Cartofi franțuzești – Bruschete – Ciorbă de legume – Budincă cu fructe la pahar
1. Aperitiv: bruschete
- 2 rosii curăţate de coajă şi tăiate mărunt amestecate cu mărar tăiat fff mărunt, sare si puţin ulei
- amestecul se serveşte pe feliuţe de pâine prăjită
2. Ciorbă de legume:
- se dă pe răzătoarea mică 2 morcovi,1 păstârnac şi se călesc în puţin ulei
- adăugăm 1 pungă de legume congelate: fasole verde, mazăre, morcovi, ţelină, conopidă
- sau combinăm legume crude: gulii, cartofi, ţelină,conopidă
- adăugăm sare, condimente si amestecul de verdeaţă
- când ciorba e gata o servim aşa sau dreasă cu smântână
3. Cartofi franțuzești:
- 5-6 cartofi îi curățăm și-i fierbem în apă cu sare, apoi îi scurgem și-i tăiem felii
- 3-4 ouă fierte tari,curățate și tăiate felii
- 3-4 bucăți de cârnaț fiert sau prăjit și tăiat felii
- punem puțin ulei pe fundul cratiței și așezăm straturile:un strat de cartofi+un strat de cârnați+un strat de cartofi +un strat de ouă +un strat de cartofi
- batem 2-3 ouă crude și amestecăm cu 200 gr brânză sau cașcaval rase, punem deasupra și dăm la cuptor
- se poate servi așa sau cu murătură
4. Budincă cu fructe la pahar:
- preparăm după indicații o budincă de vanilie și una de căpșuni
- tăiem bucățele 1 pară, 2 kivi, și pregătim într-un bol boabe de strugure negru
- pregătim cupele și montăm desertul astfel:bucățele de pară+budincă de vanilie+felii de kiwi+budincă de căpșuni +boabe de strugure negru
- dăm cupele la rece, când serviți puteți adăuga ciocolată răzuită și frișcă
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Doamne, ador bruschetele!
Mulțumim pentru idei!