Fluturi violeți de Ludmila Rain Augustin - Editura Literpress Publishing

Fluturi violeți, de Ludmila Rain Augustin – Editura Literpress Publishing

   Într-o lume din ce în ce mai captivă concretului, se scrie, totuși, poezie, iar tendința actuală este aceea de a transforma versul în adânci meditații filosofice. Din liniștea contemplativă, Ludmila Rain construiește ritm, armonie și imagine, dând naștere celei mai înalte expresii a simțirii – poezia. În discreția fiecărei trăiri există o aparent simplă înșiruire de cuvinte care trec prin filtrul emoției și devin metafore cu sensuri profunde, picturi magistrale menite să ajungă la inima celui care citește.

  Poezia Ludmilei Rain este o călătorie pe care o descifrezi pas cu pas, respirând fiecare vers, te transpui în tainicul lirism, într-o lume înaltă, unde cuvintele devin universuri. Există o naturală fluiditate a versului, o melodie fină în fiecare din poemele sale în care, dincolo de simboluri, dincolo de căutarea de sine, de întregire prin iubire, se observă imposibilitatea de a trăi altfel, decât prin poezie.

  De altfel, poezia reprezintă, pentru Ludmila, o unealtă vitală pentru ieșirea din timpul real și concret
și pășirea în dimensiunea cu aer pur al unei vibrații din care se întrupează versul. Poezia sa revalorizează versul clasic, îl șlefuiește cu măiestria unui sculptor de cuvinte și îl pune într-o lumină nouă, îmbrăcându-l cu emoțiile omului modern conștient de valoarea patrimoniului spiritual.

  Creația Ludmilei vine dintr-un spațiu sacru, unde inspirația divină mânuiește gândul, dar mai ales sufletul. Iată una din poeziile în care valori și simboluri ancestrale par să-și găsească rostul subim în construirea unui spațiu ideal, unde naturalețea și starea de tihnă sunt restabilite.

Pregătiri pentru vară

Voi coace o altfel de pâine,
Voi pune spicu-ntreg de grâu,
‘Oi plămădi în palma verii
Cu apă rece de la râu.

Și dacă lumea-i ca nelumea,
O voi hrăni cu ce vreau eu
Și-oi adăpa-o-n prânzul roșu
Cu lacrimă de curcubeu.

În solniță voi pune fl uturi
Și vinul l-oi căta din rouă,
Va fi o vară mai cuminte,
Cu oameni vechi și lume nouă.

Într-o lume care uită să se păstreze în iubire, luminați-vă sufletul cu frumusețea pe care o transmite
poezia Ludmilei! – Rodica Pușcașu

Carte disponibilă pe site-ul Literpress.ro 

Autori români

Fluturi violeți de Ludmila Rain Augustin – Editura Literpress Publishing

***Rodica Pușcașu***Sunt o visătoare și așa am de gând să rămân. Cititul e un privilegiu pe care l-am descoperit pentru a evada în alte lumi, pentru a descoperi poveștile unor oameni pe care nu i-ai cunoscut niciodată. Cărțile sunt lumi fascinante, care te fac să râzi, să plângi, să trăiești. Nu-mi imaginez lumea fără cărți... pentru că nu ar exista. În viața reală sunt un om simplu, care se bucură de aroma cafelei în diminețile de vară, sunt o mamă preocupată (uneori excesiv) de copilul meu și o soție iubită care mai arde din când în când mâncarea... pentru că timpul de preparare nu coincide cu timpul poveștii pe care o citesc. Vedeți voi, în cazul meu, totul se reduce iremediabil la citit... O altă pasiune de-a mea este scrisul. Scriu și ajung să-mi iubesc personajele atât de mult, încât mi le consider prieteni. În 2010 am publicat cartea de povești pentru copii „Maria și fulgii de nea”, iar în 2016 a ieșit de sub tiparul editurii PIM, cartea „Povestea secretă a Cezarei”... și nu mă voi opri aici.

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.