Recomandare de carte

Recomandare de carte

Recomandare de carteVoi fi acolo-Kyung-sook Shin

1. Voi fi acolo-Kyung-sook Shin

Kyung-sook Shin este una dintre cele mai apreciate scriitoare contemporane și autoarea coreeană cu cel mai mare succes în afara granițelor țării sale. Rapiditatea cu care s-au impus în Coreea romanele și volumele de povestiri publicate de ea i-au făcut pe criticii literari să vorbească despre „sindromul Kyung-sook Shin“.
După opt ani de tăcere, un telefon primit de Yun de la fostul ei prieten, Myeong-seo, reînvie amintiri din timpul studenției și redeschide răni vechi. Cu pătrundere intelectuală și un lirism bine dozat, ea revizitează momentele determinante ale anilor săi de formare: moartea mamei, relația profundă cu profesorul de literatură acum grav bolnav, exaltările primei iubiri, protestele studențești, prietenia ca remediu pentru singurătate și Tradarea-Karin Alvtegendisperare. O parabolă care prin repetiție devine simbolică este cea a Sfântului Cristofor, văzută aici prin prisma literaturii și a artei ca mod de salvare și supraviețuire. Printre autorii ale căror scrieri sunt citate se numără Emily Dickinson, Rainer Maria Rilke, Francis Jammes și Paul Valéry.

2.Trădarea-Karin Alvtegen

Eva şi Henrik sunt căsătoriţi de 15 ani şi au împreună un fiu. Brusc, Eva trebuie să-şi reevalueze mariajul atunci când îşi dă seama că soţul ei are o altă relaţie. Furioasă şi disperată, caută să se răzbune. Astfel îl întâlneşte pe Jonas, care de doi ani stă de veghe la căpătâiul prietenei sale aflate în comă după un accident. Împovărat de propria istorie sumbră, el vede o şansă în a o lua de la început cu Eva. ”Trădarea” face o analiză a durerii pe care minciunile o provoacă întotdeauna şi a modului cum propriul comportament distructiv poate avea consecinţe incontrolabile.Hotelul Bosfor-Esmahan Aykol

3. Hotelul Bosfor-Esmahan Aykol

Nemţii beau bere. Şi turcii mănâncă chebap. Kati Hrischel luptă în fiecare zi împotriva acestor clişee. De trei ani locuieşte în Istanbul şi îşi conduce librăria de romane poliţiste şi turcii încă se mai minunează când râde- doar nemţii nu râd niciodată. Kati Hrischel însă nu se lasă cantonată într-un singur rol şi se transformă într-un detectiv de succes. După mottoul: librarul nostru, eroul nostru.

4. Fiorul morţii-Lisa Jackson

Maestră a suspansului şi a intrigilor, LISA JACKSON, autoarea romanului O Fiorul mortii-Lisa Jacksonminte diabolică revine în Fiorul morţii cu o poveste incitantă, ce o are în centru pe Abby Chastain, o tânără care pare a fi cheia dublelor asasinate dintr-un orăşel din Louisiana. Victimele sunt ucise în perechi, aparent fără nicio legătură între ele, niciun motiv şi niciun indiciu. Este un joc bolnav, ca un puzzle care de-abia a început, iar Abby, alături de detectivul Reuben Montoya, se angajează într-o cursă disperată pentru a-l prinde pe ucigaşul ale cărui crime scot la iveală o revelaţie şocantă: Păcatele trecutului trebuie plătite… O poveste palpitantă, încărcată de acţiune, suspans, intrigă şi mister, care îl va ţine pe cititor în priză până la ultima filă. 

5.Copiii împăratului-Claire Messud

Firul romanului începe într-un moment delicat din istorie – înainte de Copiii imparatului-Claire Messudatacul terorist din 11 septembrie 2001. Aflate la vârstă de 30 ani, cele trei personaje centrale se confruntă cu aceeaşi criză: nu mai sunt tinere, dar nici suficient de mature. Danielle este o producătoare de televiziune care doreşte să vorbească despre probleme importante, dar i se încredinţează subiecte legate de liposucţie. Julius este un critic literar homosexual care poartă la petreceri un costum Agn?s B. şi îşi ia slujbe temporare în cel mai mare secret, pentru a face rost de bani. Marina este fiica cea frumoasă a unui ziarist celebru, care a primit un contract avantajos pentru o carte, în principal pentru că este frumoasa fiică a unui ziarist celebru. Dar acum, Marina nu are niciun serviciu şi trăieşte în apartamentul părinţilor săi din Central Park West, împreună cu manuscrisul sau neterminat. De fapt, toate personajele au trăsături ciudate, Messud satirizând valorile observate referitoare la cultură, clasă şi mobilitate socială. Scrisul însufleţit prilejuieşte o lectură antrenantă, dar necesită în acelaşi timp o privire atentă asupra detaliilor.

Portretul lui Dorian Grey-Oscar Wilde

6. Portretul lui Dorian Grey-Oscar Wilde

În momentul apariţiei (1890), Portretul lui Dorian Gray a fost un succes însoţit de un uriaş scandal. Scopul romanului, un strălucit puzzle, era să epateze minţile convenţionale prin explorarea infinitelor relaţii dintre viaţă şi artă. Analiză subtilă a societăţii victoriene târzii, dublată de o afirmare a principiilor estetismului şi a teoriei frumosului ca valoare absolută, combinând elementele gotice cu cele ale prozei franceze decadente, Portretul lui Dorian Gray este unul dintre marile romane ale lumii, care a însemnat un punct de cotitură în istoria literaturii.
Subjugat de farmecul propriului portret, pictat de prietenul său Basil Hallward, Dorian Gray face un pact faustic, vânzându-şi sufletul în schimbul frumuseţii şi tinereţii veşnice. Sub influenţa lui Lord Henry Wotton, el ajunge să ducă o viaţă dublă, dedicându-se tuturor plăcerilor interzise, dar păstrând aparenţele unei vieţi respectabile. În timp ce se afundă în această existenţă promiscuă, Dorian rămâne neatins de semnele degradării fizice şi morale, care însă încep să se ivească pe chipul său zugrăvit în tabloul lui Basil.
Romanul meu e otrăvitor, dacă vreţi, dar nu puteţi nega că este perfect, iar perfecţiunea este ceea ce căutăm noi, artiştii.“ (Oscar WILDE)

Review overview
4
Coman Iasmina (Elis Iasmy) - Fondator site/Editor coordonator/PR/Admin. grup Facebook-Literatura pe tocuri

7 COMMENTS

  1. Dintre toate recomandările am citit Hotelul Bosfor și sincer mi-a plăcut extrem de mult 🙂 Un thriller turco-german 😀

  2. multumesc pentru recomandari iasmy!m-ai tentat cu HOTELUL BOSFOR,LISA O AM…asa ca la citi cu noi!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.