În flăcări - Linda Howard-Editura Miron-recenzie

În flăcări – Linda Howard – Editura Miron – recenzie

În flăcări

Titlul original: Burn
Editura Miron
Traducerea: Dagmar Popescu
Nr. pagini: 399

   Dacă în urmă cu șapte ani Jenner Redwin, o ambalatoare de carne într-o fabrică, cu o viață normală într-o apartament sordit, nu s-ar fi hotărât să joace la loteria milionarilor, nu s-ar fi ajuns la situația de a fi luată ostatică.

   Viața ei decurgea normal, cu o prietenă normală, cu o mașină rablagită, un prieten parazit, un tată căruia îi plăcea să o lase fără bani. Totul ia o întorsătură radicală, când biletul ei este declarat câștigător. Comparând numărul de pe bilet cu cele de la Tv., totul începe să devină fantastic.

„Jenner Redwine stătea încremenită pe scaunul de la bar, încercînd să-și amintească ce anume îi spuse Bridget și nu se potrivea cu coșmarul prin care trecea. Îi spusese că în cursul serii un bărbat se va certa cu o femeie. Femeia,Tiffany, va pleca, după care bărbatul, Cael, o va aborda pe ea. Jenner fusese instruită să pară interesată și prietenoasă. Va trebui să facă exact ce i se va spune, altfel Syd, singura ei prietenă pe lumea asta, va fi omorîtă.”

   Nu se poate ca ea, o simplă muncitoare să câștige peste 250 de milioane de dolari. Impozitați îi rămân 150 de milioane. Este hotărâtă să își schimbe radical viața, să își protejeze banii, să nu îi piardă. Va avea nevoie de un consultant, va mai avea nevoie să muncească pentru a se întreține. Abia peste două luni va intra în posesia banilor. Va fi concediată, va face un împrumut pe garanția biletului de loto, abia apoi își va da seama ce înseamnă să fii bogată și să vezi cine îți sunt prieteni și cine dușmani.

  Prietena sa din copilărie, cea în care avea cea mai mare încredere, va deveni pentru ea doar un card de bani, iar Jenner bancomatul ei. Urâțenia și invidia scot tot ce este mai rău dintr-un om. La fel va păți când va avea fonduri insuficiente pe cardul de cheltuieli, iar vinovatul este propriul său tată.

   Jenner va hotărî să plece departe de Chicago, iar peste șapte ani o găsim în Palm Beach, de două ori mai bogată, grație ambiției sale și a capului său pentru afaceri. O găsim prinsă în diferite opere și dineuri de caritate, acolo unde banii celor bogați vorbesc, iar sentimentele sunt lăsate deoparte.

   Singura sa aliată și prietenă în lumea celor bogați este Sydney Hazlett, din elita Sudulului Floridei. Deși se născuse într-o lume a luxului, răsfățată și servită toată viața, Syd suferea de o acută lipsă de încredere în sine și în propriile sale puteri. Când cele două femei se vor întâlni în cadrul unui dineu, Syd o va ajuta discret să se descurce cu multitudinea de lingurițe și furculițe de la masă. De aici încolo cele două vor deveni nedespărțite, ajutându-se una pe alta,  realizând o punte de susținere și acceptare în lumea privilegiilor.

   Jenner l-ar fi urât pe tatăl lui Syd, numai că acesta își adoră fiica și încerca prin diferite feluri să se auto-aprecieze, iar acesta era la rândul său bucuros de prietenia dintre cele două. Poate că Jenner nu este ceea ce ar fi trebuit să fie, o bogată prin naștere, dar va fi acceptată ca o parteneră de încredere pentru Syd.

   Când Syd va dori să plece într-o croazieră de lux cu noul vas ,,Ceața Argintie”, Jenner va ceda argumentelor aduse de prietena sa și vor începe pregătirile. Nici un minut nu își vor închipui cum se va desfășura această croazieră pentru ele.

[quote_box_center]”Avem o situație în desfășurare, spunea vocea familiară pe celularul securizat, criptat, a lui Cael Traylor.
-Detalii, spuse el scurt, oprind televizorul și întorcându-și computerul în altă parte ca să se poată concentra.
-Am surprins niște transmisiuni de la Nord Coreeni, care ne fac să suspectăm că au stabilit o sursă pentru o anumită tehnologie, pe care am fi preferat să nu o aibă.
-Larkin face parte dintr-un consorțiu care investește în croaziere cu vapoare de lux. Primul vapor, Ceața Argintie, este programat să fie lansat cît de curând.Totuși, înainte de asta, voiajul lui de botez va fi o croazieră specială, de caritate, de două săptămâni, în Hawaii. Pasagerii vor face cu toții parte din super-elită, toate beneficiile croazierei vor fi donate în scopuri caritabile și a fost demarată o uriașă campanie de relații publice. Larkin va fi gazda croazierei. Noi credem că în timp ce se va afla în Hawaii, se va întâlni cu nord coreenii, dar locul și momentul nu vor fi stabilite decît cu puțin înainte. Noi trebuie să știm cînd și unde.„[/quote_box_center]

   Așa facem cunoștință cu Cael și munca lui în domeniul în care activează. Problema transmisă de către superiori necesită de urgență rezolvare. Când una dintre perechile din echipa sa introduse pe vapor vor fi mutate cu camera în altă parte de către paranoicul Larkin și în locul lor vor fi instalate Jenner și Syd, Cael va fi obligat să acționeze rapid. Pentru a reuși să îl supravegheze pe Larkin non stop au nevoie de camera alăturată lui, deci, ceva trebuie făcut în privința fetelor. Syd fiind o fire mai moale va fi răpită și ținută ,,ostatecă ” pe uscat. Aceasta va fi amenințată să coopereze altfel Jenner este în pericol.

