La balul Farthingale, Arabella Templeton este asaltată de o serie de domni, dornici să-i intre în grații, dar ea este plictisită de aceste insistențe.

Pariul, de Samantha James

Titlul în engleză: The Perfect Groom

 Număr pagini: 344

 Editura Orizonturi

Traducere: Petruța Ionescu

Anul 2007

  Cartea am citit-o la recomandarea unei prietene, nici nu auzisem de această autoare și am zis, de ce nu, să văd ce iese. Am fost plăcut impresionată încă de la început, personajele sunt adorabile. Justin are impresia că e un Don Juan insensibil și pus pe rele, iar femeile nu-i rezistă. Părerea i se schimbă când dă peste Arabella, o tânără frumoasă cu care are multe lucruri în comun, dar nu vrea să le vadă. Amândoi au un farmec aparte și sunt originali, la tot pasul se contrazic și fiecare își dorește să aibă ultimul cuvânt. Sunt conștienți că e o relație (aproape) imposibilă, dar neprevăzutul îi apropie, o serie de factori le da ocazia să se cunoască și să se descopere dincolo de aparențe. Dacă vor reuși sau nu să își dea seamă de adevărată esența a relației lor, rămâne să descoperi.
 
   Justin Sterling este cel mai mic copil al marchizului de Sterling. A reușit de mic să provoace antipatia tatălui său, singura lui vină era că semăna foarte bine cu mama sa care îi părăsise pentru un alt bărbat. Ura tatălui său a fost atât de evidența încât se manifesta doar asupra lui Justin, el îi amintea în fiecare zi că era un bărbat înșelat. Ochii verzi, părul negru și zâmbetul inocent de copil au fost motive importante pentru a-i stârni furia din orice. Justin era conștient de acest lucru și îl provoca frecvent. De mic a avut un temperament puternic și și-a impus să nu plângă niciodată.

   Peste ani, tatăl sau își arată ura din ce în ce mai des, iar Justin, acum în vârstă de 17 ani îi răspunde cu aceeași metodă, nu-i mai spune tată și se ceartă de fiecare data. Într-o noapte, Justin se întoarce băut acasă și se ceartă serios cu tatăl lui, aruncându-și cuvinte grele, acesta face un atac de cord și moare. Se simte vinovat și preferă să nu spună nimănui ceea ce făcuse, nici măcar fratelui său Sebastian care îi era apropiat.

Londra, 1817

  După câțiva ani, petrecuți în străinătate, Justin Sterling se întoarce în înaltă societate. Își face apariția, așa cum obișnuia, la clubul White. Aici atmosferă este tensionată, se făceau pariuri pentru a cuceri o tânără cu părul de foc, înaltă, frumoasă, ce fusese numită Inaccesibila (refuzase 3 cereri în căsătorie în 2 săptămâni).  Gideon, prietenul lui Justin, îl pune la curent cu noutățile și îl stârnește să facă un pariu pentru a cuceri fecioara de gheață. La început ezită, dar văzând că 5 bărbați sunt dornici să o cucerească ceva îi atrage atenția, vrea să cunoască acea tânără cu părul de foc. Condiția era să ajungă în patul ei în maxim 1 luna și să aducă o suviţă din părul ei unic în societatea londoneză. Face pariul, dar numai cu Gideon, era singurul implicat în acest joc.

   La balul Farthingale, Arabella Templeton este asaltată de o serie de domni, dornici să-i intre în grații, dar ea este plictisită de aceste insistențe. Nu se simte confortabil, o deranjează că e singură tânără înaltă și cu părul roșcat, dar și sinceritatea ei reprezintă un impediment pentru bărbați, e o persoană directă care nu ezită să spună ceea ce gândește. Arabella era fiică unui vicar și primise educație în Anglia, călătorind o bună parte din timp prin India și Africa, acum locuia cu mătușă Grace și  unchiul Joseph, părinții ei încă mai erau plecați în străinătate. Scopul lor era să o ajute să-și întemeieze o familie cât de curând, dar Arabella dorea să se căsătorească din dragoste.

