Ciorbă de perișoare – Musaca de dovlecel – Ștrudel cu dovleac – Meniu
Ciorbă de perișoare – Musaca de dovlecel – Ștrudel cu dovleac – Meniu
Ciorbă de perișoare – Musaca de dovlecel – un deliciu
1. Aperitiv: salată de crudități
-2 morcovi dați pe răzătoarea fină amestecați cu un pic de sare, zahăr și zeamă de lămâie
-1 țelină dată pe răzătoarea fină frecată puțin cu sare
-1 măr dat pe răzătoarea mare
-punem în castron țelină (stoarsă), morcovul (nestors) cu tot cu zeamă și mărul
-amestecăm și mai adăugăm dacă e necesar sare sau lămâie
2.Ciorbă de perișoare:
-amestecăm carnea măcinată cu 1 ou, sare, piper și 1-2 linguri făină, formăm biluțe
-2 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină, le călim în puțin ulei, adăugăm apă și punem la fiert
-când legumele sunt de jumătate fierte adăugăm perişoarele și amestecul de verdeață care ne place, sare, piper, curry
-se poate servi așa sau cu smântână
3. Musaca de dovlecel:
2 cartofi fierți și tăiați rondele
– o ceapă tăiată mărunt o călim puțin, adăugăm carnea, condimente, apă și lăsăm să fiarbă să scadă zeama
-2 dovlecei îi tăiem rondele mai groase, le prăjim puțin rapid pe o parte și pe alta și le lăsăm să se scurgă puțin
– în cratiță punem un rând de cartofi +un rând de dovlecei +carne +dovlecei +carne +dovlecei
-deasupra punem smântână sau smântână frecată cu pastă de roșii și punem la cuptor
4. Ștrudel cu dovleac (Vero);
-un pachet de foietaj, îl tăiem în 2 (vom face 2 ștrudele)
-dăm pe răzătoarea mare dovleacul (dacă vă place puteți amesteca cu 1 linguriță de scorțișoară)
-întindem o foaie, punem un strat mai gros de dovleac, presăram un strat subțire de gris, un strat subțire de ulei și un strat de zahăr
-rulăm ștrudelul, apăsăm puțin la capete, punem în tavă, ungem cu ou și punem la copt
-când e rece îl presăram cu zahăr praf
Poftă Bună!
Reţete culinare
Chec cu vin
-250 gr unt sau margarină
-250 gr zahăr
-4 ouă întregi
-2 linguriţe scorţişoară
-2 linguri cacao
-250 gr făină
– 1 praf de copt+1/2 linguriţă bicarbonat stinse cu 1 lingură de apă clocotită
-1-2 zahăr vaniliat
-1/4 l vin roşu (un sfert)
-200 gr ciocolată tăiată bucăţele (ciocolată neagră sau menaj)
-se freacă untul cu zahărul, adăugăm pe rând ouăle întregi, scorţişoară, cacao, zahăr vaniliat, făină, praful de copt, vinul roşu şi ciocolată
-se pune în 2 forme de chec dreptunghiulare sau una rotundă, formele unse şi tapetate
-se coace cam 60 de minute la foc potrivit
Arci, ciorbă de perioșoare și musaca de dovlecei voi face chiar mâine. Cu rețetele tale, niciodată nu dau greș!
Mulțumiri din suflet!
Multumim pentru rețete, Arci