   Jenner va fi și ea abordată la sosirea pe navă de către echipa de supraveghere a lui Cael. Va fi amenințată că dacă nu cooperează, Syd se va afla în pericol în mâna răpitorilor săi.

„-Arăți ca și cum ai încerca să fugi de mine.
-Ca să vezi! spuse ea sarcastic. Ura faptul că avea o voce atât de plăcută, de profundă, că era înalt și chipeș și bine îmbrăcat. Se așteptase la un gangster oarecare, la cineva pe care să-l displacă de la prima vedere. În fond, era un răpitor de oameni, o lepădătură josnică. Inima îi bubuia în piept, tare și repede de frică, de groază, de efortul pe care-l făcea că să lase impresia, cel puțin de la distanță, că se afla la începutul unei idile de croazieră.
-Nu iei în serios, așa cum ar trebui, starea de bine a prietenei tale.
-Am făcut tot ce mi s-a spus să fac!
-Sărută-mă ca și cum chiar ai dori asta, îi porunci el, aplecându-și capul spre ea.”[/quote_box_center]

   Cu asemenea scântei între cei doi, și după ce Jenner l-a mușcat de braț ,,ca o pisică turbată”, lucrurile se schimbă. Jenner va fi legată cu cătușele de mâna lui Cael când va dormi, dar și când va fi prea răzvrătită. Starea acestea de agitație și faptul că nu suportă să fie dominată îi va da mari bătăi de cap lui Cael. Acesta se va simți categoric atras de ostateca sa îndărătnică, dar codul său de onoare nu îl lasă să avanseze în această direcție. Cu o pacoste pe cap și cu supravegherea foarte atentă a paranoicului de Larkin, Cael este foarte ocupat. Deocamdată nu poate să afle prea multe detalii despre planurile lui Larkin. Echipa sa de securitate și garda personală dau de bănuit. Ceva, pe lângă treaba cu coreenii, se mai pune la cale!

   Larkin în urma diagnosticului pus de medic reiese că mai are puțin de trăit, iar cancerul din capul lui îi dă o durere permanentă de cap, dar și planuri diabolice de a părăsi această lume. El vrea să își aducă omenirea aminte de el!!

[quote_box_center],,Avea uneori dureri atât de mari încît nu știa cum va mai putea suporta zilele care-l despărțeau de moarte.Totuși, trebuia să aștepte; dacă detona bombele în timp ce lumea se afla în port, numărul supraviețuitorilor creștea prea mult. Cînd vasul se va duce la fund, puținii pasageri care aveau să supraviețuiască exploziei se vor trezi efectiv în mijlocul oceanului imens, răniți și speriați, într-un întuneric complect, cu excepția luminii flăcărilor de la vaporul ce ardea, pînă cînd ce va rămâne din acesta se va duce la fund și atunci vor rămâne plutind pe bucățele de sfărîmături, într-o noapte neagră cum nu și-ar fi putu-o imagina vreodată.
Îi voia morți pe toți. Voia ca lumea să-și amintească de Frank Larkin și de felul în care dusese după el, pe fundul oceanului, toate oile astea proaste.
Cu puțin noroc, nici supraviețuitorii nu vor supraviețui prea mult.”

   Jenner își va da seama că nu are de gând să o omoare Cael. În schimb, Larkin îi trezește repulsie, și își dă seama că ceva nu este în ordine. Relația sa răpitor-ostatec, ia o turnură neașteptată. Jenner simte că s-a îndrăgostit, iar Cael nu se poate opune unor sentimente ce își fac loc în inima lui. Problema este că Jenner vrea să îl ajute cu orice preț pe Cael!

   Înainte cu foarte puțin timp, Larkin lasă un bilet pe leptopul său, abia atunci își vor da seama că vasul este plin de bombe și de planul diabolic pus la cale. 

   Vor reuși să scape cu viață cei doi? Cine va pieri în cursa contra cronometru pentru supraviețuire și cine va scapa? Ce se va întâmpla între răpitor și ,,ostateca” sa?

   De această dată autoare m-a surprins cu acest subiect de carte. Adrenalina și acțiunea sunt la ele acasă. În schimb altercația verbală între Cael și Jenner m-a binedispus. Sunt obișnuită cu această autoare și cu genul său, dar În flăcări s-a întrecut pe sine.

  Sper să va placă și vouă cartea În flăcări la fel de mult și să o savurați cu sufletul la gură. Nu am reușit să cuprind decât o parte din peripețiile din carte.

Vă las să descoperiți singuri finalul acestei cărți.

Nota mea pentru carte este 9.5

Cartea În flăcări poate fi comandată de pe site-ul Editura Miron

Verifică disponibilitatea cărţii În flăcări – Linda Howard în librăriile online:libris,elefant, cartepedia, librărie.netşicărtureşti

Recenzii cărţi scrise de Linda Howard

Recenzii cărţi Editura Miron

Recenzii cărţi de dragoste

13 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.