Manualul de Matematica si explorarea mediului pentru clasa I editat de Litera si SIVECOManual de matematica  si cunoasterea mediului

Mult asteptatele manuale scolare sunt disponibile pentru consultare de catre cadrele didactice din intreaga tara. Si pentru ca fiecare dascal doreste sa faca cea mai buna alegere pentru copiii pe care ii formeaza, Litera si SIVECO ofera argumentele autorilor.

Gabriela Barbulescu, autor

Unitatile de invatare ofera o perspectiva interdisciplinara, asigura abordarea integrata a matematicii si a unor elemente de stiinţe ale naturii prin interactiuni intre cele domenii, creeaza contexte de invatare raportate la realitatea inconjuratoare pentru a facilita inţelegerea conceptelor si a procedurilor utilizate. Pentru fiecare unitate tematica sunt precizate competentele specifice prevazute de programa scolara, care vor fi dobandite/dezvoltate, precum si continuturile utilizate pentru dezvoltarea acestor competente.”

Florentina Chifu, autor

Structurarea sarcinilor de lucru asigura dezvoltarea progresiva a cunostintelor si a celorlalte achiziţii dobandite de elevi si permite construirea situaţiilor de invaţare care sa conduca la formarea/dezvoltarea competenţelor generale si specifice prevazute in programa scolara. Fiecare dintre primele unsprezece unitati contine cȃte o lectie de recapitulare si o lectie de evaluare cu elemente de sprijin care sa-l familiarizeze pe elev cu activitatea de autoevaluare. Astfel, elevii vor fi implicati in aprecierea propriului progres scolar. Ultima unitate este de recapitulare si evaluare finala, vizeaza aplicare achizitiilor elevilor in contexte diverse.

Elena Niculae, autor

Activitatile propuse pun copiii in situatii de invatare concreta, valorifica experienta specifica varstei. Exerciţiile de numarare, ordonare, comparare, calcul, observare, organizare de date, completare, alegere, motivare, corectare, analiza, creaţie etc., experimentele si rezolvarea de probleme solicita gandirea, memoria, imaginaţia, creativitatea elevilor, implicandu-i in propria invaţare si dezvoltare. Situatiile de invatare propuse stimuleaza dezvoltarea de valori si atitudini in contexte firesti, sincretice, adaptate varstei. De asemenea, structura manualului permite invatarea diferentiata.”

Daniela Besliu, autor

Grafica manualelor este atractiva pentru copii, dar echilibrata, astfel incat sa nu sa nu ii distraga de la actul educational. Imaginile folosite ofera suport intuitiv pentru invatare si usureaza intelegerea.

O preocupare importanta a noastra a fost oferirea de contexte pentru comunicare, colaborare, schimb de pareri, formulare si verificare a unor ipoteze, formulare de concluzii, prin activitati pe grupe, experimente, proiecte etc. Elevii sunt invitati intr-o calatorie in care sa observe, sa experimenteze, sa descopere, sa invete.”Manual de matematica si cunoastera mediului digital

Manualul de Matematica si explorarea mediului poate fi rasfoit pe www.manualplusdigital.ro. Aici este disponibila atat varianta electronica a manualului tiparit, precum si varinta digitala. Manualul digital contine sute de activitati interactive bogat ilustrate, ce vor incanta copiii si vor transforma ora de clasa intr-o experienta placuta. Pentru a comanda manualele Litera si SIVECO pentru scoala dumneavoastra, va rugam sa consultati site-ul Minitserului Educatiei Nationale, www.manuale.edu.ro.

Versiunea digitala este utilizabila pe orice tip de echipament – telefon, tableta, desktop, laptop. Nu sunt necesare investitii suplimentare in tehnologie, continutul fiind accesibil inclusiv profesorilor cu cunostinte minime de operare pe calculator.

Toti cei interesati de manualelele si materialele auxiliare realizate de Litera si SIVECO pot obtine informatii referitoare la numarul gratuit Telverde 0800-110222.

Sursa Editura Litera

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.