Recomandări saptămânale

Un mister tulburător de Francine Rivers

un mister tulburatorÎn căutarea propriei răscumpărări, Cadi Forbes – fetiţă de zece ani – descoperă misterul teribil ce mistuia comunitatea de imigranţi irlandezi de la poalele munţilor Appalachi. La înmormântarea bunicii ei dragi, surprinde pentru o clipă privirea sfâşietoare a „devoratorului de păcate“ care, conform unei vechi legende, venea să mănânce o pâine şi să bea un pahar cu vin, luând astfel asupra să păcatele defunctului.

Cu toate că ştie prea bine că îi este interzis să-l privească (şi cu atât mai mult să-l caute), dorinţa ei disperată de a scăpa de povara ce o apasă zi şi noapte, considerându-se vinovată de moartea surorii ei, o determina să-l afle cu orice preţ pe bărbatul acela care poate s-o elibereze de păcat… păcatul care îi răpise dragostea mamei şi o făcuse să-şi dorească să fugă de viața aceasta şi teribila ei judecată.
Insistenţa ei deschide răni vechi şi dezgroapă secrete tulburătoare, bulversând liniştea satului din creierii munţilor, dar nu fără rost. Căci căutările ei o conduc spre singura modalitate eficientă de a obţine răscumpărarea şi spre singurul Om care o poate elibera de povară.

Romanul a fost premiat cu aur şi ecranizat în 2007

Anotimpul iubirii de Jude Deverauxjude-deveraux-anotimpul-iubirii
citește recenzia

  Jude Deveraux revine puternic în topuri cu o poveste fermecătoare şi amuzantă ale cărei personaje ies din universul livresc pentru a cuceri inima cititorilor. Captivantă, inedită şi chiar bizară, intrigă cărţii este pe măsură protagoniştilor. Jason Wilding, un strălucit om de afaceri, îşi ia, împotriva dorinţei, o mică vacanţă de Crăciun şi se întoarce în orăşelul natal, unde, nici nu bănuieşte ce pune la cale fratele sau, David. Acesta este îndrăgostit iremediabil de Amy, o tânăra văduva excentrică şi mama a unui băieţel răsfăţat şi adorabil, Max. Pentru a fi cu ochii pe ea, David îşi convinge fratele să se angajeze timp de o săptămâna că…. bonă pentru alintatul Max. Rigidul Jason va trebui să suporte multe situaţii şi întâmplări neobişnuite (unele, inacceptabile! ), în casă lui Amy şi a fiului ei. Dar farmecul irezistibil al acesteia îl va transformă pe durul om de afaceri într-un alt…iremediabil îndrăgostit de Amy. Cum vor rezolva cei doi fraţi o încurcătură din care nu se întrevede nici o ieşire?legenda-dansatorului

Legenda dansatorului de Iris Johansen
citește recenzia

Iris Johansen rescrie povestea de iubire a Cenuşăresei într-o serie de romane de aventură şi suspans: Dansatorul Vântului. Acţiunea primului dintre aceste volume, Legenda Dansatorului se desfăşoară în Florenţa perioadei Renaşterii, în lumea hoţilor, asasinilor şi prostituatelor, pentru ca mai apoi să se plaseze în societatea strălucitoare a celor bogaţi şi puternici. Dispariţia unei statuete dotată cu puteri miraculoase, a cărei forţă de atracţie este comparabilă cu celebrul cântec al sirenei, declanşează o adevărată campanie pentru recuperarea ei, ce se transformă într-o aventură presărată cu cele mai neaşteptate evenimente… Un roman fascinant, plin de surprize, a cărui acţiune, cu siguranţă, va stărui multă vreme în memoria cititorilor

sotia-calatorului-in-timp-editie

Soţia călătorului în timp de Audrey Niffenegger

Când Henry a cunoscut-o pe Clare, ea avea şase ani, iar el avea treizeci şi şase. S-au căsătorit când ea avea douăzeci şi trei, iar el avea treizeci şi unu. Pare ciudat, dar nu e, pentru că Henry este unul dintre primii oameni diagnosticaţi cu cronoafectiuni: din când în când ceasul lui genetic se resetează şi se trezeşte aruncat în viitorul său în trecutul sau. Cu această au a se înfruntă cei doi eroi ai romanului, un bibliotecar şi o studentă la arte, cu această are de luptat dragostea lor. „Urăsc să fiu acolo unde ea nu este, când ea nu este. Şi totuşi plec mereu, iar ea nu mă poate urmă“ – zice Henry. Romanul a fost ecranizat cu succes în 2009.

