Rămâi de Alexandra Cojeia - Editura Velvet Story - recenzie

Rămâi, de Alexandra Cojeia – Editura Velvet Story – recenzie

Titlu: Rămâi

Autor: Alexandra Cojeia

Editura: Velvet Story

Număr de pagini: 292

Anul apariției: 2022

,, Emoție, destin, speranță, dorință, trecut și prezent sub umbra pericolului, „Rămâi” de Alexandra Cojeia este cartea de dragoste care îți va electriza simțurile în această vară. O poveste ce transmite sensibilitatea din romanul „Jurnalul unei iubiri” și se îmbină cu suspansul și drama, „Rămâi” îți arată că în viață, în ciuda tuturor greutăților pe care le întâmpini, merită să speri și să crezi în iubire. Pregătește-te pentru o lectură palpitantă, care te va furnica și te va fermeca deopotrivă, care te va purta pe valurile pasiunii, dar te va și capta cu scene realiste, de un puternic impact emoțional.’’

  O poveste de dragoste pe care am adorat-o de la prima până la ultima pagină. Romantismul scrierii, naturalețea situațiilor în care personajele au fost puse, m-au determinat să îndrăgesc acest roman de dragoste emoționant. Obișnuită cu personaje străine, am rămas plăcut surprinsă de crearea unei povești atât de puternice cu personaje românești. Ați putea crede că doar autorii străini pot crea povești cu mafioți, trafic de persoane, răpiri, etc. Greșit. Se poate și la noi, mai ales când avem autori talentați.

   Amara – un personaj cu un nume predestinat, locuiește în București, participă la curse de motociclete în onoarea fratelui său decedat în urma unui accident suspect. Este o ființă retrasă, care își trăiește durerea în propria ei carapace. După ce mama și fratele ei au decedat, singura persoană care îi este alături este prietena ei Ivana. Totul se schimbă atunci când într-o noapte asistă la o scenă violentă într-o pădure de la marginea Bucureștiului. Reușește să filmeze scena fără a fi prinsă. Un bărbat o observă, însă fuge la momentul oportun. Scena o va bântui mult timp și nu știe ce să facă cu acea filmare.

  Participând la o cursă sub numele de Fox, cel al fratelui său,  Amara îl observă pe bărbatul din pădure. Este speriată de el, dar acesta spre surprinderea ei, o va salva mai târziu dintr-o încăierare. Alex îi stârnește teamă, dar o și intrigă. Tot ce își dorește este să stea cât mai departe de el.

  Nevoită să plece în Timișoara pentru a vinde casa părinților săi, nu se gândește că îl va reîntâlni pe Alex tocmai aici, acesta fiind vecinul ei. Amara își reîntâlnește aici prietena din copilărie, pe Nalia  și începe să petreacă timp cu ea, dar și cu prietena ei Davina. Destin sau pură întâmplare, fără să vrea va petrece timp și cu Alex, descoperind în el un bărbat total diferit de fostul ei iubit, Robert. Amara nu știe dacă poate avea încredere în el, dar chiar și așa chimia dintre ei există. Amara a avut o relație violentă și toxică cu Robert, și când astfel de lucruri se întâmplă îți este greu să mai crezi în oameni.

  Alex Munteanu pe cât de arătos și inteligent este, sub armura de mecanic și motociclist înrăit, ascunde un secret bine păstrat.

          ,, Brusc am simțit cum pământul îmi fuge de sub picioare, timp în care mii de curenți îmi furnicau întregul corp. Pentru câteva clipe am rămas ca și paralizată. Îl vedeam numai pe el, în timp ce totul, mulțimea de oameni și zgomotul, parcă fuseseră înghițite de neant. Eram doar eu cu el, blocați într-o bulă a timpului, în care doar eu puteam să îl văd. ’’

  Alături de prietenii săi, formează un mic grup de justițiari care salvează fetele ce cad victime proxeneților. Misiunea lor pe cât de nobilă este, pe atât de periculoasă este,  punându-le nu de puține ori viața în pericol.

