Interviu cu autoarea Tessa Nadir

Interviu cu autoarea Tessa Nadir – Ce-ai făcut în ultimii 4 ani?

  În 2016 am demarat campania ,,promovăm autori români,, – recenzii și interviuri. Să vedem astăzi, după 4 ani ce au mai scris scriitorii noștri. O nouă rubrică pe Literatura pe tocuri. 

    Așa că am adresat câteva întrebări prietenilor noștri.

    Azi:Tessa Nadir

  În 2016 când ne-am cunoscut și am stat la povești erai după primele cărţi publicate. Acum, 4 ani mai târziu (deși eu te-am urmărit) vreau să le spunem cititorilor ce ai făcut în acest timp.

  Arci: Ce proiecte în plan personal sau profesional ți s-au împlinit?

  Tessa: În primul rând te salut dragă Arci și țin să îți mulțumesc pe această cale pentru oportunitatea interviului. Le salut cu drag și pe fetele de la “Literatura pe tocuri” alături de cititorii lor. Au fost patru ani plini de evenimente, în care am publicat 2 romane și am avut niște lansări minunate atât la târgurile de carte din București cât și la Brașov.

Arci: Ce cărți ai mai publicat?

   Tessa: În primăvară lui 2016 am lansat horror-ul SF “Lacrimi de Ceacar” la editura Vremea în cadrul târgului de carte Bookfest. Apoi am avut lansarea de la Brașov, orașul meu natal, la librăria St. O. Iosif.

  A urmat apoi “Vremea Justițiarului” în 2017 sub egida aceleiași edituri Vremea, la târgul de carte Gaudeamus. Lansarea de la Brașov a fost găzduită de librăria Humanitas. Cu ocazia acestor evenimente am cunoscut mulți oameni profesioniști și interesanți care m-au susținut în această călătorie literară.Interviu cu autoarea Tessa Nadir - Ce-ai făcut în ultimii 4 ani?

Arci: Spune-ne câteva cuvinte despre ele

   Tessa: “Lacrimi de Ceacar” a însemnat o noutate pentru toată lumea deoarece eu am debutat cu un roman polițist și nimeni nu se aștepta la o asemenea poveste care până la urmă a fost o reușită. A publica horror în România este un vis împlinit pentru mine pentru că mereu mi-am dorit să fac asta.

   “Vremea Justițiarului” este un thriller polițist prin care am revenit la mai vechea mea pasiune – romanul polițist, în care munca de detectiv criminalist se îmbină cu cea de psihiatru pentru a descoperi identitatea unui versat criminal în serie ce acționează în numele dreptății.

 Arci: Cum au fost primite de către cititori noile cărți?

   Tessa: Lansările au fost minunate cu mulți oameni dragi de la care am primit atât feedback-uri pozitive pentru toate cărțile mele cât și promisiuni de a participa și la viitoarele lansări. Atât prezența cât și opiniile lor m-au bucurat foarte mult și m-au îndemnat să-mi continui visul.

  Arci: În ultimii patru ani s-a schimbat ceva pe/în piața de carte? În bine, în mai puțin bine?

  Tessa: Consider că în ultimii 4 ani, piața de carte nu s-a schimbat foarte mult, în continuare editurile se focusează pe traduceri ale unor autori străini care au mai mult sau mai puțin succes în străinătate. Autorii români încearcă să-și facă loc printre aceste publicații, unii reușind iar alții nu. Valoarea literară a unora dintre cărțile care sunt promovate insistent în librării și online lasă de dorit din ce în ce mai mult iar cititorul inteligent trebuie să-și selecteze cu mare grijă lectura. Atâta timp cât criteriile de selecție ale editurilor vor fi altele decât valoarea literară a manuscriselor, nu văd o schimbare în bine în ceea ce privește piața noastră de carte.

Arci: Ce urmează? Ce povești? Ce planuri? Ce vise?

   Tessa: Pregătesc multe surprize pentru cititorii iubitori ai genului horror cât și o continuare la “Vremea Justițiarului”. Așa cum am precizat și în alte ocazii, urmează un roman fantasy-horror cu accente gotice, în care sper să-mi pot arăta adevăratul talent în ceea ce privește literatura de groază. Va fi un roman diferit de cam tot ce s-a scris în România până în prezent și sper că va fi bine primit de cititori.

Arci: Câteva cuvinte  pentru  cititorii și echipa Literatura pe tocuri.

  Tessa: Cititorilor le mulțumesc pentru timpul și susținerea lor și îi asigur că nu îi voi dezamăgi nici pe viitor. Îi aștept cu drag la viitoarele lansări pentru a ne cunoaște și pentru a-mi împărtăși opiniile lor. Pentru minunata echipă “Literatura pe tocuri” am numai cuvinte de laudă pentru tot ceea ce faceți în promovarea autorilor români, vă mulțumesc pentru tot și vă îmbrățișez cu drag.

Mulțumim, Tessa! Mult succes!

Cărțile autoarei le găsiți pe site-ul Editura Vremea și pe libris, elefant şi cărtureşti

Interviuri autori români

Interviu cu autoarea Tessa Nadir – Ce-ai făcut în ultimii 4 ani?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.