Simply Irresistible - Irezistibil - Editura Litera

Irezistibil de Jill ShalvisIrezistibil de Jill Shalvis

Titlul original: Simply Irrezistible
Editura: Litera
Număr pagini: 245
An apariţie: 2012

RECENZIE CITITOR
Rezumat carte

Nu ştiu de ce nu am citit până acum această carte! Mi-a plăcut foarte mult, aşa că vin cu câteva impresii.
Prima dată facem cunoştinţă cu Maddie More, o tânără care are ghinionul să îşi piardă jobul, dar şi iubitul violent, după care nu îi pare rău. Cum nu vrea să cadă în depresie se hotărăşte să părăsească Los Angeles şi să preia o moştenire de pe malul Pacificului, din orăşelul Lucky Harbor. Mama sa, o femeie libertină i-a lăsat moştenire un han dărăpanat.
Moştenirea o are de împărţit cu cele două surori vitrege, Chloe şi Tara. Aveau aceeaşi mamă, dar taţi diferiţi. Fiecare a fost crescută aproape separat, exceptând vacanţele când se mai întâlneau uneori. Maddie, denumită şi şoricelul, pentru că era cea mai organizată în toate, şi mai deşteaptă, este crescută de către tatăl său.
Tara, denumită, magnolia de oţel, datorită calmului său, şi a firii ei neînduplecate, este şi ea crescută tot de către tată. Acum când vine la moştenirea lăsată, o întâlnim ca pe o femeie cu o carieră solidă şi un soţ sexy. Problema este că nu îi place ceea ce face, iar de soţ a divorţat de un an şi jumătate.
Chloe, este „rebelă”, datorită peregrinărilor sale dintr-un loc în altul, datorită necazurilor în care intră de fiecare dată. Ea are şi grave probleme de respiraţie. Forma sa severă de astm, o trage mult înapoi. Ea este cea care se ocupă cu prepararea produselor cosmetice.

Cele trei surori încearcă să se înţeleagă între ele. Tara vrea categoric să vândă hanul, Chloe este indecisă, dar Maddie vrea să îşi facă un rost în acest orăşel. Problema este că va trebui să renoveze cât de cât hanul pentru a-l vinde, iar resursele financiare sunt insuficiente. Partea materială din moştenire se pare că a plecat undeva unde nu ştie nimeni, sau asta ne lasă să credem. Acesta este un secret care merită aflat. 🙁
Când Maddie aproape că loveşte cu maşina un motociclist sexy, nu îşi dă seama ce va urma. Ea încearcă să stea deoparte de bărbaţi, fostul iubit a recurs la violenţă în timpul relaţiei cu el, şi acum este neîncrezătoare.

Jax Cullen, este un fost avocat de succes care avea tot ce îşi dorea, dar când o clientă se va sinucide, crede că este vina sa. Lasă în urmă fosta meserie, fosta logodnică nu îl mai vroia, iar acum şi-a găsit satisfacţia în micul orăşel. El deţine multe afaceri, este printre altele şi un primar bun, ajută pe toată lumea cu împrumuturi, dar este o persoană cam singuratică sufleteşte.
Când Maddie a noastră dă peste motocicleta lui şi o răstoarnă, cam mult într-o zi :D, Jax observă că această făptură micuţa şi frământată îl atrage puternic în mrejele sale.
Norocul lui, când o femeie cam cherchelită îl sună în miez de noapte să îi renoveze un han. Surpriză, surpriză! Este chiar făptura micuţă care îl intrigase de când o cunoscuse. Maddie ramâne uimită când îşi dă seama că motociclistul sexy care sărută fantastic este şi anteprenor, şi este capabil să le renoveze hanul. Astfel asistăm la o relaţie cu scântei între cel doi, atracţia atingând cote maxime.
Dacă aţi citit cartea ştiţi probabil ce se poate face cu spălarea adidaşilor în maşina de spălat şi uscarea lor în centrifugă 🙁 Acesta faza mi-a stârnit hohote de râs. Asistăm şi la dezvăluirea unor secrete ce se află între surori. La fel, cele trei vor încerca să se înţeleagă în timpul renovărilor. Deşi relaţia sexuală dintre Jax şi Maddie este straşnică, vor exista frământări, secrete nedezvăluite, care nu ştiu dacă vor duce la ceva bun în relaţie.
Când într-o noapte hanul ia foc, fetele abia vor reuşi să se salveze. Acum ce se va întâmpla? Vor pleca fiecare pe drumul lor, undeva unde nu se simt bine? Sau vor încerca să se refacă sufleteşte, dar să refacă şi hanul? Jax va reuşi să meargă mai departe şi să continue relaţia cu Maddie? Oare „şoricelul” nostru va putea trece peste neîncrederea într-o relaţie paşnică cu un bărbat şi să îşi acorde o şansă cu cel pe care îl iubeşte?
Întrebări şi răspunsuri, dar şi o carte de nota 10.

Recenzie cititor: autor Nicol

 
Review overview
5
***Nicoleta Zetoca (Nicol)***

3 COMMENTS

  1. O recenzie frumoasa! Bravo Nicol. 🙂 cartea a fost si pe gustul meu. Imi pare rau ca nu s-a mai tradus nimic de autoare….

  2. Frumoasa recenzia 🙂
    Am citit cartea 🙂 si mi-a placut mult. Mai bine spus m-a distrat la culme. Au fost pasaje care m-au facut sa rad iar altele m-au enervat 🙂
    Faza cu masina de spalat mi s-a parut haioasa tare si sexy 😉 , replicile/interactiunea dintre surori sunt deosebite.
    O lectura spumoasa si relaxanta 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.