Salata de vinete - Cartofi copți cu telemea, ceapă verde și rucola - Tort cu cremă de ciocolată, fulgi de ciocolată și vișine

Salata de vinete – Cartofi copți cu telemea, ceapă verde și rucola – Tort cu cremă de ciocolată, fulgi de ciocolată și vișine

1.Aperitiv: salata de vinete (Vero)

  • tocăm vinetele şi le punem în castron
  • dăm pe răzătoarea fină o ceapă mică şi stoarcem bine, apoi adăugăm ceapa în castron
  • punem câtă maioneză considerăm (maioneză simplă sau cu cartof), piper, sare şi mixăm bine
  • punem salata in bol la rece până servim

2.Supă cremă de broccoli:

  • punem la fiert bucheţele de broccoli, un morcov, un pătrunjel, un păstârnac,1-2 cartofi, potrivim de sare si piper
  • când legumele sunt fierte le mixăm bine în blender, le punem în oală şi turnăm zeama în care au fiert, să fie de consistenţa pe care o dorim
  • dregem supa cu smântână sau iaurt

3.Cartofi copți cu telemea, ceapă verde și rucola (Iliuța)

  • 6 cartofi potriviți se spală în coajă, se dau la cuptor la foc potrivit pentru 50 minute.
  • se verifică cu furculița, aceasta trebuie să patrundă ușor.
  • tocăm ceapă, adăugăm rucola  și telemeaua .
  • condimentăm cu sare, piper, busuioc și oregano.
  • compoziția obținută o lăsăm la foc mic câteva minute până se topește telemeaua.
  • cartofii îi curățăm de coajă îi tăiem pe lungime fără a se desprinde și adăugăm compoziția.
  • punem cubulețe de unt și  cașcaval ras deasupra și dăm la cuptor cartofii pentru 10 minute până  obținem o crustă maronie.

4.Tort cu cremă de ciocolată, fulgi de ciocolată și vișine.(Iliuța)

  • blatul de tort îl fac după rețeta Arcidaliei din 8 ouă, 250 gr făină de grâu, 250 gr zahăr, esență de rom, coajă de la o lămâie și puțină sare.
  • adaug la final fulgi de ciocolată.
  • Crema
  • 500 gr ciocolată de menaj pe care o topesc în 500 gr frișcă lichidă pe bain marie .
  • adaug ciocolată când smântâna este clocotită.
  • se amestecă foarte bine.
  • când s-a răcit se adaugă 2 linguri de smântână de 25 % grăsime și 100 gr frișcă solidă.
  • la final se adaugă vișinele din vișinată scurse bine.
  • blatul se taie în două părți egale, se adaugă crema și se ornează cu fructe și frișca rămasă.

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.