Listă cărţi scrise de Ken Follett

Ken Follett –desemnat Comandant al Ordinului Imperiului Britanic

   Cu ocazia zilei oficiale a Reginei Elisabeta, scriitorul Ken Follett a fost desemnat Comandant al Ordinului Imperiului Britanic. Regina Marii Britanii își sărbătorește ziua de naștere de două ori pe an: pe 21 aprilie, atunci când s-a născut și în a doua sâmbătă din luna iunie.  Fondat de Regele George al V-lea în 1917, Ordinul Imperiului Britanic  este cea mai importantă distincție cavalerească a Regatului Unit. Gradul de Comandant (Commander) le revine personalităților care au adus contribuții excepționale educației, științei, culturii britanice. Ken Follett a primit această distincție atât pentru contribuția adusă literaturii, cât și pentru activitatea sa de promovare a educației prin lectură.

Autorul seriei Kingsbridge (O lume fără sfârșit, Stâlpii pământului, Coloana de foc) va participa vara aceasta la ceremonia de învestire în cadrul căreia îi va fi înmânată decorația.

  „Sunt încântat și onorat să primesc o distincție acordată  pentru că fac lucruri pe care le iubesc – scriu cărți,  povești cât mai atrăgătoare și mai accesibile cititorilor. Cititul este o parte foarte importantă a vieții mele, așa că sunt fericit să îi ajut pe alții să se bucure de acest lucru”, a afirmat Ken Follett la primirea anunțului.

Prezentări Cărţi Ken Follett

  Ken Follett s-a nascut în 1949 la Cardiff, în Ţara Galilor. Licenţiat în filosofie la University College din Londra, a lucrat ca ziarist la Evening News, în Londra, precum şi ca director de editura la Everest Books. Primul sau bestseller, The Eye of the Needle, a obţinut premiul Edgar pentru cel mai bun roman, din partea Mystery Writers of America. Follett este membru al mai multor organizaţii active în domeniul culturii: în comitetul consultativ al Reading Is Fundamental (RIF) din Marea Britanie, membru al Royal Society of Arts, National Literacy Trust şi al Academiei din Ţara Galilor, precum şi membru în comitetul director al Academiei Naţionale a Scriitorilor.

Sursa Editura Rao

Cărţi scise de Ken Follett-Editura Rao

 

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.