Ruladă de brânză cu șuncă – Musaca de cartofi – Pișcot cu vișine – Meniu
Ruladă de brânză cu șuncă – Musaca de cartofi – Pișcot cu vișine – Meniu
Ruladă de brânză cu șuncă foarte bună
1. Aperitiv: ruladă de brânză cu șuncă
-1/2 kg brânză dulce o mixam cu 150 unt, piper, sare, mărar tăiat ffff fin, să fie ca o pastă
-300 gr șuncă presată măcinată o mixam cu 100 gr unt,1-2 lingurițe muștar, sare, piper
-3-5 ouă fierte tari, date pe răzătoarea fină frecate cu 100 gr unt, sare, piper
-udăm puțin o foaie de celofan, întindem pasta de brânză ca un dreptunghi (o foaie)
-peste brânză întindem pastă de șuncă apoi cea de ou și rulăm (ca la salamul de biscuiți)
-punem sulul în congelator să se întărească, îl tăiem felii când servim
-tăiem cu tot cu celofan
2. Supă cremă de legume
-punem la fiert toate legumele care ne plac: morcovi, țelină, păstârnac, pătrunjel, cartof, mazăre, gulie, conopidă (în combinația care ne place)
-dăm prin blender legumele, punem în oală, adăugăm din apa în care au fiert, potrivim de sare și piper și lăsăm să dea câteva clocote
-dacă vă place puneți un amestec de verdeață și mai lăsați un clocot –două
-se poate servi așa cu crutoane sau puneți și smântână
3. Musaca de cartofi
-4-5 cartofi îi curățăm și-i fierbem în apă cu sare, apoi îi scurgem și-i lăsăm să se răcească puțin
– o ceapă o tăiem mărunt, o călim în puțin ulei, adăugăm carnea măcinată, condimente și mărar tăiat fff mărunt, un pahar de apă și lăsăm să fiarbă să scadă zeama
-într-o cratiță punem un rând de rondele de cartofi +un rând carne +cartofi +carne +cartofi
-amestecăm 1 cană de smântână cu 2 lingurițe de pastă de roșii o turnăm deasupra și punem la cuptor
4. Pișcot cu vișine
-frecăm 4 gălbenușuri cu 300 gr zahăr +10 linguri apă fiartă (punem în 3 tranșe) +8 linguri de ulei +1 zahăr vanilinat +1 praf de copt stins +14-16 linguri de făină = omogenizăm
-albușurile le batem spumă cu 100 gr zahăr și le amestecăm cu prima compoziție
-turnam pișcotul în tava unsă și tapetată
-vişinele fie că sunt congelate, proaspete sau din compot trebuie scurse fff bine date puțin prin făină și puse pe toată suprafața pișcotului
-punem tava în cuptor
-tăiem pișcotul rece, presăram deasupra zahăr praf
Poftă Bună!
Reţete culinare
Și de data aceasta, meniul tău, Arci, se potrivește perfect cu gusturile mele. Mulțumesc pentru idei!
Rulada de branza n-am făcut-o niciodată, dar mi se pare o idee excelentă.
Yummyyy 🙂
chiar am mai vazut zilele astea o poza cu o prajitura cu visine… chiar imi e pofta!