festivalul-filmului-evreiesc-bucuresti-revine-la-cinema-studio-intre-25-septembrie-1-octombrie Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti revine la Cinema Studio, intre 25 septembrie – 1 octombrie

Ajuns la a cincea editie, Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti revine in aceasta toamna, la Cinema Studio si in spatii alternative, in perioada 25 septembrie – 1 octombrie. Editia de anul acesta cuprinde circa 65 de filme documentare si de fictiune, lungmetraje si scurtmetraje, multipremiate la festivaluri internationale, majoritatea in premiera in Romania. Programul proiectiilor va fi disponibil in curand la www.bjff.ro, iar intrarea va fi libera.

Festivalul va avea o dimensiune latino, cinematografia sud-americana fiind invitatul special al editiei, cu doua productii de exceptie:  Mr Kaplan, in regia lui Alvaro Brechner – filmul Galei de deschidere – si Wild Stories, in regia lui Damian Szifron – filmul Galei de inchidere. Un alt eveniment important este cel organizat cu sprijinul Ambasadei Canadei, cu ocazia proiectiei filmului Felix and Meira, al regizorului canadian Maxime Giroux.

Editia din 2015 readuce in prim-plan sectiunile competitive: una de documentare si alta de fictiune. Juriul competitiei de lungmetraje de fictiune va fi compus din: Noa Regev (presedintele juriului), directorul Cinematecii din Ierusalim si a Festivalului International de Film de la Ierusalim, Cristina Corciovescu, critic de film si membra a FIPRESCI, si Radu Gabrea, reputat regizor si scenarist, membru al Consiliului Onorific al Festivalului Filmului Evreiesc Bucuresti.

Juriul competitiei de documentare va fi compus din: Dr. Ilan Avisar (presedintele juriului), profesor la Facultatea de Arte “David and Yolanda Katz” din cadrul Universitatii din Tel Aviv, Dana Duma, publicist, critic de film si membra a Consiliului Uniunii Cineastilor din Romania, Laurentiu Damian, regizor, scenarist si presedintele Uniunii Cineastilor din Romania.

In afara competitiei, proiectiile vor fi grupate in mai multe sectiuni: Israel – Invitat Permanent (Documentare/Fictiune), Cinemateca – Ephraim Kishon, Portret de Regizor: Ari Folman, Filmul Universitar si Panorama.

Spectatorii vor avea ocazia sa participe la sesiuni de dezbateri sustinute de invitatii festivalului, cineasti de renume ale caror productii vor prezentate in cadrul evenimentului: Ilan Moskovitch, regizorul filmului Apollonian Story si Casting Director al productiei Ana Arabia regizat de Amos Gitai, Shani Klein, protagonista filmului Zero Motivation, Tawfik Abu-Wael, regizorul filmului Tanathur, Tommy Lang, regizorul filmului Peter the 3rd (premiera mondiala in cadrul festivalului), Dov Stouer, monteur-ul filmelor Saint Clara, Made in Israel, Comfortably Numb, Sweet si Paradise Cruise. De asemenea, cineastul Dov Stouer va sustine o conferinta intitulata “O prezentare a cinematografiei israeliene contemporane” si va prezenta retrospectiva dedicata marelui regizor Ari Folman.

Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti 2015 este organizat de Fundatia Culturala Art-Promo in parteneriat cu Teatrul de Comedie si NOI Media Print, cu sprijinul: Guvernului Romaniei – Departamentul pentru Relatii Interetnice, Institutului Cultural Roman, Uniunii Cineastilor din Romania, Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, Ambasadei Statului Israel, Ambasadei Canadei, World Likud Romania si Fundatiei Henry Malineanu.

Despre Fundatia Culturala Art Promo

Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti se inscrie intr-o retea ce include peste 160 de evenimente organizate in intreaga lume sub brand-ul Jewish Film Festival si se adreseaza cinefililor pasionati de excelenta si inedit in arta cinematografica, publicului de orice varsta, doritor sa se informeze despre bogata mostenire culturala evreiasca la nivel mondial.

Review overview
3
Drăgan Milica (Mili) - Membru Fondator / PR / Editor coordonator - Admin. grup Facebook - Literatura pe tocuri

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.