  Dinamica personajelor principale este naturală, lipsită de orice exagerări. Alex și Amara se descoperă pas cu pas, capătând încredere unul în celălalt și învățând pentru prima oară să de-a o șansă iubirii. Scenele hot au fost fix cât trebuie și fără a se depăși o oarecare măsură.

  Nu ai cum să nu te îndrăgostești de Alex. Cu un suflet nobil, te va acapara cu franchețea și naturalețea sa, ajutând-o pe Amara să se vindece de trecut. Îți poți refuza dreptul la iubire când bărbatul de care tot fugi, ar face orice să rămâi în viața lui?

          ,, Frânturi de imagini din ultimele zile, Alex, cabana, fetele, cursele și multe altele se înlănțuiau în mintea mea precum un colaj de imagini care se roteau în buclă, amețindu-mă ușor.

– ,,Rămâi ’’, mi-a răsunat brusc în urechi vocea lui, ca și când ar fi fost în dreapta mea.’’

  Pe urmele celor doi este însă Robert, fostul iubit violent, care se dovedește a fi șeful rețelei de proxeneți. Când Amara este răpită de Robert, tot universul lui Alex va fi deturnat. Începe o cursă contra cronometru pentru salvarea vieții Amarei, care se va dovedi periculoasă și cu adevărate consecințe pentru toți cei implicați. Va putea oare supraviețui iubirea lor într-o lume vicioasă? Va scăpa Amara din mâinile lui Robert?

  Cred cu tărie că romanul este și o lecție de viață, un semnal de alarmă cu privire la pericolele din lumea noastră. Traficul de carne vie prinde în mrejele sale persoane inocente, care de cele mai multe ori nu au nicio scăpare.

Rămâi – un roman de dragoste, ce îți va picura în suflet emoție, căldură, și care te va face să crezi în iubire și în șansa la fericire.

  ,, Când tatăl, fratele și mama i se prăpădesc pe rând, Amara este lăsată fără speranța unui viitor roz. Nici în materie de iubiți nu are un trecut plăcut, ceea ce a fost nevoită să îndure lăsând urme adânci în sufletul ei și modelându-i viziunea și încrederea în bărbați. Tot ce i-a rămas este prietena ei cea mai bună, Ivana și casa copilăriei din Timișoara, pe care acum se vede nevoită să o vândă.
O întâmplare într-o noapte târzie, dintr-o pădure de la marginea Bucureștiului, o va urmări până în capătul celălalt al țării. Soarta are un mod ironic de a se juca cu sentimentele ei, iar bărbatul pe care l-a surprins lovind cu brutalitate un altul în acea noapte se dovedește a fi vecinul ei.

  Alex îi dă multe motive pentru care să stea departe de el: este periculos, este arogant, este un bărbat prea frumos pentru a fi adevărat. Când trecutul Amarei se intersectează cu activitățile justițiare ale lui Alex, siguranța tuturor este zdruncinată din temelii. Ce preț va plăti Amara pentru fericire?’’

Carte disponibilă pe site-ul Velvet Story

Recenzii cărți

 

***Anca Moraru*** Sunt o fire visătoare, dar destul de ancorată în realitate, iubesc pisicile și mi-ar plăcea ca full time job să mă ocup doar de scris. Ambițioasă din fire, merg pe premisa că orice e posibil atâta timp cât muncești pentru visurile tale. Îmi place natura și mi-aș dori să călătoresc mai mult. Am descoperit pasiunea pentru literatură în școala generală, când citeam orice îmi cădea în mână. Treptat, a intervenit curiozitatea și dorința de a scrie, și astfel am început să scriu poezii, apoi proză, marea mea dragoste rămânând însă poezia. Mămică a doi copii cu vârste și interese diferite, nu am timp să mă plictisesc niciodată: familia și hobby-urile mele mă țin mereu în priză. Sunt blogger cu experiență aș putea spune, iar din 2020, am pornit cu emoție pe tărâmul făuritorilor de povești, devenind autor de carte.

1 COMMENT

  1. Bun subiectul! O carte pe care mi-ar placea s-o citesc.
    Felicitari pentru recenzie Anca! Felicitari autoarei!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.