Interviu cu scriitoarea Monica Ramirez – Ce ai făcut în ultimii 4 ani?
Interviu cu scriitoarea Monica Ramirez – Ce ai făcut în ultimii 4 ani?
Interviu cu scriitoarea Monica Ramirez autori români.
În 2016 am demarat campania promovăm autori români – recenzii și interviuri. Să vedem astăzi, după 4 ani ce au mai scris scriitorii noștri. O nouă rubrică pe Literatura pe tocuri.
Azi, scriitoarea Monica Ramirez.
În 2016 când ne-am cunoscut și am stat la povești erai după primele cărţi publicate. Acum, 4 ani mai târziu (deși eu te-am urmărit) vreau să le spunem cititorilor ce ai făcut în acest timp.
Arci: Ce planuri în plan personal sau profesional ți s-au împlinit (cărți traduse, concursuri, publicat afară, premii, înființare de editură)
Monica: Pe plan profesional nu mă încadrez, însă pe plan personal pot spune că mi-am găsit fericirea absolută! ☺
Arci: Ce cărți ai mai publicat?
Monica: La finalul anului 2016 am publicat “Recviem pentru un asasin”, volumul 6 și ultimul al Seriei Alina Marinescu. Apoi a urmat trilogia “GEMINI”, care include volumele “Gemini, Rogue și Ops Files: Intelligenex”. Anul trecut am pășit în lumea criminalilor în serie cu “Protocol 9”, primul volum al seriei polițiste “Emma Moss”. În sfârșit, anul acesta am publicat “Cealaltă jumătate de vis”, o carte fantasy care mi-e tare dragă, întrucât am strecurat printre rânduri toată dragostea mea pentru viața pe mare și misterioasa Scoție.
Arci: Spune-ne câteva cuvinte despre ele
Monica: “Recviem pentru un asasin” încheie “Seria Alina Marinescu”, iar eu aș spune că e cumva cireașa de pe tort, fiind și volumul meu preferat.
“În momentul în care ești convins că ai totul, vei rămâne fără absolut nimic. Din nou”.
”Alina Marinescu a jucat după regulile impuse de către Organizația Elite, fără a se adapta însă sistemului. Nu și-a vândut sufletul, păstrându-și compasiunea, umanitatea și emoțiile. Până la un punct. După care, ceva s-a întâmplat. Dintr-un motiv sau altul, Alina a manipulat o situație pentru a se erija într-o trădătoare. Până la urmă, s-a dovedit că totul n-a fost decât un joc al oglinzilor, însă până să descopere asta, Brett a ordonat deja lichidarea ei. Misiunea a fost îndeplinită cu succes și totul a părut real. Alina a fost ucisă, indiferent de părerile de rău ale tuturor celor implicați. Acum, însă, Brett începe să aibă mari îndoieli cu privire la acel final subit de joc. Alina a devenit mult mai sofisticată decât ar fi crezut vreodată că e posibil, începând un fel de joc psihologic personal cu Elite și demonstrând că poate să joace după regulile ei proprii. Dar ceea ce-l neliniștește cel mai tare este vestea că Marius Stephano a fost ucis în timpul unei misiuni, și asta în aceeași perioadă în care Elite a vânat-o pe Alina. O coincidență cam prea mare pentru gustul lui Brett. Din proprie experiență, știe prea bine că în lumea lor coincidențele nu reprezintă nimic altceva decât o simplă aparență.”
„Nu vă lăsați înșelați de începutul aparent relaxat al ultimului volum. Ceea ce urmează vă va lăsa fără răsuflare. Răzbunare, trădări, pasiune, ură, misiuni intercalate cu emoții extreme. Finalul este uimitor, cu toate că vorbim aici despre una dintre rarele serii ce nu ți-ai dori să se mai sfârșească vreodată.”(Spy Magazine)
În Seria “GEMINI” m-am jucat puțin cu spionajul și geopolitica, în volumul 3 adăugând și un touch ușor polițist.
“Gemini “– vol. 1
“Într-o lume a secretelor și-a duplicității, răzbunarea este un lux pe care nimeni nu și-l poate permite…
Într-o lume a umbrelor, răzbunarea poate însemna diferența dintre viață și moarte…
Un atac terrorist la Ambasada Statelor Unite ale Americii din Beirut. O răpire cu ecouri internaționale. SEAL Team 3 e implicată în operațiunea de salvare a ostaticilor. Un fost informator CIA dispare fără urmă, declanșând Operațiunea GEMINI. CIA și Mossad se aliază într-o cursă contra cronometru pe viață și pe moarte, din Beirut și până la Damasc, cu trecere fulgerătoare printr-o Sirie decimată de război pentru a se finaliza într-un Irak asediat de Califatul Islamic, totul pe fundalul unei iubiri compromițătoare și extrem de periculoase. Nimeni nu scapă nevătămat, toți cei implicați fiind testați în moduri pe care nu și le-ar fi putut imagina vreodată. Viața lor nu va mai fi niciodată la fel.
