Londra. Pasiuni dezlănțuite de Rodica Mijaiche-Librex

Londra. Pasiuni dezlănțuite de Rodica Mijaiche-Librex

„Londra. Pasiuni dezlănțuite” – Rodica Mijaiche

 Titlu: Londra. Pasiuni dezlănțuite

Seria: Pasiuni

Autor: Rodica Mijaiche

Editura: Librex

Număr pagini: 321

    Rodica Mijaiche s-a remarcat între autorii români contemporani prin romanele pe care le-a scris, prin romantismul poveștilor expuse. „Londra. Pasiuni dezlănțuite” este al treilea volum al seriei Pasiuni. Până în prezent, autoarea a publicat cinci romane: Anotimpul iubirii”, „Secrete”, „New York. Pasiuni ascunse”, „Roma. Pasiuni întunecate” și „Londra. Pasiuni dezlănțuite”.

   Așa cum autoarea ne-a obișnuit deja, cartea prezintă mai multe povești, fiecare capitol fiind prezentat din perspectiva unuia dintre personaje. De asemenea, în timp ce majoritatea capitolelor prezintă realitatea din prezent, există și câteva capitole care prezintă amintiri din trecutul personajelor. În acest al treilea volum al seriei, protagoniștii sunt Melissa Roggs și Carlo Di Angeli. Totuși, nu lipsesc nici personajele din volumele anterioare: Alyssa Martinez, Alexander Chase, Regina Nunzio, Alessandro Martinez și Clarice Parker. Câteva capitole sunt povestite de Contesa Maria Elisabeta D’Angelo.

   Faptul că apar toate aceste personaje nu este o simplă întâmplare, ci între ele există legături. Dacă ați citit deja primele volume, știți că Alyssa este sora lui Alessandro și iubita lui Alexander. Regina este iubita lui Alessandro și prietena Alyssei. Carlo este prietenul Alyssei și a lui Alessandro, iar Clarice este nepoata lui Alexander.

   Carlo și Melissa au avut o relație, una total împotriva tuturor regulilor, întrucât el este fiu de conte, iar ea o simplă fată – fiica femeii care livra prăjituri la casa contelui. Din motive pe care le descoperim pe parcursul cărții, cei doi s-au despărțit și fiecare a luat-o pe drumul său. Melissa a ajuns jurnalistă și lucrează la o publicație renumită, exact ceea ce și-a dorit dintotdeauna. Carlo, pe de altă parte, a devenit un renumit model al caselor de modă.

Da, Melissa Roggs s-a schimbat. Probabil că nici pentru ea viața n-a fost tocmai roz, dar nu vreau să mai am nicio punte cu trecutul meu. Iar ea asta este. O legătură pe care o vreau ruptă.”

   Destinul celor doi se întâlnește din nou, atunci când Melissa primește de la șeful ei sarcina de a scrie despre familia Di Carlo, din Londra. Lucrurile se potrivesc astfel, încât Carlo este nevoit să meargă la Londra, fapt ce îi dă ocazia Melissei să meargă cu el. Dar cum vor rezista cei doi împreună, după tot ce s-a întâmplat în trecut? Pentru amândoi, întoarcerea în Londra este chinuitoare, întrucât le stârnește amintiri dureroase. Atât Melissa, cât și Carlo, trebuie să înfrunte demonii trecutului, în încercarea de a-și atinge scopurile.

„- Peste o săptămână plecăm la Londra, tună vocea lui.

– O săptămână? Dar…

– Vrei sau nu articolul? sprâncenele lui sunt arcuite întrebător și doar mimica lui provocatoare mă face să iau o decizie pe care sigur o voi regreta mai târziu.

– Rămâne stabilit.”

