"Lanţurile nu pot ţine unită o căsătorie, ci firele, mii de fire minuscule care leagă oamenii împreună de-a lungul anilor." Simone Signoret

Frânturi din viața virtuală!

   Facebook m-a redus la tăcere pentru violare de reguli şi instigare la buna dispoziţie a audienţei conform noilor algoritmi (sună macabru, dar sigur am deranjat pe cineva), iar în lipsă de altceva mi-am lăsat gândurile să zboare, de data aceasta îndreptându-se către cei care nu sunt vizibili şi totuşi ne sunt alături zi de zi.

   Cine credeţi că ne suportă ifosele, ţopăielile, planurile şi conversaţiile interminabile la telefon mai ales când apare o situaţie de criză şi trebuie gestionată în timp util? Ei, jumătăţile care ne completează/protejează spatele şi ne oferă un răgaz de linişte după o zi plină. Mediul online este locul în care noi ne desfăşurăm activitatea, dar fără ei nu am fi aici. Este nevoie de răbdare şi înţelegere pentru că timpul alocat site-ului (redactare, programare, editare, documentare) este diferit. La acesta adăugăm participarea la evenimente, lansări, târguri, întâlniri cu/fără bloggeri. Dacă ar fi fost sufocanţi sigur nu se dezlipeau de noi, eram precum ştampila de plic, dar în lipsa acestui inconvenient au ajuns să înţeleagă pasiunea şi ne sprijină moral proiectele.

   Într-un articol precedent vă povesteam de cele câteva lucruri inedite pe care le-am făcut şi printre ele se află şi racolarea soţului pe internet. Conform unui studiu citit recent, numărul de utilizatorii de internet se află în creştere estimându-se o că vor ajunge la 2,6 miliarde în şase ani. Sunt destui oameni care fără net nelimitat nu pot trăi, însă aş merge mai departe cu afirmaţia că omul se poate adapta la orice situaţie, inclusiv la rutina fără share sau comment. Este un test de rezistenţă, dar dacă ai alături oameni speciali se va compensa lipsa. După cum vedeţi deja mă distrez, folosesc momentul de tăcere pentru meditaţie, analiză, urmând să revin cu forţe noi precum în cartea Mănâncă, roagă-te, iubeşte.

Cu un share şi comment nu se face primăvară, dar cu o foto şi o conversaţie îţi poţi găsi jumătatea!

   O parte dintre voi se uită la seriale turceşti, în schimb eu mă amuz cu emisiunea 90 de zile până la nuntă. Tot felul de cupluri care se găsesc pe internet ajung să plece de nebuni prin alte ţări pentru a se cunoaşte face to face, iar în 90 de zile trebuie să se decidă dacă se căsătoresc sau nu (de cele mai multe ori pentru a obţine viza). Marketing sau nu, nici că mai contează, cert este că aceste site-uri de matrimoniale sunt accesate zilnic pentru a găsi jumătatea. În cazul în care ai inimioara slabă poţi să te îndrăgosteşti de cineva pe care cunoşti doar din cuvinte şi imagini sau din discuţiile audio/video.

   Internetul a devenit vital, un drog de care nu poţi scăpa cu uşurinţă, un fel de armă cu două tăişuri. Eu şi alţii mi-am găsit fericirea prin acest mediu, dar întotdeauna va exista un moment de ezitare.

   Am fost norocoasă pentru că această invenţie mi-a adus persoana potrivită în cale, dar noi am decis dacă suntem făcuţi pentru o relaţie de lungă durată sau să transformă totul într-un experiment. Exemple pozitive sau negative sunt la tot pasul, important este să ştim să culegem ce este bine pentru viitorul nostru.

„Lanţurile nu pot ţine unită o căsătorie, ci firele, mii de fire minuscule care leagă oamenii împreună de-a lungul anilor.” Simone Signoret

   De cele mai multe ori viaţa mi-a arătat că Toate se întâmplă la timpul lor! Şi chiar dacă sunt nerăbdătoare, a trebuit să înţeleg că există o clipă pentru fiecare om.

Vei găsi atunci când nu cauţi!

   Magie sau nu, am reuşit să scap de bariera aceasta de timp/spaţiu folosindu-mă de armele de la îndemână şi da, mă pot considera specială. Internetul mi-a adus alături o persoană echilibrată şi a continuat cu mici picanterii: o soră care nu este sânge din sângele meu, dar ne simţim de parcă am fi făcute de aceeaşi mamă şi bonus o mulţime de oameni care au ajuns să-mi fie alături din inerţie sau din întâmplare.

   Dacă nu v-aţi legat la cap deocamdată, fiţi pe fază, doar ştiţi ce se spune, Ce este al tău este pus de o parte.

Photo credit: pexels.com

17 COMMENTS

  • locco_smiley_21 Ela, toate vin si trec. Mai am putin, pana pe 1 noiembrie stau cumintica. locco_smiley_21

 1. Adaptabilitatea nu e apanajul unora de pe net. Dar cred ca putem sa train si fara Facebook, comment, share si like, love, wow samd. Dar se intampla lucruri bune, lucruri frumoase pe net. Trebuie descernamant ca sa poti sa faci diferenta intre online si offline, intre sentimente adevarate si fatarnicie.

  • Este necesara o limita la orice, dar sunt destule persoane care au gasit acest echilibru. Cei care n-au reusit inca il mai cauta, poate candva isi vor gasi linistea.

  • Sa speram. Mai am putin in orice caz, doar pana 1 noiembrie.
   Cineva trebuie sa vada si aceste emisiuni. Daca nu una, macar alta.

 2. Facebook are niste reguli nespuse. Cumva parca ma astept sa ne ia pe toti pe rand. Sa vedem ce se intampla cand nu mai pot intra multi oameni, ci doar cei care stau la barfa. Doar pe fb il intereseaza banii, nu?
  In fine…referitor la internet…sa stii ca vorbeam zilele trecute cu o prietena si chiar ne intrebam cum ar fi daca nu ar mai exista internet. Multe lucruri nu ar mai merge, la fel cum multe lucruri vor trebui practic luate de la 0.
  Dar oamenii se adapteaza la orice le arunca viata, corect?

  • Mai devreme sau mai tarziu se ajungea la asa ceva, dar noi suntem optimisti si credem ca undeva va exista o schimbare. Benefica sau nu, nici ca mai conteaza, este o retea si cui nu-i convine se reprofileaza. Intotdeauna ne-am adaptat, de aceea fiecare situatie are doua taisuri.

  • Cred ca toti vom fi luati la puricat-blocat de fb. Mai devreme sau mai tarziu nu vom scapa de tachinarea ,,sefului”. Ce nu inteleg eu: De ce nu spune clar ce vrea? Ce ne tot sicaneza cu blocari si deblocari..

 3. Felicitari pentru articol! Era sa zic ce fac eu pe algoritmii Facebook… Ne-or bloca, dar nu pot sa ne faca sa tacem. Forza LPT! :))

  • Multumesc Cos. Cine stie ce are si tehnologia aceasta. Uneori o mai ia razna de la atatea informatii.

 4. Mă întreb cu ce ai putut deranja pe cineva? Și eu cred că ar trebui să fie mai clare regulile FB, ca să le înțelegem mai bine. Eu sunt de acord că trebuie respectate, dar unele mie îmi sunt tare neclare.

  • Misterioase sunt caile facebookului. Bine ca am revenit. Pana cand, ramane de vazut.

 5. Nu știu ce reguli are FB-ul, dar cert este că blocarea vine în urma unei sesizări făcute de către un alt utilizator.
  Sper să nu ți se mai întâmple, Mili!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.