Legături riscante, operațiuni clandestine, jocuri duble, secrete întunecate, erotism condimentat cu adrenalină în amalgamul amețitor al unui război din umbre ce se poate finaliza într-un conflict global cu urmări devastatoare”.
“Rogue “– vol. 2
“Când te scufunzi într-un abis al umbrelor, amintește-ți că umbra este o extensie a luminii.
O scurgere de informații în mediul cibernetic avertizează Casa Albă în legătură cu un plan devastator aflat pe agenda expansionistă a Kremlinului. Președintele american pune în scenă o operațiune ultra secretă de anihilare a agresiunii rusești. Un operator NOC e trimis la Moscova cu o misiune imposibilă. Un agent SVR lucrează contra cronometru în Seattle pentru a îndeplini ordinele Kremlinului. O actriță celebră e implicată în planurile a două puteri mondiale, riscând să fie strivită între doi coloși angajați într-o cursă nebună al cărui rezultat final nu poate fi decât o iminentă coliziune. Orbiți de răzbunare, adversarii caută paritatea, astfel încât escaladarea situației devine inevitabilă chiar și cu riscul anihilării reciproce. Doi spioni rivali sub acoperire își unesc forțele pentru a preveni o catastrofă mondială cu repercursiuni inimaginabile, în timp ce încearcă să jongleze cu o iubire extrem de riscantă.
O incursiune șocantă în culisele diplomatice ale politicii internaționale, dincolo de operațiunile militare convenționale, în epicentrul afacerilor clandestine unde politicienii, spionii și mercenarii se ciocnesc în războaie secrete ce nu intră niciodată sub incidența reflectoarelor presei internaționale.
Nu privi peste umăr. Nu ești niciodată singur. Moscova joacă după regulile ei”.
“Ops Files: Intelligenex” – vol. 3
“Mossad: Prin înșelăciune vei face război. Nu există coincidențe și accidente, totul e dinainte planificat și executat de o armată nevăzută creată într-o fabrică secretă a fantomelor.
O triplă omucidere zguduie din temelii Sillicon Valley. O armă biologică bazată pe ADN uman și deghizată sub forma unui tratament cu efecte miraculoase pătrunde pe piața neagră destinată exclusiv elitelor. Un Kidon Mossad e aruncat fără voia lui în vâltoarea unei investigații ce amenință să dezvăluie secrete întunecate cu implicații internaționale. Acuzat pe nedrept de o crimă pe care n-a comis-o, e nevoit să urmărească firul banilor în timp ce e vânat de asasini profesioniști trimiși de entitatea necunoscută din spatele a ceea ce pare a fi invenția secolului. Intelligenex ar putea schimba omenirea pentru totdeauna, însă într-o lume scufundată în umbre binele poate fi deturnat cu ușurință spre o destinație necunoscută.
O cursă nebună printre gloanțe și interese ascunse, de la San Francisco la Teheran, cu trimitere într-un Tel Aviv amenințat de un iminent atac iranian, pentru a descâlci o conspirație mondială destinată să decimeze marile puteri ale lumii. Pe parcurs, un suflet pierdut își găsește un nou scop nobil și o inimă frântă se confruntă cu o iubire interzisă cu un potențial dezastruos.
Nu te lăsa condus niciodată de furie. Nu te implica emoțional. Nu te deconspira niciodată”.
“Protocol 9”, primul volum al seriei “Emma Moss”, este primul meu roman 100% polițist. Cu această ocazie am făcut o incursiune terifiantă în mintea criminalului în serie și gurile rele spun că mi-a ieșit extrem de bine, din moment ce lectura îți dă fiori.
“Absolut totul poate fi deturnat, inclusiv adevărul.
