Ciorbă de perișoare

Ciorbă de perișoare – Musaca de dovlecel – Ștrudel cu dovleac – Meniu

   Ciorbă de perișoare – Musaca de dovlecel – un deliciu

1. Aperitiv: salată de crudități

-2 morcovi dați pe răzătoarea fină amestecați cu un pic de sare, zahăr și zeamă de lămâie

-1 țelină dată pe răzătoarea fină frecată puțin cu sare

-1 măr dat pe răzătoarea mare

-punem în castron țelină (stoarsă), morcovul (nestors) cu tot cu zeamă și  mărul

-amestecăm și mai adăugăm dacă e necesar sare sau lămâie

2.Ciorbă de perișoare:

-amestecăm carnea măcinată cu 1 ou, sare, piper și 1-2 linguri făină, formăm biluțe

-2 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină, le călim în puțin ulei, adăugăm apă și punem la fiert

-când legumele sunt de jumătate fierte adăugăm perişoarele și amestecul de verdeață care ne place, sare, piper, curry

-se poate servi așa sau cu smântână

3. Musaca de dovlecel:

2 cartofi fierți și tăiați rondele

– o ceapă tăiată mărunt o călim puțin, adăugăm carnea, condimente, apă și lăsăm să fiarbă să scadă zeama

-2 dovlecei îi tăiem rondele mai groase, le prăjim puțin rapid pe o parte și pe alta și le lăsăm să se scurgă puțin

– în cratiță punem un rând de cartofi +un rând de dovlecei +carne +dovlecei +carne +dovlecei

-deasupra punem smântână sau smântână frecată cu pastă de roșii și punem la cuptor

4. Ștrudel cu dovleac (Vero);

-un pachet de foietaj, îl tăiem în 2 (vom face 2 ștrudele)

-dăm pe răzătoarea mare dovleacul (dacă vă place puteți amesteca cu 1 linguriță de scorțișoară)

-întindem o foaie, punem un strat mai gros de dovleac, presăram un strat  subțire de gris, un strat subțire de ulei și un strat de zahăr

-rulăm ștrudelul, apăsăm puțin la capete, punem în tavă, ungem cu ou și punem la copt

-când e rece îl presăram cu zahăr praf

Poftă Bună! Ștrudel cu dovleac

Reţete culinare

Chec cu vin

-250 gr unt sau margarină
-250 gr zahăr
-4 ouă întregi
-2 linguriţe scorţişoară
-2 linguri cacao
-250 gr făină
– 1 praf de copt+1/2 linguriţă bicarbonat stinse cu 1 lingură de apă clocotită
-1-2 zahăr vaniliat
-1/4 l vin roşu (un sfert)
-200 gr ciocolată tăiată bucăţele (ciocolată neagră sau menaj)
-se freacă untul cu zahărul, adăugăm pe rând ouăle întregi, scorţişoară, cacao, zahăr vaniliat, făină, praful de copt, vinul roşu şi ciocolată
-se pune în 2 forme de chec dreptunghiulare sau una rotundă, formele unse şi tapetate
-se coace cam 60 de minute la foc potrivit

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

  1. Arci, ciorbă de perioșoare și musaca de dovlecei voi face chiar mâine. Cu rețetele tale, niciodată nu dau greș!
    Mulțumiri din suflet!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.