Meniu (salată de zucchini, ciorbă de gulii, pizza cu aluat din conopidă, brioşe cu lămâie)
Meniu (salată de zucchini, ciorbă de gulii, pizza cu aluat din conopidă, brioşe cu lămâie)
1. Aperitiv: salată de zucchini
-2 zucchini îi curățăm, îi dăm pe răzătoarea fină, îi săram puțin și-i lăsăm să stea ½ oră
-îi stoarcem și-i punem într-un castron
-adaugăm în castron: mărar tăiat fff mărunt și 4-8 linguri de maioneză (cu cartof) și 2 linguri de smântână
-punem puțin piper multicolor și dacă mai e nevoie sare, amestecăm și punem la rece
2.Ciorbă de gulii:
-doua gulii curățate le tăiem felii subțiri sau le dăm pe răzătoarea mare
-curățăm 2 morcovi îi dăm pe răzătoarea fină, adăugăm guliile, ulei și le călim puțin, apoi adăugăm apă
-potrivim de sare, piper, curry, coriandru praf, lemon gras praf
-când e aproape gata adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm câteva clocote
-dacă vă place o dregeți cu smântână
-tot opțional puteți pune boia și o ceapă mică
3.Pizza cu aluat din conopidă (Alexandra)
-Pizza cu aluat din conopidă -Se taie buchetele de conopidă și se fierb în apă cu sare. Se lasă la răcit, se scurg de apă în exces și se mărunțesc sau blenduiesc în robotul de bucătărie. Rezultă o pastă în care se adaugă: 2 ouă, 5-6 linguri de făină (eu am folosit făină de grâu și de hrișcă), sare, piper, se amestecă și se toarnă în tava tapetata cu ulei și puțin gris pe fundul tăvii. Deasupra se poate pune orice, cubulețe de carne (pui, salam, șuncă – orice doriți), măsline, porumb, felii de roșii, de ardei roșu, ciuperci și se dă tava în cuptor vreo 30-40 de minute la 160 de grade.
4. Brioşe cu lămâie:
_-225 gr făină +175 gr zahăr tos +2 lingurițe praf de copt stins cu zeamă de lămâie +coajă rasă de la 2 lămâi +1 lingură semințe prăjite de mac +3 ouă întregi +100 gr iaurt+ 175 gr unt topit
-se amestecă ingredientele
- se pun în forme de brioșe se pun pe o tavă și se coc
Poftă Bună!
Ce de bunatati. Multumim, Arci!
Un adevărat răsfăț, Arci, ca de fiecare dată! Mulțumim pentru minunatele idei!
Vreau pizza 😀
Pizza arata intr-un mare fel, insa si celelalte preparate sunt delicioase. 🙂