Pâine cu telemea și busuioc – Sos de mărar cu coaste prajite...

Pâine cu telemea și busuioc – Sos de mărar cu coaste prajite – Rondele cu nucă

by -
0
Pâine cu telemea și busuioc - Sos de mărar cu coaste prajite - Rondele cu nucă

Pâine cu telemea și busuioc – Sos de mărar cu coaste prajite – Rondele cu nucă

1.Aperitiv: Pâine cu telemea și busuioc (Iliuţa):

  • într-un vas punem 500 g făină de grâu cernută, o linguriță sare, 20 g praf de copt, 450 g iaurt cu 10% grăsime, 30 ml apă caldă, 100 g telemea răzuită și 50 ml ulei de măsline.
  • amestecăm compoziția rezultată timp de 10 minute.
  • lăsăm la dospit pentru 30 de minute aluatul, după ce ne-am asigurat că are o peliculă subțire de ulei, acoperit cu o folie alimentară.
  • facem biluțe pe care le întindem la ce dimensiune dorim, urmând să le coacem pe rând într-o tigaie fără să adăugăm grăsime.
  • la final ungem fiecare felie de pâine cu unt topit în care am amestecat 6 căței de usturoi răzuiți, busuioc mărunțit sau mărar, după gust.

2.Supă de vițel:

  • punem la fiert carnea de vițel cu 2 morcovi,1 pătrunjel și 1 păstârnac
  • când ingredientele sunt fierte strecurăm zeama
  • fierbem tăiței sau tăşcute și le adăugăm în zeamă

3.Sos de mărar cu coaste prajite (Vero):

Sos de mărar:

  • 3 legături de mărar se toacă mărunt, se pun într-o oală cu câteva linguri de ulei și se prăjesc puțin.
  • completăm cu 100 ml apă și 100 ml lapte, se condimentează cu delicat, piper și 2 căciulii de usturoi.
  • într-un bol punem 4/5 linguri de făină, puțin lapte și 5 linguri de smântână grasă. -amestecăm cu mărarul la foc mic până se îngroașă.
  • oprim focul și punem o lingură de oțet.

Coaste prăjite

  • se pun 1 kg de coaste proaspete într-o tavă, se condimentează cu sare, piper, boia dulce (sau iute) se adaugă o cană de apă și se lasă la foc mic 15 sau 20 min .
  • dacă e nevoie mai adăugăm apă caldă .
  • depinde de cât de fragedă e carnea.
  • când scade apa  prăjesc în grăsimea lăsată coastele sau adaug o lingură de untură.
  • la final punem câțiva căței de usturoi tăiați mărunt și mai ținem puțin pe foc apoi oprim focul.

4.Rondele cu nucă:

  • pentru rondele:frământăm un aluat din :1/2 kg făină+3 galbenuse de ou+1 margarină+un pic de sare+1 praf de copt stins cu lămâie(sau 1 linguriță bicarbonat stins cu lămâie)=lăsăm să stea  30 de minute apoi întindem o foaie de ½ cm și tăiem cu un pahar mic rondele pe care le coacem

Crema:100 gr unt+150 gr nucă măcinată+200 gr zahăr praf=le frecăm până se albește crema

  • lipim cu cremă între ele 5 rondele,având grijă să le și învelim în cremă apoi le tăvălim prin nucă măcinată
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.