Ducele nopţii de Elizabeth Hoyt
citește prezentarea

Ducele noptiiCu douăzeci de ani în urmă, Maximus Batten a fost martorul asasinării brutale a părinţilor săi. Devenit atotputernicul duce de Wakefield, reprezintă autoritatea de necontestat în Parlament. Dar noaptea, deghizat în Fantomă din St. Giles, bântuie pe străzile sumbre şi pline de pericole ale cartierului rău famat, în căutarea criminalului. Apoi, într-o noapte, se trezeşte faţă în faţă cu o femeie aprigă şi fermecătoare – care nu da înapoi în faţă nemiloasei Fantome… 
Artemis Greaves trudeşte ca însoţitoare a unei doamne din înalta societate, dar sub pânză simplă, pământie, a rochiei sale, se ascunde inima zeiţei vânătorii, al cărei nume îl poartă. Când Fantomă din St. Giles o salvează de tâlhari, ea recunoaşte un spirit înrudit – şi este fascinată. Iar fascinaţia creşte tot mai mult când îşi dă seama cine este de fapt Fantomă în viaţă de zi cu zi…
Artemis face o mişcare îndrăzneaţă: îi cere lui Maximus să-şi folosească influenţa pentru a-l elibera pe fratele ei întemniţat, căci altfel ea va dezvălui lumii identitatea Fantomei. Dar şantajarea unui duce nu este un demers lipsit de riscuri. Acum că l-a înfruntat, va putea Artemis să reziste în faţa furiei… sau a îmbrăţişării lui pasionale?

Niciodată împreună? de J.A.RedemerskiNiciodata impreuna
citește recenzia

Bestseller New York Times, UŞA Today şi Wall Street Journal

Camryn Bennett, o tânăra în vârstă de douăzeci de ani, crede că ştie exact în ce direcţie se îndreaptă viaţă ei. Însă după o noapte de pomină la cel mai extravagant club din Raleigh, North Carolina, şochează pe toată lumea – inclusiv pe sine – când se hotărăşte să renunţe la singura viaţă pe care a cunoscut-o vreodată şi să ia totul de la început. Având la ea doar poşetă şi telefonul mobil, Camryn se urcă într-un autobuz Greyhoud, gata să se găsească pe sine însăşi. În schimb, îl găseşte pe Andrew Parrish.
Sexy şi provocator, Andrew o face să simtă dragostea şi pasiunea în feluri pe care Camryn nu şi le ar fi imaginat niciodată. Însă bărbatul din viaţă ei ascunde un secret. Îi va apropia acesta definitiv sau îi va distruge ireversibil?

„Niciodată împreună? te face dependent de stilul sau alert şi seducător. Empatizezi cu povestea lui Camryn, o tânăra insensibilă la orice emoţie. Singurul care o poate face să renască este fermecătorul Andrew – deviza lui e trăieşte clipă! — RT Book Reviews

Erotism şi pasiune, într-un român de cinci stele!

J.A. Redmerski locuieşte în North Little Rock, Arkansas, împreună cu cei trei copii ai săi şi un câine maltez. Iubeşte televiziunea şi cărţile nonconformiste.

