Februarie 2014 „Dragă viață” de Alice Munro – Editura Litera

Februarie 2014 „Dragă viață” de Alice Munro – Editura Litera

La Editura Litera a apărut în luna februarie 2014 cartea „Dragă viață” de Alice Munro.

Scurtă descriere :

„A«Gandul că aș fi putut-o sugruma pe sora mea mai mică, adormită în patul de sub mine și pe care o iubeam mai mult decatt orice altceva pe lume. Nu o nebunie sălbatică, ci una aproape în joacă. O sugestie leneșă, somnoroasă, malițioasă, care părea să aștepte acolo de multă vreme.A» Acolo, adică în pivnița întunecoasă a ființei. Gânduri cețoase, impulsuri obscure, vinovații fără vina,a cuzatii difuze. Inexplicabilul sau inavuabilul resimțite că reacție firească. Benign demonism infantil, dincolo de logică și de orice explicație. Și totul în caruselul Relației, cadrul obsedant al acestor istorii de viață amară, pestriță, derizorie. Relații între părinți și copii, surori și frați, bunici și nepoți, unchi, mătuși, vecini. Cu avorturi, adultere, accidente, sinucideri, apendicite, bovarism, sex aiurea, decizii pripite de nuntă și despărțire. Gelozie între surori, ură fetiței față de de predicile mamei, Parkinson și Alzheimer, toronto și Vancoover, baluri provinciale, paralizii, promele fantazări erotice ale vârstei nubile, rochia mamei, azilul, recuperări sentimentale după jumătate de veac, A«apologia vieții neinhibateA», dar și rigorile inflexibile ale unui mediu interiorizat religios. Pe scurt, viață. Mai precis: dragă noastră viață. Cea pe care adesea uităm să o trăim, necum s-o mai și gândim.a€œ – Dan C. Mihăilescu
„Un maestru al prozei scurte contemporane.a€œ – Comitetul Nobel

Sursa

6 COMMENTS

  1. Daca nu stiati aflati ca Alice Munro a luat Nobelul in 2013.O am in vizor de ceva timp,pacat ca este insuficient promovata.

  2. Mie mi-a captat atentia descrierea cartii. De multa vreme tot am dat tarcoale unei carti scrise de ea ,,Prea multa fericire”, dar inca nu m-am hotarat daca s-o abordez. Acum pt. ca mai apare si asta cine stie poate le voi lua la pachet. Nu am idee exacta cum si despre ce subiecte trateaza, dar de ce nu-diversificam.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.