Meniu: (salată de conopidă, piept de pui cu lămâie, mălai dulce)

Meniu: (salată de conopidă, piept de pui cu lămâie, mălai dulce)

1.Aperitiv: salată de conopidă:

-o conopidă mai mare o curățăm, o punem la fiert în apă cu sare

-o lăsăm să se scurgă și o mixăm bine

-adăugăm puțin usturoi, și mărar tăiat ff mărunt și maioneză (făcută cu cartof)

-omogenizam și punem la rece

-serviți pe feliuțe de pâine prăjită

2.Ciorbă de legume (Vio):

-2 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac date pe răzătoarea fină le punem la călit în puțin ulei cu 1 ceapă tăiată mărunt

-adăugăm 2 gulii tăiate bucățele, 2 cartofi, o conopidă, o cutie de ciuperci și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, vegeta, verdeață

-când ciorba este gata puteți servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3.Piept de pui cu lămâie:

-tăiem pieptul felii îl condimentăm și-l lăsăm câteva ore

-punem carnea în cratiță, 2 felii de lămâie (se pot pune fără coajă doar cu partea albă sau dacă sunt bio spălate și puse cu coajă), apă și le punem la fiert

-când carnea este fiartă adăugăm 1-2 linguri de smântână și opțional mărar tăiat fff mărunt

-serviți cu cartofi piure

4.Mălai dulce:

-batem 3 ouă întregi cu 100 ml ulei +o cană de lapte dulce +o cană de lapte prins +o cană de zahăr

-adăugăm 2 căni de mălai +1 cană gris +1 cană făină albă +1 praf de copt  +1-2 plic zahăr vanilinat și omogenizam bine

-punem compoziția în tavă (A4) unsă și tapetată și punem la copt

-se taie rece și presărată cu zahăr praf

Poftă Bună!
Reţete Culinare/Meniuri
Prăjitură Kodrit Kadir
Penne Arrabiata – Italia într-o farfurie

 

Arcidalia Ghenof (Arci)-Redactor/Admin grup Fb-Literatura pe tocuri/// Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

6 COMMENTS

  1. Ce bine arată ciorbița! Mălai nu am făcut niciodată așa, deși la noi în zonă se face această rețetă. O voi încerca și eu! Arci, mulțumiri din suflet pentru idei! Mulțumim și celorlalte fete care aduc idei de rețete aici!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.