Bucățile secționate sunt înfășurate în pungi de plastic și abandonate la marginea drumului. Deocamdată e doar prima victimă. Vor urma și altele…
Un cadavru dezmembrat e descoperit în spatele unui local Burger King și Emma Moss, agent special FBI primește cel mai important caz din cariera sa, confruntându-se cu un ucigaș în serie complet diferit față de tot ce-a văzut până acum. Agresiv. Teritorial. Profund bolnav și extrem de hotărât să-și ducă menirea la bun sfârșit. Un alt cadavru mutilat e descoperit lângă un patinoar. Un al treilea într-un cartier rezidențial. Cruzimea cu care au fost măcelărite șochează comunitatea rurală din Forest Grove, statul Oregon și zguduie autoritățile locale. Cine ar putea fi în stare de o asemenea brutalitate? Și de ce? Din păcate pentru agentul Moss, nu există multe dovezi fizice cu care să poată lucra și singurii martori nu prezintă prea multă încredere. Cazul pare fără speranță. Dacă nu reușește să-l oprească în timp util, criminalul va ucide din nou și din nou. Victimele împărtășesc secrete întunecate, indiciile se schimbă de la o zi la alta, timp în care ucigașul urmărește ancheta prin intermediul televizorului și al presei, știind că nu poate fi oprit”.
Și, în sfârșit, “Cealaltă jumătate de vis “reprezintă prima mea incursiune mai serioasă pe tărâmul fantasy, chiar dacă am mai cochetat oarecum cu genul acesta literar în “Fantoma de pe lac” și “Viață dublă la Veneția”.
“Blestemul unei mame…
Pentru căpitanul unei nave străvechi, timpul este o altă destinaţie într-o călătorie interminabilă. Legat de mare, Edmond Gilberte străbate patru secole fără sfârșit în căutarea iubirii ce-ar putea învinge blestemul mamei sale. Doar așa se poate întoarce împreună cu echipajul său în lumea muritorilor.
Moștenirea unui tată…
Într-o cursă împotriva timpului potrivnic, Petra McFey explorează apele reci ale Oceanului Atlantic de Nord în căutarea unor vechi artefacte scoţiene. Moartea tatălui ei a lăsat-o cu un munte de datorii și Petra trebuie să evite ademenirea seducătoare a căpitanului fantomatic pentru a reuși să salveze afacerea de familie. Însă Edmond îi pătrunde în vise și împreună navighează pe o mare imprevizibilă, în timp ce atracţia dintre ei devine un joc mai periculos decât moartea.
Un blestem străvechi, comori misterioase, legende celtice și o iubire atemporală între o muritoare și un spectru prins într-o realitate paralelă…”
Arci: Cum au fost primite de catre cititori noile cărți?
Monica: Am marele noroc ca cititorii mei să fie mereu încântați de noile povești pe care le ofer, astfel încât reacțiile au fost mai mult decât pozitive. Sper să nu-i dezamăgesc nici pe viitor.
Arci: În ultimii patru ani s-a schimbat ceva pe/în piața de carte? În bine, în mai puțin bine?
Monica: Da, am putea spune asta. Și, din păcate, schimbările nu sunt neapărat pozitive. E mult de vorbit, însă voi menționa doar inflația îngrijorătoare de cărți cel puțin mediocre ce nu pare să se oprească prea curând. Plus tendința de-a băga autorii români contemporani de-a valma în aceeași oală. Buni, mai puțin buni, nu contează. O avalanșă de nume ce începe să nu mai însemne nimic.
Arci: Ce urmează? Ce povești? Ce planuri? Ce vise/visuri?
Monica: Anul acesta, probabil prin toamnă va apărea “Modus 7”, volumul 2 al seriei “Emma Moss”. Iar pentru la anul plănuiesc o nouă serie distopică, pe numele ei “Metropolis”, care va include 7 volume. Și pentru că Literatura pe tocuri mi-e foarte dragă, vă voi prezenta în premieră și în exclusivitate coperțile.
Arci: Câteva cuvinte pentru cititori și echipa Literatura pe tocuri.
Monica: După cum spuneam, Literatura pe tocuri ocupă un loc extrem de special în sufletul meu. Vă mulțumesc din suflet pentru tot ce faceți, pentru profesionalismul de care ați dat întotdeauna dovadă și, mai ales, pentru corectitudine. Vă îmbrățișez cu mult drag și vă doresc mult succes în toate proiectele viitoare!
Arci: Mulţumim Monica pentru răspunsuri, exclusivităţi si cuvintele frumoase. Mult succes în continuare!
Cărțile Monicăi Ramirez le găsiți pe site-ul Editura UP și site-ul Editura Tritonic
Recenzii cărți Monica Ramirez
Interviuri autori români
Monica Ramirez este una dintre cele mai îndrăgite autoare ! Astept cu nerăbdare ultimul roman ! Felicitari ! Mult succes în continuare !
Succes, Monica! Abia astept noutatile!
[…] Interviul integral, realizat de Arci, poate fi citit aici: Interviu cu scriitoarea Monica Ramirez – Ce ai făcut în ultimii 4 ani? […]