Interviu cu autoarea Lee Soo-Jun

   Sunt născută pe 5 iulie 1997, în Germania, unde am şi crescut şi am făcut şcoala primară. Sunt nativă în limba germană şi română. În 2007 m-am mutat în Timişoara, an în care am învăţat să citesc şi să scriu în română pentru că doar vorbeam uzual. În decembrie am tradus Agent 00 vol. I în engleză, dar versiunea aceasta a cărţii nu e încă disponibilă. Încep să mă descurc în limba coreeană, dar mai am multe de învăţat; & chineza de bază. Am absolvit liceu pedagogic, pe diplomă sunt educatoare şi învăţătoare

carti-lee-soo-jun

    1.Spune-ne câteva cuvinte despre cărţile tale.

    Romanul de debut l-am scris în 2012, în 28 de ore, la 14 ani. În acelaşi an am scris şi următoarele două romane. Primul roman din seria Mu-Ku a apărut în 2013. Volumul I al seriei „Agent 00” în 2015. De curând a apărut „Adio, mamă…” care este prima şi singura mea dramă psihologică. Urmează „Jay” şi „Agent 00 vol. II Salvând Omenirea: Sub acoperire în Paris” Acum scriu „100 de scrisori până mâine” care face parte din seria Mu-Ku, dar de această dată personajul principal este exact opusul celui din „100 de zile până mâine”, ea îşi doreşte să moară, aşa că Mu-Ku se oferă să îi îndeplinească dorinţa după 100 de zile, desigur, punând din nou condiţii. Am în plan şi un al treilea volum pentru seria Mu-Ku, şi „Agent 00 vol. III” care va fi atunci al 11-lea roman. Scriu un roman în aproximativ o lună. Chiar dacă pot scrie drame, acţiune, comedii romantice, comedii fantasy şi drame psihologice, comediile-acţiune, arte marţiale sunt cele care îmi plac cel mai mult, de aceea pot spune că seria „Agent 00” este preferata mea.

   2. Te-a inspirat ceva anume la scrierea romanelor?

    Mă inspiră viaţa, în general. Şi trebuie să recunosc că unele persoane şi situaţii sunt uneori demne de câte o comedie.

   3. Cum treci de momentele de blocaj ale scriitorului?

   Nu am. Am doar prea multe idei, şi prea puţin timp de a le scrie pe toate. Dar mă descurc.

   4. Cine ţi-a citit manuscrisul înainte de a fi publicat? Ai primit critici constructive?

     Mama mea e mereu prima care citeşte tot ce listez; şi o spionez mai ales atunci când îmi citeşte comediile, pentru că vreau să ştiu unde râde cel mai mult. Cu toate acestea, mă las foarte greu convinsă pentru orice intervenţie în text. Fiecare virgulă e la locul ei. Şi pot spune că scriu „la prima mână”, căci singurele modificări pe care le fac atunci când recitesc sunt câte o greşeală de tastare sau un alt sinonim care îmi pare mai potrivit, dar forma finală a romanului este defapt forma iniţială în care a fost scris.

     5. Ai dori ca romanul tău să fie ecranizat?

    Pe când aveam 4 ani mi-am dorit „să fiu precum Jackie Chan” şi „să fac ceea ce face el” şi chiar dacă nu înţelegeam încă ce anume presupunea acest lucru, mă gândeam doar la trăirile pe care le simţeam atunci când îi vizionam filmele, şi mi-am spus că este exact ceea ce îmi doresc să transmit la rândul meu prin propriile mele poveşti. În maniera mea de a scrie, am dat naştere propriului meu stil. Dar încă de când am devenit scriitoare, mi-am propus să nu mă limitez doar la atât. Şi cred că şi cititorii mei abia aşteaptă ca Eddy, Leo, Fei, Li Li şi şeful să devină o echipă şi pe marile ecrane.

     6. Ai un motto după care te ghidezi în viaţă?

     „Water can flow or it can crash. Be water, my friend.” – Bruce Lee

      7. Ce alte vise mai ai în afară de scris?

      Mereu am avut un singur vis, iar acesta devine treptat realitate. Romanele mele au multă acţiune; căci de la început mi-am propus ca acestea să nu rămână doar romane. Iar cei care mă cunosc, ştiu că atunci când mi s-au închis 99 de uşi, am găsit mereu cea de-a 100 fereastră.

    Activitatea autoarei poate fi urmărită pe pagina oficială de facebook

9 COMMENTS

  1. felicitari tinerei autoare!felicitari iasmy!ce mult a scris si ce tanara! locco_smiley_10

  2. Spre rusinea mea, nu am auzit de distinsa autoare dar ma bucur ca am descoperit-o aici in interviul tau si sper sa am ocazia sa o citesc. „Cand ti se inchid 99 de usi, vei gasi a o suta feresastra” ar putea fi un motto care mie imi place.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.