Salată cu ton și crutoane – Chiftele de cartofi cu orez sălbatic – Rafaelo –bomboane
Salată cu ton și crutoane – Chiftele de cartofi cu orez sălbatic – Rafaelo –bomboane
1. Aperitiv: Salată cu ton și crutoane (Iliuţa)
- tăiem 2-3 feliuțe de pâine cubulețe
- 2 căței de usturoi răzuiți se adaugă peste cubulețele de pâine pe care ulterior le rumenim pentru 5 minute în cuptor la foc mic.
- facem un sos dintr-o lingură ulei de măsline, 100 g cașcaval răzuit și 2-3 linguri de iaurt cremos.
- într-un castron punem frunzele de salată verde tăiată feliuțe, tonul din conservă ( noi îl folosim pe cel în suc propriu ), boabe de porumb fiert, crutoanele și sosul obținut.
- la final punem roșii cherry și/sau măsline
2. Ciorbă de varză dulce
- o varză o curățăm și o tăiem fideluţă
- o ceapă mică, tăiată fff mărunt și 1 morcov dat pe răzătoarea fină le călim în puțin ulei, adăugăm varza și apa și punem la fiert
- adăugăm sare, piper, chimen praf, curry,boia (opțional), puțin cimbru
- când legumele sunt fierte adăugăm mărar tăiat fff mărunt și mai dăm câteva clocote
- se poate servi așa sau dreasă cu smântână
3.Chiftele de cartofi cu orez sălbatic (orez în 3 culori):
- 2-3 cartofi dați pe răzătoare și storși
- punem cartofii în castron adăugăm 1-2 ouă, sare, piper, 2 linguri de făină și pesmet și amestecăm
- formăm chiftele (mai mari) și le coacem în ulei
- 1 morcov dat pe răzătoarea fină îl călim puțin în ulei, adăugăm o cutie de ciuperci tăiate mărunt și o cană de orez, apă și lăsăm să fiarbă până orezul e așa cum ne place
- potrivim de sare, piper și adăugăm mărar tăiat fff mărunt
- servim orezul cu chiftelele de cartofi
4.Rafaelo –bomboane
250 gr unt (sau margarină Rama)+250 gr zahăr praf = se freacă spumă
- se adaugă 250 gr lapte praf și se omogenizează
- adăugăm 200 gr nucă de cocos și 2 zahăr vaniliat și amestecăm bine, apoi punem castronul pentru 1 oră în frigider
- într-un castronel punem nuca de cocos și pregătim 2 farfurii întinse pe care le vom pune cu bomboanele alternativ în frigider
- scoatem castronul cu compoziția și cu mâna udă (ca la chiftele) formăm bomboanele-în interior putem pune alune, nucă prăjită, stafide muiate în rom sau bucăți de fructe confiate
- punem bomboanele pe o farfurie pe care o punem la frigider
- când aveți gata a doua farfurie bomboanele de pe prima le puteți pune în caserolă în frigider
-
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
-
Salata de ton e super!
Mulțumim pentru idei!
Mulțumesc pentru rețete! O singura data am încercat ton și la-m aruncat la gunoi!restul îmi fac cu ochiul tare mult!