Bulgăraşi de brânză, Supă cremă de ciuperci, Rulouri din piept de curcan,...

Bulgăraşi de brânză, Supă cremă de ciuperci, Rulouri din piept de curcan, Mere caramelizate

by -
0
Bulgăraşi de brânză

Bulgăraşi de brânză, Supă cremă de ciuperci, Rulouri din piept de curcan, Mere caramelizate

1.Aperitiv: bulgăraşi de brânză

-300 gr brânză dulce+100 gr unt +sare, piper, praf de chimen, boia(opțional)=se mixează bine și o dăm puțin la rece să se întărească un pic;
-200-250 gr cașcaval (dacă vă place puteți folosi și cașcaval afumat) se dă pe răzătoarea fină, se pune într-un castron;
-din pasta de brânză formăm biluțe pe care le dăm prin cașcaval, le așezăm pe un platou, și le dăm la rece până servim.

2. Supă cremă de ciuperci

-1/2 kg de ciuperci le curățăm, le spălăm, le dăm câteva clocote în apă cu sare și le scurgem bine;
-punem în oală 2 morcovi, un păstârnac, 1 pătrunjel și 1-2 cartofi, curățați și tăiați bucăți mari + apă și punem oala la fiert;
-adăugăm și ciupercile scurse și sare;
-când legumele sunt fierte strecurăm zeama separat;
-legumele le dăm prin blender;
-punem compoziția într-o oală și turnăm atâta zeamă cât de groasă vrem să fie supa;
-punem la foc, potrivim de sare, piper, chimen, curry și dăm câteva clocote;
-dregem cu iaurt sau smântână frecate cu gălbenuș de ou;
-dacă vă place puteți presăra verdeață când serviți.

3. Rulouri din piept de curcan

-tăiem pieptul de curcan felii, îl batem, îl condimentăm și-l lăsăm la rece;
-preparăm un amestec de carne măcinată de curcan cu 1 cartof (dat pe răzătoare și stors), 1 ou, condimente, un pic de ceapă tăiată mărunt și un pic de pesmet (ca la chiftele);
-luăm felia de carne punem din umplutura de carne tocată, rulăm, închidem cu scobitori;
-punem rulourile în vas de iena, punem apă și un pahar de vin (sau un păhărel de alcool) și punem la cuptor;
-când rulourile sunt aproape gata coapte scoatem tava le presărăm cu cașcaval ras și mai punem tava câteva minute la cuptor;
-când puneți rulourile pe platou scoateți scobitorile;
– se pot servi cu cartofi piure, natur, orez cu legume.
Dacă vă rămân, reci le puteți tăia felii și servi ca aperitive.

4. Mere caramelizate

-curățăm merele, le tăiem în 8 (cu coajă), le stropim cu puțin suc de lămâie, le punem în tavă și presărăm peste ele 3-4 linguri de zahăr;
-le punem la copt la temperatura mare;
-preparăm un sos din: smântână+suc de lămâie+coajă rasă de lămâie+miere de albine (după gust);
-servim merele calde cu sosul rece.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.