Meniu: (ciorbă de mazare cu găluşcuţe,varză călită cu afumătură,napolitane cu cremă de biscuiţi cu caramel)

1 Aperitiv: Caşcaval pane

-caşcavalul tăiat felii mai groase- îl tăiem în bucăţi cam de 2 degete
-pregătim într-o farfurie, făină, în alta ouă bătute şi în altă pesmet (dacă nu vă place cu pesmet bateţi şi în ou puţină făină să fie ca un amestec subţire de clătite)
-dăm fiecare bucată prin făină, ou, pesmet şi le prăjim în ulei fierbinte
-le scoatem pe farfurie acoperită cu şerveţele de hârtie să mai absoarbă uleiul

2.Ciorbă de mazăre cu găluşcuţe:

-1-2 morcovi daţi pe răzătoarea fină îi călim cu puţin ulei, adăugăm mazărea şi punem la fiert
-adăugăm piper, curry, vegeta, sarea o punem când mazărea e fiartă
-separat amestecăm într-un bol un ou bătut cu făină să fie o compoziţie mai tare
-când mazărea e pe jumătate fiartă adăugăm găluşcuţele (1/2 linguriţă mică-să fie cât mai mici că se mai umflă la fiert)
-adăugăm amestecul de verdeaţă şi când e gata dregem cu smântână

3.Varză călită cu afumătură:varza-cu-afumatura

-500 GR scăricică afumată, o varză medie, 1 ceapă, 1 linguriţă boia de ardei dulce, 2 linguri pastă de tomate, foi de dafin, mărar, vegeta, piper.
Se pune un strop de ulei în oală, se căleşte ceapă până e transparentă, se trage oala de pe foc şi se adaugă boiaua, se pune apă aproximativ 500 ml, se mai adaugă pe parcurs dacă e nevoie. Când fierbe apă se pune scăricica şi varza în acelaşi timp ( dacă folosiţi ciolan adăugaţi mai târziu varză). Se adaugă foile de dafin şi pasta de tomate şi se face la foc mic, când e fiartă se adaugă mărarul, se potriveşte cu puţină vegeta şi piper după gust .
Se poate face şi cu cârnat sau combinat. Eu pun mai mult piper şi mărar. Merge servită cu ardei iute.

4.Napolitane cu cremă de biscuiţi cu caramel:

-într-un bol amestecăm 200 gr zahăr cu un pachet de unt (să fie spumă) şi 4 ouă întreg i(le punem pe rând)
-într-o cratiţă caramelizăm 200 gr zahăr până e uşor maroniu, turnam peste el amestecul precedent şi amestecăm pe foc până se topeşte zahărul caramelizat
-luăm cratiţă de pe foc, punem în ea 200 gr biscuiţi măcinaţi şi esenţă de rom sau vanilie
-punem crema astfel rezultată caldă pe foile de napolitane
-deasupra turnam o glazură din: 200 gr zahăr pudra+ 3 linguri cacao+ 3 linguri ulei+ 3 linguri apă fierbinte+ omogenizăm bine şi întindem rapid
-se taie rece
-crema de biscuiţi o putem folosi şi la un tort sau ca bază pentru alte combinaţii

Poftă Bună!chef

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

9 COMMENTS

  1. Daaa,multumesc frumos.Mazarea cu galuste tocmai ce am facut,asa ca,urmeaza varza calita cu afumatura,imi placee,sa nu mai vorbim de desert! 😀

  2. Imi placeee!!! . Cascaval pane nu am mai facut de mult timp asa ca nu strica sa imi aduc aminte de gustul sau. Imi place varza calita cu afumatura doar ca eu nu pun marar. Dar varza cu ardei iute doamne este o placere 🙂

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.