  De îndată ce Justin ajunge la bal, constată că tânără ce trebuie cucerită e nimeni altă decât Arabella Templeton (în copilărie această se răzbunase pe Justin pentru că făcuse o față să plângă și l-a înțepat cu un ac în pantof pe când stătea pe un scaun). Arabella și Justin sunt un cuplu potrivit în ochii tuturor, dar cei doi  tot timpul se contrazic, profită de orice ocazie pentru a-și arunca cuvinte grele. Totuși, atracția dintre ei este puternică, dar nu vor să recunoască, afirmă că nu se suportă, dar de fiecare dată când sunt la invitați la petreceri se caută din priviri și sunt nerăbdători să se reîntâlnească. Destinul le-a rezervat numai surprize și din datorită imprudenței, ajung să fie remarcați chiar de mătușa Arabellei în momentul când se sărutau afară, pe terasă. Justin este forțat de împrejurări să-și asume responsabilitatea și trebuie să se căsătorească.

   Ce se va întâmpla cu cei doi? Se vor schimba după căsătorie? E atracție sau un început de dragoste? Cum va reacționa Arabella când va afla că totul a început de la un pariu? Îl va putea ierta? Justin va putea să discute cu cineva despre secretul ce îi macină sufletul? Va reuși să se ierte pentru ceea ce I-a provocat tatălui său?

   Recomand această carte pentru că cele două personaje suferă, deși par încrezătoare și puternice, amândoi urăsc înfățișarea pe care o au. El e măcinat de trecut și de vorbele tatălui său, ea detestă că e înaltă, are părul ca un morcov și pistrui. E o carte foarte interesantă cu multe replici piperate ce binedispun. Dacă îți dorești să te relaxezi, acum este momentul oportun.

9.5 puncte /10

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Cărţi de dragoste
Autor: Mili

25 COMMENTS

 1. Asorabili cei doi protagonisti , cartea aproape ca s-a citit singura, m-a ținut in priza- cum se spune – de la început la sfârșit . Nota 10.

 2. O,felicitari pt.recenzie Mili,o carte de 10 puncte.Merita citita,iar cu protagonisti la recenzia ta CARTEA SE VA CITI GARANTAT.

 3. Cartea asta mi-a placut enorm. Pacat ca nu au aparut mai multe la noi. Cea care a aparut la Libertatea este mai slaba decat Pariul. Merita a fi citita. 9.7 puncte.

 4. La inceput am gandit tot ce este mai rau despre Justin – un crai plecat la vanatoare de dame.Dar,Arabella l-a”palit” …Ti-e imposibil sa nu o placi pe Arabella.Epilogul m-a binedispus ! Lilah,daca vei citi cartea,vei vedea ca in epilog apare ceva care stiu ca iti placea si tie(si mie ,de altfel).Citeste si bucura-te de o poveste de nota 10!
  Felicitari pentru recenzie!!!!

 5. Nota 10 cu felicitari pentru recenzie, Mili! locco_smiley_10 Pare o carte foarte pe gustul meu, trebuie neaparat sa o citesc, bineinteles dupa ce reusesc sa o achizitionez!!

 6. Felicitari pentru recenzie, Mili! 🙂 Inca o carte care se alatura celorlalte pe lista mea. <3

 7. Genul acesta de povesti de dragoste mă vrăjesc. Inceputul mi se parut foarte promitator, iar Justin este unul dintre persoanejele mele masculine preferate. Imi place mult relatia celor doi, in special modul cum este nutrita iubirea. 🙂

  • Raluca, ai dreptate, pacat insa ca de la aceasta autoare a mai aparut doar o carte, tare mi-as fi dorit sa citesc si alte titluri.
   Pariul are un loc aparte, probabil datorita baiatului rau. Se pare ca acestia ne cuceresc.

 8. Bravo pentru minunata recenzie, Mili! locco_smiley_10 Cred ca o sa ajunga si cartea aceasta pe lista mea de dorinte. 🙂 Mi se pare interesanta..

  • Daniela daca preferi cartile historical romance, personajele incapatanate si dragostea care vine ca un fulger, atunci da, trebuie sa o citesti.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.