Iunie 2015 Razboiul sovieto-afgan 1979-1989 de Gregory Fremont-Barnes-Editura Corint

Iunie 2015 Razboiul sovieto-afgan 1979-1989 de Gregory Fremont-Barnes-Editura Corint

Razboiul sovieto-afgan 1979-1989 de Gregory Fremont-Barnes

La Editura Corint se află în curs de apariţie cartea Războiul sovieto-afgan 1979-1989 de Gregory Fremont-Barnes.

Războaie care au schimbat lumea

O istorie în mai multe volume a războiului privit din diverse perspective: politică, strategică, tactică, culturală şi individuală.

Citiţi-le pentru a înţelege mai bine războiul şi pentru a putea pleda mai bine pentru pace.” Profesor Robert O’Neill, coordonatorul seriei

În 1979, Uniunea Sovietică, condusă de Leonid Brejnev, trimitea în Afganistan trupe menite să sprijine acest stat satelit al său. Până în momentul retragerii URSS, aproape 15 000 de sovietici şi mai mult de un milion de afgani au fost ucişi. Ceea ce sovieticii intenţionaseră să fie o operaţie militară limitată, de stabilizare, s-a transformat într-un război lung şi sfâşietor împotriva mujahedinilor, care luptau cu arme moderne şi tehnici neconvenţionale. Instruiţi şi echipaţi pentru un război cu NATO, sovieticii ripostau cu arme de foc convenţionale şi raiduri devastatoare în teritoriile ocupate de unităţile de gherilă. În cele din urmă, au fost nevoiţi să renunţe la un conflict costisitor. Această carte, în care veţi găsi hărţi politice şi strategice detaliate, este o relatare fascinantă despre unul dintre cele mai sângeroase confruntări din secolul al XX-lea.

Editura Corint

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.