.

  Când am început acest roman am crezut că va fi o lectură simplă, în genul emisiunilor TV, gen BIG BROTHER sau INSULA IUBIRII. Nu sunt fan al subiectului, dar am hotărât să-i dau o șansă. Am intrat repede în poveste și chiar mi-a plăcut, descoperind o analiză psihologică a fiecărui personaj.

  Amy Wrigth este o jurnalistă de 32 de ani. Văzând pe rețelele de socializare că toate prietenele ei sunt fericite, căsătorite și cu copii, o cuprinde disperarea. Apelează la site-uri de întâlniri online și întâlnește un tânăr cu care începe o relație de durată, doar că trec aproximativ doi ani și acesta încă nu a cerut-o. I-a dat cheia de la apartamentul lui cu condiția să anunțe când vine. Un fel de a locui împreună, dar separat. Când acesta îi spune că are o surpriză pentru ea, să-și facă bagajul pentru o săptămână, Amy crede că pleacă în vacanță să o ceară în căsătorie. Mare îi fu mirarea să descopere că iubitul ei a părăsit-o în emisiune nouă numită RAFTUL. I-a dat papucii în direct la TV. Are de ales, să iasă din emisiune sau să rămână timp de patru săptămâni pe platoul de filmare, iar dacă va fi CEA PĂSTRATĂ, finalistă, câștigă 1 milion de lire sterline. Nu mai are ce să piardă, așa că decide să rămână. Se alătură lui Ami încă 5 femei în aceeași situație, iar după o săptămână mai sosește încă o doamnă care alege de bună voie să vină la emisiune.

Ami –32-jurnalistă-disperată

Jackie-38-avocată-egoistă

Gemma-30-antrenor personal-distantă

Kathy-52-casnică-amară

Hattie-33-chef-plictisitoare

Lauren-36-DJ-ușuratică

Flick- 34?- doctor-femeia perfectă

  7 femei diferite sunt trecute prin diferite teste, li se acordă ședințe de terapie și sunt în atenția publicului. Cine va fi Cea Păstrată?

  Pe parcursul emisiunii fiecare concurentă descoperă motivele pentru care au fost abandonate pe RAFT. Unele pentru că sunt iubite de parteneri și vor să le convingă să renunțe la anumite obiceiuri, cum sunt statul prea mult pe rețelele de socializare, alții pentru că se simt sufocați și nu țin la partenerele lor sau pur și simplu pentru că e o ocazie bună de publicitate.

  Își înțeleg femeile propriile temeri și își acceptă viața așa cum e. Sunt dispuse să încerce să fie fericite fără presiunea societății și fără a încerca să le facă pe plac celor din jurul lor în detrimentul fericirii?

  DRAGOSTEA E UN REALITY-SHOW este o lectură captivantă, care descrie etapele din viața unei femei cu bune și rele și care scoate în evidență temerile născute dintr-o societate plină de prejudecăți. Unele femei își pierd identitatea, iar altele își creează un zid în jur încercând să pară puternice. Acest roman este o conștientizare a realității redată cu mult umor, fără a dramatiza prea mult în jurul subiectului. Încă o dată se demonstrează abilitatea femeii de a se acomoda ușor la schimbările majore apărute surprinzător de pe o zi pe alta.

  Mi-a plăcut mult și recomand lectura acestui roman. O lectură de week-end cu întorsături de situație care te ține în suspans până la final când descoperi cine e CEA PĂSTRATĂ și în urma căreia rămâi cu o mică lecție de viață. Vă invit să descoperiți singuri ce alte detalii despre viața de cuplu și despre dorințele nespuse ale personajelor veți întâlni în acest volum interesant.

Carte disponibilă pe site-ul Rao

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

recenzii cărți

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

9 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.