Meniu:(supă cremă de legume, peşte la cuptor, haiose -din aluat congelat)
Meniu:(supă cremă de legume, peşte la cuptor, haiose -din aluat congelat)
1. Aperitiv: salată de ton
– se fierbe în apă cu sare o cană de orez (o cană=orez crud), se scurge și se pune într-un castron
-adăugăm 2 cutii de ton în ulei mărunțit (cu tot cu ulei), o cutie de porumb (fără zeamă), sare, piper și suc de lămâie
-amestecăm și lăsăm să se răcească, apoi punem cam 1 oră la rece
2.Supă cremă de legume:
-2 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac, 2-3 cartofi, o țelină le punem la fiert în apă cu sare
-când legumele sunt fierte le dăm prin blender, le punem în oală și punem din apă în care au fiert (să fie de consistenţa pe care o dorim)
-punem la fiert, potrivim de sare, piper, cury, praf de chimen, praf de lemon gras, și amestecul de verdeață (eu pun măcriș+lobodă+pătrunjel+leuștean+țelină+tarhon-pregătesc pachetele vara și le am în congelator)
-lăsăm să dea câteva clocote și servim așa sau dregem cu smântână
3.Peşte la cuptor:
-condimentam feliile de peste și le lăsăm să stea puțin
-punem peștele în tavă, 3-4 felii de lămâie și apă (dacă peștele e mai slab puneți și puțin ulei) și punem la cuptor
-se poate servi cu mujdei, cartofi, orez, mămăligă sau salată de ardei copți
-pentru salată de ardei copți (Vero): coacem și curățăm ardeii și-i punem în castron în zeamă=apă+oțet+sare+ulei
4.Haiose (din aluat congelat)
-un pachet de aluat foietaj, întindem foaia, tăiem pătrate potrivite
-punem pe fiecare pătrățel dulceață (o dulceață mai tare) simplă sau amestecată cu puțină nucă
-punem la copt pe hârtie pergament
-când sunt coapte le presăram cu zahăr praf
Multumim oentru retete Arci !
Super meniu.Eu la tava cu peste pun si bulion.la ardei copti in loc de sare pun delikat.Au un gust mult mai bun.acum mi-ati facut pofta,plec sa scot pestele si ardeii din congelator!
Salata de ton e o idee minunată! O voi face și eu săptămâna aceasta!
Mulțumim pentru rețete, Arci și Vero!
Mulțumim pentru meniu, Arci 🙂