Pateuri cu carne

Supă cremă de legume – Pateuri cu carne – Prăjitură cu fructe – meniu

  Pateuri cu carne delicioase.

1. Aperitiv: salată de ciuperci

  • 2 cutii de ciuperci scurse și tăiate ff mărunt
  • 2 cartofi fierți și tăiați mărunt sau dați pe răzătoarea mare

-1-2 căței de usturoi zdrobit

-se pun toate într-un castron adăugăm pătrunjel (sau mărar) tăiat fff mărunt +3-4 linguri de maioneză mixate cu 2 linguri de smântână +sare și piper după gust = amestecăm bine și dăm la rece

2. Supă cremă de legume

  • punem la fiert legumele tăiate bucăți mari; 2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac +1 gulie +1 țelină mică +2-3 cartofi
  • când legumele sunt fierte le scoatem, le lăsăm puțin să se răcească apoi le mixăm în blender

  • punem masa de legume în oală, adăugăm din apa în care au fiert cât e necesar să fie de densă supa și punem la fiert

  • adăugăm sare, piper după gust, boia (opțional) și amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm să dea câteva clocote

  • se poate servi simplu sau dreasă cu smântână sau iaurt

  • 3. Pateuri cu carne

    • 1 ceapă mare tăiată mărunt o călim în puțin ulei

    • adăugăm carnea măcinată și o roșie curățată de coajă și tăiată mărunt +condimente după gust și puțină apă și lăsăm să fiarbă până scade apa

    -amestecăm preparatul de carne cu cașcaval ras și 2-3 ouă  întregi bătute, opțional puteți adăuga 1 cutie de porumb (scurs)

    -1 pachet de aluat foietaj Morărița

    • întindem pe planșetă 1 foaie o tăiem pătrate mai mari

    -punem pe fiecare pătrat 2-3 linguri de amestec (depinde de mărimea lor) formatăm pateul și le punem la copt în tavă pe hârtie pergament

    4. Prăjitură cu fructe

    • 350gr făină +250gr margarină Rama sau unt +4 gălbenușuri +100gr zahăr pudră +1/2 linguriță sare +coajă rasă de lămâie +3-4 linguri de smântână +1-2 zahăr vanilinat +1 vârf de cuțit de praf de copt stins
  • se freacă margarina spumă cu zahărul și sarea apoi se adaugă amestecând de fiecare dată: gălbenușurile +coajă de lămâie +smântână +praful de copt

  • se amestecă fără să se frământe (aluatul să fie curgător)

  • se întinde aluatul uniform în tava unsă și tapetată și se coace la foc potrivit până se rumenește puțin

  • punem pe foaie fructele curățate și tăiate felii sau bucăți și mai dăm tava la cuptor 10-15 minute

  • glazura se face din: cele 4 albușuri bătute spumă cu 200-280 gr zahăr tos +1 lingură zeamă de lămâie

  • punem spuma peste fructe și mai dăm la cuptor cu ușa întredeschisă cam ½ oră (să se facă bezeaua)

  • lăsăm prăjitura în tavă să se răcească apoi o tăiem bucăți

  • Poftă Bună!

    Reţete culinare

    Culinar

     

    ***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

    2 COMMENTS

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.