Interviu Alin Boncea - blogger - autor

Interviu Alin Boncea – blogger – autor

1. Spune-ne câteva lucruri despre tine? Cine este Alin Boncea? Povestea ta?

   Alin Boncea: În primul rând, aș vrea să vă mulțumesc pentru onoarea pe care mi-ați oferit-o cu ocazia acestui interviu. În al doilea rând, sunt Alin Boncea și m-am născut în Municipiul București. Cine sunt eu? Un om la fel de minunat că toți ceilalți de pe acest Pământ.

   Niciodată nu m-am considerat mai presus decât alții, însă am ținut dintotdeauna să rămân un om deosebit, cu suflet mare și cu o putere nemărginită de a se păstra același de fiecare dată. Povestea mea este una cu urcușuri și coborâșuri, am învățat ce înseamnă să fii umil, dar și sublim.

   Am știut mereu că drumul meu prin viață va avea un parcurs ascendent și am înțeles că doar prin puterile mele voi putea ajunge acolo unde îmi doresc. Încă de mic am iubit cărțile, cu ajutorul cărora am reușit să dobândesc capacități extraordinare de a putea crea eu însumi povești deosebite. Am început să scriu din copilărie, mi-am pierdut nopți la rând scriind și mi-a rămas întipărit în suflet acest sentiment unic.

  Niciodată nu voi uită de unde am plecat și nici nu voi lasă garda jos vreodată, fiindcă sunt conștient de potențialul meu. Despre mine vă pot spune doar că sunt un om care iubește oamenii și care iubește ceea ce face.

  Sunt pasionat de lectură, îmi place să cant la chitară, să scriu, să călătoresc și să mă bucur de această minunată viață.

2. Ai scris câteva cărți. Poți să ne povestești despre ele? Cui se adresează cărțile tale? Către ce fel de cititori se îndreaptă?

   Alin Boncea: Fiind, încă de la vârstă fragedă, pasionat de scris, am reușit până acum să public două cărți minunate. Proiectul a început recent, iar atunci am simțit că e timpul să încep să public ceea ce mi-am dorit de foarte mulți ani. Parcursul a fost fulgerător, fiindcă toate au decurs într-un ritm alert. În același timp, resursa principala a fost informarea, claritatea, determinarea și armonia. Despre cărțile mele v-aș putea povești zile întregi, deoarece conțin atât de multe informații valoroase, încât, nu oricine are darul de a le descifra până la capăt așa cum au fost transmise. Înaintea publicării lor, am știut că tot ceea ce vor oferi va avea un impact extraordinar asupra cititorilor. Ca drept dovadă că cererile au fost de ordinul sutelor.

  Prima carte scrisă: Jurnal pentru suflet. De ce am ales acest nume? Pentru că fiecare persoană poate avea un jurnal pentru sufletul său. Revenind la carte, va pot divulga un mic secret și anume că, printre rânduri, veți putea întâlni anumite coduri cheie menite să fie aplicate în multe aspecte ale vieții.

  Cartea este scrisă ca un jurnal, care scoate în evidență iubirea și o duce la rang de virtute într-o lume în care oamenii nu mai știu cum e să iubești sincer, deschis și cu adevărat. În afară de acest aspect, în interiorul acesteia, eu însumi am îndrăznit să dau câteva sugestii bărbaților în a le schimba mentalitatea și, mai ales, a le reda încrederea de a iubi femeia mai presus de orice. Am crezut de cuviință să scot în evidență modul în care bărbații ar fi recomandat să se apropie de femeia de lângă ei mai mult și de a se putea deschide mult mai ușor.

   Lăsând la o parte toate cele descrise mai sus, cartea Jurnal pentru suflet vine în sprijinul tuturor celor care doresc să se regăsească, să-și vindece rănile și să lucreze cu ei mai intens. Fiind și o carte de dezvoltare personală și spirituală, am ținut morțiș să punctez faptul că dacă nu ai avea iubire e ca și cum n-ai exista.

   În ceea ce privește cea de-a două carte, Îngerul inimii mele, vă pot spune că este continuarea la prima. În cele două publicații, am reușit să ofer lumii o energie atât de benefică încât cred, cu tărie, că oricine o va avea în mâini, va înțelege ce va avea de făcut în viitor pentru el însuși.

   Prin intermediul lor am dat o nouă însemnătate iubirii, acest nemăsurabil sentiment. Și pentru că îmi doresc nespus să vă mai dezvălui un mic secret, vin către voi cu o informație foarte valoroasă. Datorită lor, eu însumi am reușit să-mi găsesc marea iubire și sufletul meu geamăn, pe care l-am căutat prin toată lumea și de-o viață întreagă, adică de peste 20 ani.

   Cu ajutorul lor am înfăptuit unirea noastră pentru totdeauna. Iar acum, viața mea este mai frumoasă ca niciodată. Știți de ce? Pentru că mi-am dat voie să iubesc și să fiu iubit, iar acum mă bucur nespus de tot ce am frumos în viața mea. Și voi veți putea face acest lucru dacă vă veți da voie.

   Cărțile scrise de mine se adresează tuturor celor care doresc să conștientizeze anumite aspecte importante cu privire la existența lor. Se adresează persoanelor care sunt în căutarea sufletelor lor gemene sau pereche, celor care vor să schimbe în bine viața în care trăiesc și bărbaților care simt că pot schimba ceva în bine în comportamentul lor.

