Lansare de carte „Tropice tâmpe” de Florin Bican, alături de Radu Paraschivescu și Gabriel Cărtărescu

   Mergând din aproape până-n departe, te invităm în data de 16 februarie într-o călătorie fantastică, alături de autorul Florin Bican și invitații săi. Vom zbura în balon împreună cu autorul, Radu Paraschivescu și Gabriel Cărtărescu, iar punctul de plecare este Librarium TNB, de la ora 19:00. Vom asculta povești din depărtare, despre cum a luat naștere minunata poveste, „Tropice Tâmpe” scrisă și imaginată de Florin Bican.

   Scrisă într-un limbaj jucăuș și plin de surprize, „Tropice Tâmpe” este o carte fantastică, despre călătorie, fiind presărată cu umor, sarcasm și ironie, care are darul de a acapara întreaga atenție a micilor și marilor cititori.  Stanley, eroul poveștii, un biet explorator, primește o misiune extraordinar de importantă: trebuie să salveze jungla de flagelul betonului. Este o misiune care-l poate transforma în erou, pentru că de salvarea junglei depinde lumea toată: când zici junglă, zici copaci, când zici copaci, zici lemn… iar când zici lemn, zici limbaj – și ce-ar fi guvernarea fără limba de lemn?

„Tropice Tâmpe” este cea mai recentă carte scrisă de Florin Bican, autor și coordonator de cărți de literatură pentru copii.

   Autorul desfăşoară o intensă activitate de traducător, tălmăcind în româneşte, printre altele, Lewis Carroll (The Hunting of The Snark) şi T.S. Eliot (Old Possum’s Book of Practical Cats). De asemenea, a tradus în limba engleză poezie, proză şi eseuri semnate de importanţi scriitori români, atât clasici, cât şi contemporani, inclusiv Cartea cu Apolodor de Gellu Naum, în vederea publicării în străinătate. În 2017, Editura Arthur inaugurează Seria de autor Florin Bican, odată cu publicarea celui mai recent roman al său.

   Librarium TNB este cea mai nouă librărie din lanțul de librării fizice din întreaga țară, Librarium, și este situată în incinta Teatrului Național din București, în spatele casei de bilete. Într-un decor spectacular și beneficiind de un spațiu generos de lectură, cu librari pasionați și pregătiți să ofere cele mai bune recomandări de carte, noua librărie oferă un loc dedicat cititorului și lecturii. Librarium TNB găzduiește evenimente culturale, întâlniri cu scriitori, dezbateri, lansări ale unor cărți mult așteptate, expoziții de artă sau proiecții de filme, continuându-și astfel misiunea de susținere a lecturii și exprimării artistice.

În cadrul evenimentului, partenerii noștri de joacă sunt prietenii de la Sloop.

Organizatori: librăria online Cartepedia.ro | librăria Librarium TNB

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.