Meniu:(supă cremă de legume, peşte la cuptor, haiose -din aluat congelat)

1. Aperitiv: salată de ton

– se fierbe în apă cu sare o cană de orez (o cană=orez crud), se scurge și se pune într-un castron

-adăugăm 2 cutii de ton în ulei mărunțit (cu tot cu ulei), o cutie de porumb (fără zeamă), sare, piper și suc de lămâie

-amestecăm și lăsăm să se răcească, apoi punem cam 1 oră la rece

2.Supă cremă de legume:

-2 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac, 2-3 cartofi, o țelină le punem la fiert în apă cu sare

-când legumele sunt fierte le dăm prin blender, le punem în oală și punem din apă în care au fiert (să fie de consistenţa pe care o dorim)

-punem la fiert, potrivim de sare, piper, cury, praf de chimen, praf de lemon gras, și amestecul de verdeață (eu pun măcriș+lobodă+pătrunjel+leuștean+țelină+tarhon-pregătesc pachetele vara și le am în congelator)

-lăsăm să dea câteva clocote și servim așa sau dregem cu smântână

3.Peşte la cuptor:

-condimentam feliile de peste și le lăsăm să stea puțin

-punem peștele în tavă, 3-4 felii de lămâie și apă (dacă peștele e mai slab puneți și puțin ulei) și punem la cuptor

-se poate servi cu mujdei, cartofi, orez, mămăligă sau salată de ardei copți

-pentru salată de ardei copți (Vero): coacem și curățăm ardeii și-i punem în castron în  zeamă=apă+oțet+sare+ulei

4.Haiose (din aluat congelat)

-un pachet de aluat foietaj, întindem foaia, tăiem pătrate potrivite

-punem pe fiecare pătrățel dulceață (o dulceață mai tare) simplă sau amestecată cu puțină nucă

-punem la copt pe  hârtie pergament

-când sunt coapte le presăram  cu zahăr praf

Poftă Bună!
***Arcidalia Ghenof(Arci)-Redactor/Admin grup Fb-Literatura pe tocuri*** Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. Super meniu.Eu la tava cu peste pun si bulion.la ardei copti in loc de sare pun delikat.Au un gust mult mai bun.acum mi-ati facut pofta,plec sa scot pestele si ardeii din congelator!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.