Puntea suspinelor vol. 1 – Bumerangul trecutului – Nieves F. Joy –...

Puntea suspinelor vol. 1 – Bumerangul trecutului – Nieves F. Joy – Editura Berg – recenzie

Puntea suspinelor vol. 1 - Bumerangul trecutului - Nieves F. Joy
Literaturapetocuri.ro Autori români Romance

Puntea suspinelor vol. 1 – Bumerangul trecutului, de Nieves F. Joy – Editura Berg – recenzie

Puntea suspinelor vol. 1: Bumerangul trecutului

Nieves F. Joy

Editura: Berg

An apariţie: 2019

Nr. pagini: 372

Categoria: Romance

Autori români

   Puntea suspinelor o poveste cutremurătoare.

   Născuți în mijlocul unor conflicte ce datează din moși strămoși, Teresa Hamilton și Chad Cadieux sunt două destine predestinate să mențină aprinsă flacăra urii ce trece granițele rațiunii. Ea, el, ei și un bumerang al trecutului care va lovi necruțător în uniunea unor suflete îngenuncheate de constrângeri, secrete și minciuni. Pasiuni mistuitoare care o dată descătușate vor încerca să îngroape securea războiului. O poveste despre trădarea la rang de artă, supraviețuire prin orice mijloace, iubire dincolo de logică, sfidarea tuturor regulilor, sacrificiu până la moarte.

,,Mi-aş vinde sufletul să mă nasc a doua oară, dacă  aş ştii că aşa îl pot avea pe el.” Teresa

,,Am totul, dar sunt sărac neavând-o pe ea.” Chad

   Cei care mă cunosc au aflat deja că Nieves F. Joy face parte din categoria autoarelor mele preferate. Poveștile ei stârnesc sentimente nebănuite și reacții neașteptate, te determină să treci prin toate stările posibile și imposibile. Simți că te sufoci din cauza frustrării provocare de personaje. Alături de ele iubești și urăști cu aceeași intensitate. Disperarea și deznădejdea se insinuează șerpește în sufletul tău, și ajungi să crezi că dragostea nu va putea să învingă la final. Totuși, o firavă rază de speranță răzbate în întuneric, și atunci începi să crezi că totul e posibil. Autoarea își pune personajele în cele mai dificile ipostaze și situații, le aruncă în cale o serie de piedici, le trece prin chinurile iadului, și nu de puține ori, m-am întrebat de unde are atâtea idei machiavelice, dar poate că ăsta e motivul pentru care cititorii nu se pot dezlipi de cărțile ei, și le consideră memorabile. De altfel, vă garantez că ultimul ei roman, Puntea suspinelor –  Bumerangul trecutului, o să va rămână profund întipărit în memorie.

   ,,Prin șansa pe care ai dat-o acestui volum, te afli la începutul unei povești zguduitoare despre fiorii primei iubiri, trădări, concesii, pasiuni mistuitoare, renunțări și renașterea dintre ruinele unui destin dominat de un trecut înțesat de secrete. Când vei simți că nu mai poți respira, dacă firul epic te va consuma emoțional, ia o pauză, inspiră profund și lasă-te condus de imprevizibil către deznodământ. Vei descoperi câtă putere poate exista în personajele create de mine și totodată vei realiza câtă forță are speranța zilei de mâine.” – Nieves F. Joy

   Prin intermediul romanului ,,Puntea suspinelor – Bumerangul trecutului”, scriitoarea Nieves F. Joy ne oferă o poveste cutremurătoare, intensă și emoționantă,  plină de suișuri și coborâșuri, despre povara trecutului și despre forța nemărginită a iubirii, cu o galerie de personaje memorabile (unele adorabile, alte detestabile, ba chiar delicios de detestabile, dar sigur memorabile), cu o  combinație  excelentă de romantism și suspans, și cu evenimente ce se succed într-un ritm amețitor. Pasiuni, iubiri, îndoieli, manipulări, trădări, minciuni, drame, crime, răzbunări, povești cutremurătoare de viață, și multe alte episoade răscolitoare, toate prezentate de autoare în stilul ei inconfundabil.

