Salata de vinete – Cartofi copți cu telemea, ceapă verde și rucola...

Salata de vinete – Cartofi copți cu telemea, ceapă verde și rucola – Tort cu cremă de ciocolată, fulgi de ciocolată și vișine

by -
1
Salata de vinete - Cartofi copți cu telemea, ceapă verde și rucola - Tort cu cremă de ciocolată, fulgi de ciocolată și vișine

Salata de vinete – Cartofi copți cu telemea, ceapă verde și rucola – Tort cu cremă de ciocolată, fulgi de ciocolată și vișine

1.Aperitiv: salata de vinete (Vero)

  • tocăm vinetele şi le punem în castron
  • dăm pe răzătoarea fină o ceapă mică şi stoarcem bine, apoi adăugăm ceapa în castron
  • punem câtă maioneză considerăm (maioneză simplă sau cu cartof), piper, sare şi mixăm bine
  • punem salata in bol la rece până servim

2.Supă cremă de broccoli:

  • punem la fiert bucheţele de broccoli, un morcov, un pătrunjel, un păstârnac,1-2 cartofi, potrivim de sare si piper
  • când legumele sunt fierte le mixăm bine în blender, le punem în oală şi turnăm zeama în care au fiert, să fie de consistenţa pe care o dorim
  • dregem supa cu smântână sau iaurt

3.Cartofi copți cu telemea, ceapă verde și rucola (Iliuța)

  • 6 cartofi potriviți se spală în coajă, se dau la cuptor la foc potrivit pentru 50 minute.
  • se verifică cu furculița, aceasta trebuie să patrundă ușor.
  • tocăm ceapă, adăugăm rucola  și telemeaua .
  • condimentăm cu sare, piper, busuioc și oregano.
  • compoziția obținută o lăsăm la foc mic câteva minute până se topește telemeaua.
  • cartofii îi curățăm de coajă îi tăiem pe lungime fără a se desprinde și adăugăm compoziția.
  • punem cubulețe de unt și  cașcaval ras deasupra și dăm la cuptor cartofii pentru 10 minute până  obținem o crustă maronie.

4.Tort cu cremă de ciocolată, fulgi de ciocolată și vișine.(Iliuța)

  • blatul de tort îl fac după rețeta Arcidaliei din 8 ouă, 250 gr făină de grâu, 250 gr zahăr, esență de rom, coajă de la o lămâie și puțină sare.
  • adaug la final fulgi de ciocolată.
  • Crema
  • 500 gr ciocolată de menaj pe care o topesc în 500 gr frișcă lichidă pe bain marie .
  • adaug ciocolată când smântâna este clocotită.
  • se amestecă foarte bine.
  • când s-a răcit se adaugă 2 linguri de smântână de 25 % grăsime și 100 gr frișcă solidă.
  • la final se adaugă vișinele din vișinată scurse bine.
  • blatul se taie în două părți egale, se adaugă crema și se ornează cu fructe și frișca rămasă.

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.