Pe muchie de cuțit de Jeffery Deaver - Editura Rao - recenzie

Pe muchie de cuțit, de Jeffery Deaver – Editura Rao – recenzie

Pe muchie de cuțit

Jeffery Deaver

Editura Rao -2020

Titlul original – The Cutting Edge

Un roman  cu LINCOLN RHYME

Traducere din limba engleză -GRAAL SOFT

Număr pagini: 560

  Jeffery Deaver s-a născut în 6 mai 1950, absolvent al unei facultăți de jurnalism, scriitor al genului crime-mistery. Cărțile sale se găsesc peste tot în lume și sunt considerate bestseller.Cunoscut în România pentru romanul Colecționarul de oase, roman care face parte din aceeași colecție, avându-l ca personaj principal pe Lincoln Rhymeși care a fost ecranizat având mare succes.

  Lincoln Rhyme colaborează cu poliția chiar dacă nu mai este angajat. Țintuit la pat în urma unui accident pe teren, putându-ți mișca doar mâna, acesta alege să nu se victimizeze și să profeseze în continuare punându-și serviciile în slujba dreptății. Este cunoscut ca o legendă, fost șef de departament la medicina legală de o inteligență extraordinară. S-a căsătorit cu agenta Amelia Sachs relația lor fiind una specială.

  În Districtul Diamantelor din New York are loc o triplă crimă. Aparent a avut loc o spargere, iar vânzătorul și un cuplu de logodnici cad victime. Au loc o serie de crime, victimele fiind ucise când tinerii voiau să cumpere inelul de logodnă. La prima crimă, criminalului îi scapă un martor. Un băiat cu care proprietarul magazinului lucra pentru tăierea diamantelor, Vimal Lahori. Acesta reușește să fugă cu pietrele brute pe care le avea asupra sa și consideră că e un moment potrivit să fugă de acasă. Teama de a fi căutat de ucigaș și dorința lui de a se îndepărta de tatăl lui l-au făcut să ia anumite decizii. El nu voia să taie diamante pentru totdeauna, voia să  fie sculptor, dar tatăl lui considera că banii câștigați de fiul său îi aparțin.

  Rhyme și Sachs, împreună cu încă doi polițiști sunt presați de timp încercând să salveze posibile victime. Amelia este în pericol, dar reușește să se salveze, iar Rhyme este aproape de a fi arestat. Pe perioada anchetei li se alătură chiar ucigașul strecurându-se pentru a sta cu ochii pe ei.

  Pe muchie de cuțit este un roman plin de suspans, mister și întâmplări neașteptate unde descoperim multe informații din lumea diamantelor, iar foamea pentru bogăție, faimă și  exclusivitatea informațiilor duc la crime și amenință siguranța întregului oraș.

  Autorul este foarte atent la detalii și reușește să poarte cititorul într-o lume întunecată și plină de pericole. E cea mai bună carte citită de mine în ultima perioadă.

Recomand tuturor cititorilor care sunt îndrăgostiți de cărți bune.

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

 

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

10 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.