Salată cu ton și crutoane - Chiftele de cartofi cu orez sălbatic - Rafaelo

Salată cu ton și crutoane – Chiftele de cartofi cu orez sălbatic – Rafaelo –bomboane

1. Aperitiv: Salată cu ton și crutoane (Iliuţa)

  • tăiem 2-3 feliuțe de pâine cubulețe
  • 2 căței de usturoi răzuiți se adaugă peste cubulețele de pâine pe care ulterior le rumenim pentru 5 minute în cuptor la foc mic.
  • facem un sos dintr-o  lingură ulei de măsline, 100 g cașcaval răzuit și 2-3 linguri de iaurt cremos.
  • într-un castron punem frunzele de salată verde tăiată feliuțe, tonul din conservă ( noi îl folosim pe cel în suc propriu ), boabe de porumb fiert, crutoanele și sosul obținut.
  • la final punem roșii cherry și/sau măsline

2. Ciorbă de varză dulce

  • o varză o curățăm și o tăiem fideluţă
  • o ceapă mică, tăiată fff mărunt și 1 morcov dat pe răzătoarea fină le călim în puțin ulei, adăugăm varza și apa și punem la fiert
  • adăugăm sare, piper, chimen praf, curry,boia (opțional), puțin cimbru
  • când legumele sunt fierte adăugăm mărar tăiat fff mărunt și mai dăm câteva clocote
  • se poate servi așa sau dreasă cu smântână

3.Chiftele de cartofi cu orez sălbatic (orez în 3 culori):

  • 2-3 cartofi dați pe răzătoare și storși
  • punem cartofii în castron adăugăm 1-2 ouă, sare, piper, 2 linguri de făină și pesmet și amestecăm
  • formăm chiftele (mai mari) și le coacem în ulei
  • 1 morcov dat pe răzătoarea fină îl călim puțin în ulei, adăugăm o cutie de ciuperci tăiate mărunt și o cană de orez, apă și lăsăm să fiarbă până orezul e așa cum ne place
  • potrivim de sare, piper și adăugăm mărar tăiat fff mărunt
  • servim orezul cu chiftelele de cartofi

4.Rafaelo –bomboane

250 gr unt (sau margarină Rama)+250 gr zahăr praf = se freacă spumă

  • se adaugă 250 gr lapte praf  și se omogenizează
  • adăugăm 200 gr nucă de cocos și 2 zahăr vaniliat și amestecăm bine, apoi punem castronul pentru 1 oră în frigider
  • într-un castronel punem nuca de cocos și pregătim 2 farfurii întinse pe care le vom pune cu bomboanele alternativ în frigider
  • scoatem castronul cu compoziția și cu mâna udă (ca la chiftele) formăm bomboanele-în interior putem pune alune, nucă prăjită, stafide muiate în rom sau bucăți de fructe confiate
  • punem bomboanele pe o farfurie pe care o punem la frigider
  • când aveți gata a doua farfurie bomboanele de pe prima le puteți pune în caserolă în frigider
    • Poftă Bună!

       Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

  1. Mulțumesc pentru rețete! O singura data am încercat ton și la-m aruncat la gunoi!restul îmi fac cu ochiul tare mult!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.