Salata de vinete – Cartofi copți cu telemea, ceapă verde și rucola – Tort cu cremă de ciocolată, fulgi de ciocolată și vișine
Salata de vinete – Cartofi copți cu telemea, ceapă verde și rucola – Tort cu cremă de ciocolată, fulgi de ciocolată și vișine
1.Aperitiv: salata de vinete (Vero)
- tocăm vinetele şi le punem în castron
- dăm pe răzătoarea fină o ceapă mică şi stoarcem bine, apoi adăugăm ceapa în castron
- punem câtă maioneză considerăm (maioneză simplă sau cu cartof), piper, sare şi mixăm bine
- punem salata in bol la rece până servim
2.Supă cremă de broccoli:
- punem la fiert bucheţele de broccoli, un morcov, un pătrunjel, un păstârnac,1-2 cartofi, potrivim de sare si piper
- când legumele sunt fierte le mixăm bine în blender, le punem în oală şi turnăm zeama în care au fiert, să fie de consistenţa pe care o dorim
- dregem supa cu smântână sau iaurt
3.Cartofi copți cu telemea, ceapă verde și rucola (Iliuța)
- 6 cartofi potriviți se spală în coajă, se dau la cuptor la foc potrivit pentru 50 minute.
- se verifică cu furculița, aceasta trebuie să patrundă ușor.
- tocăm ceapă, adăugăm rucola și telemeaua .
- condimentăm cu sare, piper, busuioc și oregano.
- compoziția obținută o lăsăm la foc mic câteva minute până se topește telemeaua.
- cartofii îi curățăm de coajă îi tăiem pe lungime fără a se desprinde și adăugăm compoziția.
- punem cubulețe de unt și cașcaval ras deasupra și dăm la cuptor cartofii pentru 10 minute până obținem o crustă maronie.
4.Tort cu cremă de ciocolată, fulgi de ciocolată și vișine.(Iliuța)
- blatul de tort îl fac după rețeta Arcidaliei din 8 ouă, 250 gr făină de grâu, 250 gr zahăr, esență de rom, coajă de la o lămâie și puțină sare.
- adaug la final fulgi de ciocolată.
- Crema
- 500 gr ciocolată de menaj pe care o topesc în 500 gr frișcă lichidă pe bain marie .
- adaug ciocolată când smântâna este clocotită.
- se amestecă foarte bine.
- când s-a răcit se adaugă 2 linguri de smântână de 25 % grăsime și 100 gr frișcă solidă.
- la final se adaugă vișinele din vișinată scurse bine.
- blatul se taie în două părți egale, se adaugă crema și se ornează cu fructe și frișca rămasă.
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
O mancare perfecta de vara!