Pateu cu ciuperci și cimbru - Varză călită cu orez la cuptor - Plăcintă

Pateu cu ciuperci și cimbru – Ciorba de pui cu legume – Varză călită cu orez la cuptor – Plăcintă cu dovleac

1.Aperitiv: Pateu cu ciuperci și cimbru ( Iliuţa )

  • întru-un vas punem 50 gr  unt la topit, adăugăm o ceapă  și 4 căței de usturoi tocate mărunt.
  • eu prefer ceapă verde pentru un gust mai intens.
  • adăugăm sare și cimbru (frunze uscate ), 300 grame ciuperci champignon, o lingură de zeamă de lămâie și sare după gust.
  • se lasă la foc potrivit 10 minute.
  • la final adăugăm și o legătură de pătrunjel tocat marunt.
  • se lasă la răcit 15 minute după care punem în compoziție 150 gr unt.
  • se păstrează în recipiente închise.

2.Ciorba de pui cu legume (Vero):

-se călesc o ceapă cu 2 morcovi dați prin răzătoare, se pune cate un pic de apă.

  • se taie mărunt 500 de gr. pulpe dezosate si se pun in oală la fiert.
  • eu adaug tocătură de ciorbă pusă la borcan de mine , puțin bulion, 3 foi de dafin, sare, piper, delicat, 3 cartofi tăiați mărunți o mână de orez.
  • când sunt fierte se adaugă,  pregatite in prealabil,  2 ouă bătute cu puțină apă rece și verdeață.
  • eu folosesc leuștean frunze .
  • pun un varf de sare de lămâie apoi opresc focul.
  • într-un bol pun putina smântână grasă amestecată cu apă rece și o adaug în ciorbă
  • se condimentează după gust.

3.Varză călită cu orez la cuptor (Iliuţa )

  • o  varză potrivită ca mărime tocată feliuțe și 2 cepe tăiate cubulețe se sotează în puțin ulei de măsline pentru 2 minute.
  • se adaugă 100 g orez alb cu bob rotund spălat în prealabil.
  • le mai lăsăm la foc mic pentru 2-3 minute.
  • între timp adăugăm condimentele: piper alb, cimbru uscat, frunze de dafin, sare și busuioc verde.
  • transferăm totul într-un vas potrivit pentru cuptor.
  • se adaugă apă cât să acopere ingredientele și puțin ulei.
  • se lasă la cuptor pentru 60 minute la foc mic. La final punem  mărarul tocat și 100 gr cașcaval răzuit.

4. Plăcintă cu dovleac

  • 1 foaie foietaj Linco se împarte în 4 părți egale și se întind foarte subțiri, se pune dovleac ras gros de 2 degete, se pudrează cu griș, se stropește cu ulei, nu foarte mult, zahăr peste toată suprafața  și se rulează.
  • deasupra se unge cu ou bătut.
  • se coc câte 2 în tavă
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.