Fac ce simt

Flash Interview-Amalia Năcrin-13 întrebări în 5 minute

1.Care a fost cartea ta de debut?

Amalia Năcrin: Am debutat ca autor cu două volume în același timp, volume cărora îmi plăcea să le spun *gemenele mele*, respectiv *Azi nu mai vreau să am identitate* și *Ochii păsărilor fără lacrimi*  la Targul internațional Gaudeamus București, sub editura *Națiunea * condusă de scriitorii Cezar Adonis Mihalache și Romeo Tarhon.

2.Cine a fost primul cititor al scrierilor tale?

Amalia Năcrin: Primul cititor? E dificil de spus. De ce? Pentru că scriu de copil. Și aș putea să amintesc  ca primi cititori: părinții după care  a urmat învățătoarea mea, d.na Cizmaru Ica , o femeie blândă și specială care din păcate nu mai e și  care mi-a dat curajul să cred încă de pe atunci în forțele mele. Apoi a urmat doamna profesoară de limba română din clasele V-VIII, d.na Sefciuc , tot trecută în neființă și ea, tot o femeie blajină și cu dragoste de carte și care mi-a publicat  *mâzgălelile* în revista școlii . În principal…primii mei cititori: părinții și dascălii.

3.Care dintre romanele tale este “cartea ta de suflet”?

Amalia Năcrin: O!!!! Fără doar și poate romanul *Dragostea nu vine decât ca să doară!*

Am pus în el tot ce poate da , din punctul meu de vedere, o femeie, când iubește.

Zâmbesc pentru că l-am scris plângând. Am trăit fiecare cuvânt pus acolo. Așa suntem noi scriitorii. Exacerbat de sensibili.

4.Cu care dintre  personajele tale te identifici?

Amalia Năcrin: Normal…cu *Teona* personajul  principal din romanul de mai sus.

5.Care roman al tău ai vrea să fie ecranizat?

Amalia Năcrin: Toate. Deoarece romanele mele sunt jumătate terestre , jumătate din sfera imaginarului . Nu vreau să știu cum ar pune-o un regizor în valoare pe *Teona*. E tulburătoare!  Și nu vreau să știu ce va simți telespectatorul când Gabriel , personajul principal din *Zădărnicia unui mers pe sârmă* își va derula povestea. Apoi Năluca …  Personajul feminin din romanul cu același nume și care urmează a fi publicat cât mai curând posibil. În noiembrie. LA Gaudeamus. Mi-ar plăcea s-o văd pe Năluca în transformare totală și ….cum am spus ….între cele două lumi : cea reală și cea abstractă. Nu scriu decât așa….ducându-mi personajele în supranatural. E semnătura mea.

6.Ce actor ai vedea în rolul principal?

Amalia Năcrin: La Teona? Maia Morgestern cu siguranță.

7.Cât timp îţi ia scrierea unei cărţi?

Amalia Năcrin: În general foarte puțin.  Am terminat anul acesta două romane. Dar…sunt succinte și momentan…cu acțiuni foarte bine condensate. Pentru a putea reda în așa scurt timp. De ce? Trăim în secolul viteei și simt că cititorul nu mai are răbdare.

8.Cum treci de momentele de “blocaj ale scriitorului”?

Amalia Năcrin: Nu trec. Îl las să vină . Și mă descătușez atunci când simt. Fără trac.

9.Ce autor preferat ai?

Amalia Năcrin: Nichita Stănescu

10.Când ai fost prima dată la un târg de carte şi la care?

Amalia Năcrin: Gaudeamus, București, 2014.

11.Cu ce edituri colaborezi?

Amalia Năcrin: Sunt fidelă editurii *Națiunea*. Sunt o fire conservatoare.

12.Ce gen de muzică preferi?Ai o piesă favorită?

Amalia Năcrin: Sunt o melancolică incurabilă. Lara Fabian- Tango

13.Ai un motto după care te ghidezi în viață?

Amalia Năcrin: Nu. Fac ce simt. Sunt destul de complicată pe dinăuntru și mi-ar fi greu să aleg un motto.

Am principii,clar, dar, câte motto-uri am avea în față imperfecțiunea  intervine și dă cu palma făcându-te să scapi pe jos idealul.

 Mulţumesc, Amalia!Arci

Mulţumim şi noi, Mili şi Iasmy!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

14 COMMENTS

  1. Multumim.Scrierile Amaliei merita citite chiar daca sunt putin triste,sunt fapte si realitati din viata de zi cu zi.

  2. Mulțumesc din suflet pentru onoarea de a acorda interviul,pentru comentarii și aprecieri. Pasiunea mea pentru scris e împărtășită de cei care citesc și care-mi citesc scrierile.Mulțumesc din nou!!!!

  3. Vreau sa citesc si eu ceva din partea acestei scriitoare. Felicitari si multumim pentru interviu!

    • Mai am cateva exemplare din romanul *Zadarnicia unui mers pe sarma*. Va puteti adresa in privat daca-l doriti pe Fb, *meri merii*. Poezii….cate doriti pe pagina mea Nacrin Amalia.Multumesc pentru apreciere!

  4. Felicitari pentru interviu 🙂 . Din pacate nu cunosc autoarea, implicit nu am citit nimic scris. Multumesc pentru informatii si recomandari 🙂

  5. Mulțumesc din nou echipei: Arci,Mili, Iasmy. Sunteti o forță. Va apreciez tare mult. Mulțumesc cititorilor si celor care au apreciat interviul. Dacă doriți sa citiți poeziile mele le gasiți pe pagina cu același nume- Năcrin Amalia. Va muțumesc cu mult respect și prețuire!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.