Meniu: (ciorba de mazare cu galuscute,varza calita cu afumatura,napolitane cu crema de biscuiti cu caramel)
Meniu: (ciorbă de mazare cu găluşcuţe,varză călită cu afumătură,napolitane cu cremă de biscuiţi cu caramel)
1 Aperitiv: Caşcaval pane
-caşcavalul tăiat felii mai groase- îl tăiem în bucăţi cam de 2 degete
-pregătim într-o farfurie, făină, în alta ouă bătute şi în altă pesmet (dacă nu vă place cu pesmet bateţi şi în ou puţină făină să fie ca un amestec subţire de clătite)
-dăm fiecare bucată prin făină, ou, pesmet şi le prăjim în ulei fierbinte
-le scoatem pe farfurie acoperită cu şerveţele de hârtie să mai absoarbă uleiul
2.Ciorbă de mazăre cu găluşcuţe:
-1-2 morcovi daţi pe răzătoarea fină îi călim cu puţin ulei, adăugăm mazărea şi punem la fiert
-adăugăm piper, curry, vegeta, sarea o punem când mazărea e fiartă
-separat amestecăm într-un bol un ou bătut cu făină să fie o compoziţie mai tare
-când mazărea e pe jumătate fiartă adăugăm găluşcuţele (1/2 linguriţă mică-să fie cât mai mici că se mai umflă la fiert)
-adăugăm amestecul de verdeaţă şi când e gata dregem cu smântână
3.Varză călită cu afumătură:
-500 GR scăricică afumată, o varză medie, 1 ceapă, 1 linguriţă boia de ardei dulce, 2 linguri pastă de tomate, foi de dafin, mărar, vegeta, piper.
Se pune un strop de ulei în oală, se căleşte ceapă până e transparentă, se trage oala de pe foc şi se adaugă boiaua, se pune apă aproximativ 500 ml, se mai adaugă pe parcurs dacă e nevoie. Când fierbe apă se pune scăricica şi varza în acelaşi timp ( dacă folosiţi ciolan adăugaţi mai târziu varză). Se adaugă foile de dafin şi pasta de tomate şi se face la foc mic, când e fiartă se adaugă mărarul, se potriveşte cu puţină vegeta şi piper după gust .
Se poate face şi cu cârnat sau combinat. Eu pun mai mult piper şi mărar. Merge servită cu ardei iute.
4.Napolitane cu cremă de biscuiţi cu caramel:
-într-un bol amestecăm 200 gr zahăr cu un pachet de unt (să fie spumă) şi 4 ouă întreg i(le punem pe rând)
-într-o cratiţă caramelizăm 200 gr zahăr până e uşor maroniu, turnam peste el amestecul precedent şi amestecăm pe foc până se topeşte zahărul caramelizat
-luăm cratiţă de pe foc, punem în ea 200 gr biscuiţi măcinaţi şi esenţă de rom sau vanilie
-punem crema astfel rezultată caldă pe foile de napolitane
-deasupra turnam o glazură din: 200 gr zahăr pudra+ 3 linguri cacao+ 3 linguri ulei+ 3 linguri apă fierbinte+ omogenizăm bine şi întindem rapid
-se taie rece
-crema de biscuiţi o putem folosi şi la un tort sau ca bază pentru alte combinaţii
Poftă Bună!
Din nou desertul este cel care are prioritate! locco_smiley_37
Daaa,multumesc frumos.Mazarea cu galuste tocmai ce am facut,asa ca,urmeaza varza calita cu afumatura,imi placee,sa nu mai vorbim de desert! 😀
eu calesc varza cu ulei,nu o fierb,iese mai delicioasa!
Uau!!! Mulțumesc, Arci! Mai ales pentru desert 🙂
Ca de obicei desertul e favoritul meu 🙂
Și ca de obicei, aleg sa savurez desertul. 🙂
Arci, vii cu rețete exact atunci când rămân în pană de idei! Mulțumim!
Mulțumesc Arci. Suna bine
Imi placeee!!! . Cascaval pane nu am mai facut de mult timp asa ca nu strica sa imi aduc aminte de gustul sau. Imi place varza calita cu afumatura doar ca eu nu pun marar. Dar varza cu ardei iute doamne este o placere 🙂