Meniul zilei-salată de ciuperci, ciorbă cu carne de porc, ruladă de carne la cuptor(sau chiftea), prăjitură-ruladă rece

1.AperitivSalată de ciuperci
-1 cutie de ciuperci se scurge de apă şi se taie foarte mărunt
-1-2 cartofi fieri tăiaţi foarte mărunt
-3-5 linguri de maioneză amestecate cu 1 cutiuţă mică de smântână (sau 1 iaurt mai gras-cutiuţă mică); pătrunjel sau mărar verde tocate mărunt, piper, sare după gust
-amestecăm într-un castron toate ingredientele, dacă vă place puteţi pune 1-2 ouă fierte tari şi date pe răzătoarea fină.

2.Ciorbă cu carne de porc
-dacă folosesc oase cu carne, fierb întâi carnea în apă cu sare, apoi curat carnea şi o tai bucăţele mici
-într-o oală pun zarzavatul (morcovi, pătrunjel, păstârnac, ţelină, etc) dat pe răzătoarea mai mare sau tăiat mărunt, 1-2 cartofi tăiaţi mărunt, strecor zeama în care a fiert carnea şi o pun la fiert
-când legumele sunt pe jumătate fierte adaug carnea, amestecul de verdeaţă (acelaşi ca la celelalte ciorbe sau cum vă place), condimentele (sare, piper, cury, chimen praf, coriandru şi puţin ghimbir praf)
-când ciorba este gata adaug smântână, sau iaurt (dacă vreţi puteţi freca smântână cu un gălbenuş de ou)

3. Ruladă de carne la cuptor(sau chiftea la cuptor):
-1/2 kg carne măcinată +1-2 cartofi cruzi daţi pe răzătoarea fină şi storşi +opţional 1 ceapă tăiată mărunt+1-2 felii de pâne muiate şi stoarse +1-2 ouă crude +1-2 linguri de pesmet +1 lingură făină +condimentele care va plac (eu ca de obicei pun sare, piper, puţin cury, puţin chimen praf)-se omogenizează bine
-fierbeţi 2-3 ouă (eu de obicei mă uit câte merg în tava de chec puse unul după altul pe lungime tăvii) tari, curăţate de coajă
-tava de chec o ungem cu ulei şi tapetăm pereţii cu pesmet; punem jumătate din compoziţia de chiftea; aşezăm ouăle întregi fierte unul după celălalt; punem deasupra a doua parte de carne apăsând puţin (şi pe laterale apăsaţi puţin compoziţia); ungem deasupra cu puţin ulei, presăram pesmet şi băgăm la cuptor
-când este coaptă scoateţi tava din cuptor, o lăsaţi puţin să se răcească, apoi o scoateţi din tavă
-se seveşte tăiată felii
Garnitură: cartofii tăiaţi cubuleţe, fierţi în apă cu sare şi vegeta: când s-au fiert îi scurgem de apă îi punem într-o tigaie cu ulei şi verdeaţă (mărar sau pătrunjel tăiate mărunt) şi-l călim puţin: sau puteţi folosi ce garnitură vă place.

4. Prăjitură-Ruladă rece
-250 gr nucă măcinată +1 ou întreg+200 gr zahăr praf+ 2 linguri rase de cacao+2-3 linguri de rom-se mixează bine
-crema:150 gr unt+150 gr zahăr praf+4 gălbenuşe de ou fiert şi dat pe răzătoarea fină+1-2 zahăr vaniliat-se mixează bine
-udăm cu apă o foaie de celofan, întindem pe ea compoziţia cu nucă peste care întindem uniform crema, rulăm strâns compoziţia, punem rulada 3-4 ore la frigider

         Poftă Bună!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

7 COMMENTS

  1. Super meniu ! Multumesc, Arci ! Toate imi plac ! Prajitura o incerc zilele acestea ! Rulada de carne o fac duminica ! 🙂

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.