,,Păcatul cel mai mare nu ne aparține nouă, ci celor care ne-au dat viață…”

   Nieves a reușit și de această dată să-mi transmită o serie de sentimente învălmășite și să mă țină în tensiune până la ultimele pagini (finalul m-a găsit urlând: ,,Nu! Nu așa ceva! Nu-i adevărat! Vreau continuarea!”). Bănuiam că povestea Teresei mă va da peste cap – acesta a fost și motivul pentru care am amânat atât de mult lectura -, dar așa seisme emoționale, mai rar am văzut. Cred că este cea mai tulburătoare și impresionantă carte pe care am citit-o anul acesta. Am urât și am iubit, am plâns și am râs alături de personaje, le-am simțit disperarea și neputința, tristețea și suferința. De multe ori am simțit nevoia să fac o pauză, să mă detaşez de poveste și de personaje, pentru că nu mai puteam suporta toată acea tensiune, dar curiozitatea își băga ghearele în sufletul meu și mă ținea legată de carte. Probabil că nu aș fi fost atât de curioasă dacă Nieves nu ar fi creat povestea Teresei ca pe un fel de puzzle. Desfășurarea evenimentelor din prezent, flashback-urile din trecut care ne prezintă atât episoade fericite – prietenia cu Britt,  manifestarea primilor fiori ai dragostei, momentele furate în compania lui Chad -, dar și episoadele dureroase din viața ei. De asemenea, o altă piesă de puzzle se ascunde în volumul doi al seriei Paradoxul iubirii, Suflet dezrobit, unde descoperim că Teresa este sora geamănă a Raisei, că este însărcinată, și că are suficiente motive pentru care să fugă de părinți și de Chad. Practic, urmărim transformarea Teresei din tânăra fată îndrăgostită și fericită, în fugara însărcinată, și nu în ultimul rând, în epava din prezent.

,,Sunt seacă. Emoțiile nu mai sunt de mult baremul după care mă ghidez. Sunt inutile. Sunt rebuturi ale unei vieți ratate la cotitura care mi-a fost fatală. În mine sunt doar deșeuri cărora un singur bărbat le suportă mirosul pestilențial. El mă condamnă să fiu sclava calvarului care nu are sfârșit. El speră pentru mine. Tot  speră într-o vindecare a trupului și a spiritului. Nu știe însă că înăuntrul meu sunt doar fărâmițe care nu se reunesc, ci se împrăștie cu toată bunăvoința lui de a le ține unite. Cu toată strădania de a-mi îndesa pe gât medicamente care să anihileze sevrajul înainte să se dezlănțuie…

    Teresa Hamilton, personajul central al cărții, mi-a intrat în suflet încă de la prima mea întâlnire cu ea, în Suflet dezrobit. Sora geamănă a Raisei, femeia învăluită în mister pe care Race a descoperit-o în mod întâmplător într-un tren, îmi stârnise în asemenea măsură curiozitatea, milă și compasiune, încât mă trezisem că urmăream mai degrabă mișcările ei decât cele pe ale Raisei. Puținele lucruri dezvăluite în Suflet dezrobit îmi arătau doar motivul fugii sale permanente, însă eu voiam să aflu întreaga poveste. Bănuiam că va fi una cutremurătoare, dar nu mă așteptam ca Puntea suspinelor să producă un asemenea seism în sufletul meu. Experiențele traumatice, abuzul fizic și emoțional la care a fost supusă Teresa, prezentarea tuturor episoadelor răvășitoare din viață ei, manipulările anumitor personaje lipsite de scrupule, tot calvarul ei, tentativele de sinucidere, internarea, perioada în care s-a drogat, toate aceste orori inimaginabile sunt greu de descris în cuvinte. Practic, Teresa a avut parte de o soartă mereu potrivnică. De piedici și de oameni care au încercat prin manipulări și constrângeri să o despartă de bărbatul iubit.

    Chad Cadieux provine dintr-o familie înstărită așa cum provine și Teresa. Tatăl lui deține cele mai mari hoteluri din lume, în timp ce tatăl Teresei – un încrezut care dictează și toată lumea trebuie să se supună – ocupă locul doi, iar rivalitatea dintre cele două familii era bine știută de toată lumea. Ea și Chad ar trebui să fie dușmani, să se urască ca familiile din Romeo și Julieta, dar sunt exact ca acei năpăstuiți de soartă din piesa lui Shakespeare. Se iubesc, dar familiile lor niciodată nu îi vor lăsa în pace.

  Atunci când descoperă că este însărcinată, Teresa știe că nu mai e cale de întors acasă. Dacă ar afla de copil, părinții ei o vor sili să avorteze, iar familia lui Chad va încerca să o împroaște cu noroi și să pună paternitatea copilului sub semnul întrebării. Și în niciun caz nu se poate înființa în fața lui Chad și să-l forțeze să se căsătorească cu ea.