3. De ce ai vrut să scrii, să devii autor?

    Alin Boncea: În momentul în care am început acest proiect în mintea mea au fost doar două lucruri. Unul e să dăruiesc lumii informații valoroase din care să aibă ce învăța și al doilea, ca acele rânduri, să ajungă la acea femeie care mă întregea, pe care o căutăm cu atâta ardoare și de care eram convins că există.

   Când am luat hotărârea de a deveni autor mi-am dat seama că merit și că am drept divin de a le oferi oamenilor cărți cu un impact puternic.

4. Ce este mai greu? Să fii blogger sau să scrii o carte?

   Alin Boncea: A scrie pe blog poate să fie un bun început pentru autorii de orice natură, ca o rampă de lansare. Deci din punctul meu se pot completa foarte bine una pe cealaltă. Așadar, nu consider că este foarte dificil să le realizezi pe amândouă.

5. Unde crezi că este mai greu să publici o carte? În România sau în străinătate?

    Alin Boncea: Eu întotdeauna am mers pe o premisa de la care nu mă voi abate niciodată. Atâta timp cât crezi în tine și în ceea ce ai de oferit, nimeni și nimic nu te va putea împiedica să realizezi ce-ți dorești. Când vine vorba de România, oamenii care se ocupă cu editarea cărților pun preț prea mult pe cunoștințe, în a avea cunoștință deplină a multor informații legate de gramatică și nu numai. Consider că nu este necesară o prea mare cunoaștere în a-ţi pune pe hârtie gândurile, imaginația, și de a fi tu însuți în momentul în care scrii. În România este dificil pentru că nu se dă întâietate tuturor și că se fac atâtea discriminări.

   În afară țării lucrurile merg altfel. În unele țări, sunt încurajați toți cei care au simţ literar. Sunt sprijiniți, învățați toți pașii necesari unor îmbunătățiri. Mai mult de atât, am avut ocazia să observ că unii autori români nu au fost apreciați cu scrierile lor de către editurile din România, însă de cei din afară au fost considerați geniali. Un bun exemplu ar fi un prieten drag mie care a avut onoare de a publica o carte la o editura în Marea Britanie și care a devenit, în scurt timp, bestseller.

   La noi nu sunt apreciați autorii români, cum sunt în străinătate. De aceea, prin proiectele pe care le desfășor în prezent, vreau să dau o altă notă autorului român contemporan și voi face tot posibil ca toate cărțile ce vor apărea la Editura Dreams în viitor, să ajungă și pe plan internațional. Merităm să ajungem acolo fiindcă avem autori deosebiți.

6. Ce pasiuni are Alin Boncea, în afară de a fi blogger-autor?

    Alin Boncea: Una din pasiunile mele cele mai mari este web design-ul, iubesc să lucrez în domeniul asta. Ador nespus să fac sport și să dansez. O altă pasiune este aceea să consiliez oamenii, atât unu la unul, cât și grupuri. De aceea, am devenit și instructor preparator formare, în acest sens. Am înțeles că a fi bine cu tine e o virtute și m-aș bucura că toți mai mulți oameni să fie deschiși să își activeze resursele personale și spirituale, pentru a trăi o viață armonioasă, pe toate planurile. Mă aflu aici pentru a-i susține în procesele lor.

7. Ce proiecte de viitor ai?

    Alin Boncea: Proiectele mele de viitor sunt nenumărate. În prezent, lucrez împreună cu logodnica mea la un cabinet de masaj și terapii. Am început un alt proiect inovativ și anume o editură pe care am numit-o Editura Dreams, fiindcă ne dorim ca împreună să aducem oamenii mai aproape de îndeplinirea visurilor lor, acela de a-și scrie propriile capodopere literare, de a da voie vocii Sinelui lor să se facă auzită în întreagă lume, de a-și dezvolta imaginația și mai ales de a putea oferi tuturor din preaplinul lor.

   De aceea, am ales să oferim șansă tuturor, chiar și celor care nu au studii superioare. De ce am ales asta? Pentru că toți merităm o șansă la viață și la idealurile noastre. Iar noi dorim să le fim alături.

8. Unde pot fi găsite cărțile tale?

    Alin Boncea: Având în vedere că am dat startul editurii Dreams, cărțile pot fi găsite pe Libris, Librărie.net, elefant.ro, esteto.ro, dar și pe www.smart-publishing.ro, în câteva exemplare, doar ca autor independent, urmând ca de anul acestea să apară numai în cadrul editurii, eventual și pe câteva siteuri de profil.

9. Ce transmiți cititorilor și prietenilor tăi?

    Alin BonceaAș vrea să le transmit cititorilor mei că le mulțumesc pentru că au ales și aleg în continuare să citească ceea ce scriu. Că le sunt recunoscător pentru fiecare moment în care își doresc să iasă din zona de confort și să lucreze, prin cărțile mele, cu ei înșiși. Am un respect enorm și le promit că voi mai veni către ei cu mult mai multe informații valoroase care să le aducă bunăstarea și liniștea interioară.

Mulţumim, Alin! Succes!

Interviuri

Interviu Alin Boncea – blogger – autor

2 COMMENTS

  1. Iată un om cu mult curaj și am tot respectul pentru astfel de persoane.
    Majoritatea doar visează, dar Alin Boncea visează și acționează!
    Jos pălăria!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.