Pateu cu ciuperci și cimbru – Ciorba de pui cu legume – Varză călită cu orez la cuptor – Plăcintă cu dovleac
Pateu cu ciuperci și cimbru – Ciorba de pui cu legume – Varză călită cu orez la cuptor – Plăcintă cu dovleac
1.Aperitiv: Pateu cu ciuperci și cimbru ( Iliuţa )
- întru-un vas punem 50 gr unt la topit, adăugăm o ceapă și 4 căței de usturoi tocate mărunt.
- eu prefer ceapă verde pentru un gust mai intens.
- adăugăm sare și cimbru (frunze uscate ), 300 grame ciuperci champignon, o lingură de zeamă de lămâie și sare după gust.
- se lasă la foc potrivit 10 minute.
- la final adăugăm și o legătură de pătrunjel tocat marunt.
- se lasă la răcit 15 minute după care punem în compoziție 150 gr unt.
- se păstrează în recipiente închise.
2.Ciorba de pui cu legume (Vero):
-se călesc o ceapă cu 2 morcovi dați prin răzătoare, se pune cate un pic de apă.
- se taie mărunt 500 de gr. pulpe dezosate si se pun in oală la fiert.
- eu adaug tocătură de ciorbă pusă la borcan de mine , puțin bulion, 3 foi de dafin, sare, piper, delicat, 3 cartofi tăiați mărunți o mână de orez.
- când sunt fierte se adaugă, pregatite in prealabil, 2 ouă bătute cu puțină apă rece și verdeață.
- eu folosesc leuștean frunze .
- pun un varf de sare de lămâie apoi opresc focul.
- într-un bol pun putina smântână grasă amestecată cu apă rece și o adaug în ciorbă
- se condimentează după gust.
3.Varză călită cu orez la cuptor (Iliuţa )
- o varză potrivită ca mărime tocată feliuțe și 2 cepe tăiate cubulețe se sotează în puțin ulei de măsline pentru 2 minute.
- se adaugă 100 g orez alb cu bob rotund spălat în prealabil.
- le mai lăsăm la foc mic pentru 2-3 minute.
- între timp adăugăm condimentele: piper alb, cimbru uscat, frunze de dafin, sare și busuioc verde.
- transferăm totul într-un vas potrivit pentru cuptor.
- se adaugă apă cât să acopere ingredientele și puțin ulei.
- se lasă la cuptor pentru 60 minute la foc mic. La final punem mărarul tocat și 100 gr cașcaval răzuit.
4. Plăcintă cu dovleac
- 1 foaie foietaj Linco se împarte în 4 părți egale și se întind foarte subțiri, se pune dovleac ras gros de 2 degete, se pudrează cu griș, se stropește cu ulei, nu foarte mult, zahăr peste toată suprafața și se rulează.
- deasupra se unge cu ou bătut.
- se coc câte 2 în tavă
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Ce pofta mi-ati facut