  După șase săptămâni de hoinăreală, Teresa se decide să revină acasă, unde primește o mostră de ,,dragoste maternă”. Lipsită de compasiune pentru fiica și pentru nepotul ei, Amanda Hamilton, nu face altceva decât să arunce cu venin, să-i reproșeze tinerei că s-a culcat cu dușmanul, cu un bărbat din familia Cadieux – se știe că cei de rangul lor iubesc toate femeile, le folosesc și le aruncă când nu mai au nevoie de ele. Femeia lansează ideea că Chad nu-și va renege familia și să uite de moștenirea care-i asigură un trăi fără bătăi de cap. Nu-și va înfrunta tatăl. Nici măcar nu-și mai amintește de ea. Iar la final, îi dă vestea că Chad este deja cu altcineva și că și-a anunțat logodna cu o femeie aleasă de familia lui.

,,De-abia mai pot să respir văzând poza – cel pentru care îmi pun gaj sufletul îi zâmbește unei blonde ce pare așa de îndrăgostită de el, că-mi mărește nodul din gât până la a fi, instantaneu, o minge de fotbal.

   Din acest moment începe declinul ei fizic și psihic. Suntem martorii declinului ei. Vedem cum se distruge în fiecare zi, cum se transformă într-o ființă patetică care își cerșește doza de droguri ca să poată trăi. E unicul mod în care lumea ei nu mai e ternă. Singura cale să evadez din realitate. Din fericire, Dylan Hattaway, un alt suflet distrus ca și ea, veghează ca un uliu asupra sănătății ei fizice și mentale. Este unica persoană care a făcut față încăpățânării ei de a se hrăni, pasivității cu care privea la viața ce se scurgea din ea, când în același timp grijă ca fiul ei să supraviețuiască fără dragostea maternă atât de necesară unui nou născut.

,,Chiar de voi fi dat în urmărire generală, nu-i mai las să fie victimele războiului pe care voi l-ați alimentat cu ură, cu sânge vărsat nevinovat și cu secrete care puțeau distruge definitiv sufletele lor curate! Știi cum am găsit-o în seara aceea când era în punctul să-și pună capăt zilelor tot din pricina lor, a celor ce se presupune că o iubesc? Ai idee cât de zdrobit îi era corpul și spiritul? Cât de vulnerabilă?”

   Surprinzătoarea descoperire că atât ea, cât și Chad au fost manipulați de proprii lor părinți, o determină pe Teresa să ia frâiele în mână, să revină la Boston și să se confrunte cu toată lumea. Dar, cum va reacționa Chad la vederea ei, mai ales că în foarte scurt timp urmează să se căsătorească? De ce o urăște? De ce se află ea în pericol? Cine a ucis-o pe mama ei? Cine este Dylan? Citiți cartea și veți primi toate răspunsurile! O recomand cu drag pentru că merită! Ar trebui să fie în biblioteca personală a fiecăruia dintre noi.

Nota 10

Recenzii cărţi de dragoste

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Review overview
5
***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

27 COMMENTS

  1. Îți mulțumesc din suflet pentru surpriza fantastică care mi-a dat startul unei săptămâni.
    Sincer, nu îmi găsesc cuvintele. Ai surprins atât de frumos toate aspectele poveștii, îmbrăcându-le în mister, că orice aș spune ar fi banal. Trebuie să îți mărturisesc că am asteptat recenzia cu inima cât un purice și cu greu m-am abținut să nu te întreb nimic până la postarea ei.
    Te cuprind strâns, suflet frumos!

    • Stiu ca ma repet dar asta e: esti una dintre cele mai bune autoare romantice de la noi. Si unica cand vine vorba de idei machiavelice 😀 Asa cum ma asteptam, cartea ta m-a ravasit complet. A fost cea mai ravasitoare poveste citita de mine in 2019.
      Te imbratisez cu drag, Nieves! :*

  2. O recenzie tare incitanta! Cu siguranta atrage atenția. Mă bucur ca am cartea, cât de curând o citesc și eu. Mulțumesc pentru recomandare.

  3. O super recenzie marca Alina.Sa stii ca m-ai tentat ,trebuie neaparat sa citesc si eu cartile autoarei.
    Felicitari Alina!Felicitari Nieves!

  4. Foarte frumoasă recenzie, Alina! Cartea va urma și la mine la citit în curând, sunt curioasă cum e această nouă poveste a autoarei.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.