   Desigur, după o relație care aproape a dus la o căsătorie între cei doi, este dificil să fie nepăsători, iar atracția dintre ei nu poate fi contestată. Amintirile îi chinuie pe ambii și fiecare dintre ei își cunoaște propria suferință. Însă, pentru a putea să treacă peste ceea ce a fost, cei doi ar trebui să își vorbească, să se asculte reciproc. Dar sunt ei suficient de stăpâni pe propria persoană, încât să facă față trecutului și să încheie acel capitol dureros din viețile lor?

   Carlo a avut o copilărie nefericită, din cauza mamei lui. Contesa este renumită pentru petrecerile private pe care le dă. Dar în spatele măștii de nobilime, se ascund lucruri urâte, comportamente josnice și caractere hidoase. Toate acestea au afectat copilăria lui Carlo, lăsând urme asupra persoanei care a devenit.

Cu mama lui pe de altă parte, este o cu totul altă poveste. De la început am simțit o răceală ce vibra înspre mine ca șerpii ce împodobeau capul Hydrei. Atâta repulsie și răutate la un loc n-am văzut la nimeni. Dar ceea ce m-a surprins de fiecare dată a fost atitudinea ei față de propriul ei fiu. Da, știu de la Carlo cum s-a purtat cu el când a fost mic și la ce l-a supus. O adevărată traumă pentru un copil, și să o mai faci și pentru bani…

   Melissa a crezut în dragostea sinceră a lui Carlo, dar așteptările i-au fost înșelate, atunci când avea mai mare nevoie de el, iar Carlo i-a întors spatele. De atunci, Melissa suferă, iar acum, că trebuie să petreacă un timp cu el, situația nu este tocmai una ușoară. Despre relația lor din trecut și modul în care se descurcă împreună în prezent, veți citi voi.

   În plan secundar al poveștii, avem și cele două cupluri deja cunoscute: Alyssa cu Alexander și Regina cu Alessandro. Alyssa și Alessandro nu s-au întâlnit de mulți ani. Deși Alessandro a știut mereu ce face sora lui, ea l-a crezut mort, până de curând. Datorită prieteniei Alyssei cu Regina, cei doi frați se reîntâlnesc, într-o vacanță plănuită de Regina cu Alyssa. Astfel, Alyssa și Alexander merg în Roma, la casa unde Alessandro locuiește cu Regina.

   La început, între Alyssa și Alessandro există o oarecare tensiune, provocată de trecutul în care Alessandro pare că nu a existat în viața surorii lui. Pe parcurs, însă, Alessandro se destăinuie Alyssei cu privire la toți anii în care nu s-au văzut, iar apoi, relația lor redevine una liniștită, așa cum e normal între frați. Chiar atunci când totul pare bine pentru cele două cupluri din Roma, un eveniment are să le strice liniștea.

   Acțiunea nu lipsește nici din acest volum al seriei Pasiuni. Personajele negative ale poveștii sunt prezente și de această dată și complică lucrurile. Alături de nobilimea engleză, care ascunde secrete hidoase, întunecate, ne reîntâlnim și cu alte personaje aflate de partea răului. Un exemplu este Mark, fratele vitreg al lui Sarah Jenner, care deși apare doar menționat, joacă un rol destul de important în poveste.

   Finalul acestui volum ne lasă cu sufletul la gură, în așteptarea continuării. Mi-a plăcut că autoarea a creat o poveste complexă, cu numeroase personaje. Deși este clar cine sunt protagoniștii, accentul nu se pune în totalitate pe aceștia, ci sunt prezentate și alte personaje, reușim să rămânem în povestea cuplurilor prezentate în volumele anterioare și descoperim gândurile altor personaje.

   Vă recomand această carte și, de altfel, seria Pasiuni, dacă vă plac cărțile romantice, dar și cu acțiune, cu povești și personaje bine definite.

Cartea Londra. Pasiuni dezlănțuite de Rodica Mijaiche poate fi comandată de pe site-ul Librex.ro

Recenzii cărţi

Recenzii cărţi Rodica Mijaiche

19 COMMENTS

  1. Felicitari Eva frumoasa recenzie,cred ca si romanul este foarte bun.
    Felicitari Rodica!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.