Prietenie pe muchie de cuțit

    Există o vorbă care circulă printre bărbați conform căreia între o femeie și un bărbat nu poate fi doar prietenie decât dacă femeia e urâtă, sau dacă el este homosexual. Este genul de afirmație a cărei valoare de adevăr este greu de stabilit deoarece încalcă, într-un fel, principiul non-contradicției. După cum se știe acest principiu stipulează că o afirmație nu poate fi adevărată și falsă în același timp. Cu alte cuvinte, fie poate exista o relație care să excludă atracția sexuală dintre cei doi, fie nu poate exista. Condiționalitatea introdusă face ca afirmația să fie prea puternică pentru a fi falsă și prea slabă pentru a fi adevărată. Dar, când ne aflăm într-o zonă atât de sensibilă cum este cea a relațiilor parcă principiile lui Aristotel nu se mai aplică atât de strict. Sau, parafrazându-l pe Pascal, relațiile dintre bărbați și femei au o logică pe care logica nu o cunoaște.

   Dar să revenim la prietenia dintre bărbați și femei. Evident pentru bărbați reputația de vânător este prea importantă pentru a împiedica în amănunte ca logica sau realitatea. Pentru că, dacă este să renunțe la această medalie care crede el că îl validează ca mascul, atunci bărbatul trebuie să recunoască faptul că în general relațiile cu o femeie sunt cum vrea ea să fie. Nu durează mai mult de cinci minute ca o femeie să decidă dacă este interesată sau nu de un bărbat și să stabilească dacă îl bagă sau nu în Friendly Zone. Și, odată ajuns acolo, poate să teoretizeze el cât vrea despre cum este el vânător și cum femeile.. etc… etc

   Când întrebi o femeie, despre același subiect, lucrurile se schimbă. Ea va putea sta lângă un bărbat fără să simtă niciun fior. Sau chiar dacă va simți, va nega. Pentru ea, lucrurile stau pe dos. Pentru a fi mai mult decât prietenie trebuie să fie îndeplinite niște condiții. Destul de multe. Le las cititoarelor mele plăcerea de a le enumera, pentru că sunt sigur, fiecare are propria listă.

   Și da, îi lasă bărbatului senzația că el decide dacă relația este de prietenie sau nu. Pentru că, nu-i așa, bărbatul este vânătorul!

SIMILAR ARTICLES

7

3

7

7

5 COMMENTS

 1. Adevărat. Deși discutabil.
  Dar eu cred in prietenia dintre o femeie si un bărbat. Si de multe ori e mai usor sa-i spui prietenului bărbat anumite lucruri, între femei mai apare invidie.

 2. O să vin şi eu cu o opinie. 🙂
  Nu cred că există prietenie între un băiat şi o fată. Cel puțin, aşa mi s-a întâmplat mie. Mă înțelegeam Bine cu el, până mi-am dat seama că mă place. :))) Ce puteam să mai fac? Am încercat şi eu să continui relația de prietenie, sa fiu mai distantă , şi cred că a realizat acest lucru, deoarece nu se mai apropie atât de mult de mine.
  Doar pentru că am pățit eu așa nu înseamnă că în cazul altora nu ar fi diferit și prietenia nu ar exista și nu ar ține. Ideea este ca, în momentul în care aflii că el/ea te place mai mult decât un prieten, se schimbă multe. Apare sentimentul de regret că nu puteau rămâne lucrurile ca înainte.

 3. Cred ca VeRo Nica are dreptate ca e discutabil…..in plus in ziua de azi nu prea se vad „prietenii adevarate”

 4. Sunt de acord , dar partial 😉 . Prietnie intre un barbat si o femeie?? Poate fi, desi sunt putine astfel de cazuri. Aceasta prietenie poate fi atata timp cat amandoi se rezuma doar la asta si fiecare isi impune niste limite. Am intalnit cazuri si stiu ca se poate. Dar, repet, totul este discutabil ….

 5. am sa va contrazic,poate exista prietenie intre o femeie si un barbat,o prietenie reala si durabila.poate ca sunt exceptia care confirma regula dar eu am avut si inca am prieteni barbati inca din tinerete .

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.