Bulgăraşi de brânză, Supă cremă de ciuperci, Rulouri din piept de curcan, Mere caramelizate
Bulgăraşi de brânză, Supă cremă de ciuperci, Rulouri din piept de curcan, Mere caramelizate
1.Aperitiv: bulgăraşi de brânză
-300 gr brânză dulce+100 gr unt +sare, piper, praf de chimen, boia(opțional)=se mixează bine și o dăm puțin la rece să se întărească un pic;
-200-250 gr cașcaval (dacă vă place puteți folosi și cașcaval afumat) se dă pe răzătoarea fină, se pune într-un castron;
-din pasta de brânză formăm biluțe pe care le dăm prin cașcaval, le așezăm pe un platou, și le dăm la rece până servim.
2. Supă cremă de ciuperci
-1/2 kg de ciuperci le curățăm, le spălăm, le dăm câteva clocote în apă cu sare și le scurgem bine;
-punem în oală 2 morcovi, un păstârnac, 1 pătrunjel și 1-2 cartofi, curățați și tăiați bucăți mari + apă și punem oala la fiert;
-adăugăm și ciupercile scurse și sare;
-când legumele sunt fierte strecurăm zeama separat;
-legumele le dăm prin blender;
-punem compoziția într-o oală și turnăm atâta zeamă cât de groasă vrem să fie supa;
-punem la foc, potrivim de sare, piper, chimen, curry și dăm câteva clocote;
-dregem cu iaurt sau smântână frecate cu gălbenuș de ou;
-dacă vă place puteți presăra verdeață când serviți.
3. Rulouri din piept de curcan
-tăiem pieptul de curcan felii, îl batem, îl condimentăm și-l lăsăm la rece;
-preparăm un amestec de carne măcinată de curcan cu 1 cartof (dat pe răzătoare și stors), 1 ou, condimente, un pic de ceapă tăiată mărunt și un pic de pesmet (ca la chiftele);
-luăm felia de carne punem din umplutura de carne tocată, rulăm, închidem cu scobitori;
-punem rulourile în vas de iena, punem apă și un pahar de vin (sau un păhărel de alcool) și punem la cuptor;
-când rulourile sunt aproape gata coapte scoatem tava le presărăm cu cașcaval ras și mai punem tava câteva minute la cuptor;
-când puneți rulourile pe platou scoateți scobitorile;
– se pot servi cu cartofi piure, natur, orez cu legume.
Dacă vă rămân, reci le puteți tăia felii și servi ca aperitive.
4. Mere caramelizate
-curățăm merele, le tăiem în 8 (cu coajă), le stropim cu puțin suc de lămâie, le punem în tavă și presărăm peste ele 3-4 linguri de zahăr;
-le punem la copt la temperatura mare;
-preparăm un sos din: smântână+suc de lămâie+coajă rasă de lămâie+miere de albine (după gust);
-servim merele calde cu sosul rece.