Cumpara carteaDe neînvins de Laura Hillenbrandde-neinvins

În copilărie, Louis Zamperini a fost un delincvent incorigibil. În adolescenţă, el şi-a orientat spiritul rebel spre atletism, descoperindu-şi un talent uimitor, care l-a dus la Jocurile Olimpice de la Berlin. După începerea celui de-Al Doilea Război Mondial, sportivul a devenit aviator. În luna mai a anului 1943, bombardierul sau s-a prăbuşit în Oceanul Pacific şi Zamperini a supravieţuit pe o barcă de salvare vreme de 47 de zile. A urmat experiența de coşmar a lagărelor japoneze pentru prizonieri de război. La limita rezistenţei, Zamperini a răspuns disperării cu ingeniozitate, suferinţelor cu speranţa, brutalităţilor cu revoltă. Soarta lui, triumfătoare şi tragică deopotrivă, avea să atârne de firul tot mai subţire al voinţei sale.
De neînvins este o mărturie de neuitat a rezistenţei minţii, corpului şi spiritului uman, adusă strălucitor la viaţă de Laura Hillenbrand

Cumpara carteapachet-casa-noptii-9-volumeSeria Casa nopţii de Kristin Cast-P.C.Cast

Zoey Redbird este o adolescenţă de şaisprezece ani, a cărei viaţă o ia complet razna în momentul în care primeşte Semnul Nopţii. Aleasă să fie iniţiată în şcoală de vampiri, Zoey pleacă de acasă, un loc pe care îl urăşte de moarte din pricina tatălui vitreg, şi începe o aventură care îi schimbă total viaţa. Dezamăgită de prieteni, plină de îndoieli şi de nesiguranţă, puştoaica nu o are alături decât pe bunica Redbird, al cărei sânge cherokee îl poartă şi ea în vine. Ajunsă în Casă Nopţii, locul transformării ei în vampir adevărat, Zoey se va confruntă cu o altfel de existenţa, va trece prin întâmplări care îi vor confirma calităţile şi îi vor desăvârşi în cele din urmă destinul. Mai mult, va găsi acolo prieteni adevăraţi şi un loc căruia, în sfârşit, să îi aparţină. P.C. Cast este o premiată autoare de literatură fantastică şi paranormală şi un profesor îndrăgit. Fiica sa, Kristin Cast, are şi ea premii pentru jurnalism, dar şi pentru poezie.
Vândut deja în peste 6 milioane de exemplare, primul român din Casă Nopţii se bucură de un uriaş succes internaţional!

Cumpara carteaVârsta inocenţei de Edith Whortonvarsta-inocentei-top-10

Acest roman a fost adaptat în 1993 pentru marile ecrane, în regia lui Martin Scorsese, cu Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer şi Winona Ryder în rolurile principale.
Newland Archer este pe cale să-şi unească destinul cu frumoasă May Welland şi nimic nu stă în calea acestei fericiri curate şi cuminţi. Întoarcerea misterioasei contese Ellen Olenska în New York, cu viaţa răvăşită de un mariaj nereuşit, îl face pe Archer să şovăie, căci se îndrăgosteşte de ea. Nehotărât între datorie şi pasiune, între destinul sigur, lipsit de variaţiuni neaşteptate, cu May şi viaţă minunată, dar capricioasă cu Ellen, Archer se află în faţă unei decizii care fie îl va face fericit, fie îi va aduce nenorocirea.

Fata fantomă de Sophie Kinsella
citește recenzia

Un nou roman al maestrei incontestabile a genului chick-lit!

Lara Lington a avut întotdeauna o imaginaţie debordantă, dar iată că, dintr-odată, imaginaţia asta fata-fantomaa ei a cam început să-şi facă de cap! Femeile tinere, obişnuite, la vreo douăzeci şi ceva de ani, care încearcă să-şi vadă de viaţa lor, să-şi facă o carieră, nu sînt vizitate de fantome, nu ? Şi totuşi, se pare că spiritul stramatusii Sadie, neliniştit, şi-a găsit o formă de manifestare în lume şi e hotărît să rămînă prin preajma Larei, pînă cînd aceasta îi va îndeplini dorinţele. Cumva, ajutîndu-şi strămătuşa în vinatorea ei de comori, Lara descoperă că propria ei viaţă a devenit interesantă şi romantică. Rămîne să vedem care e, pînă la urmă, sensul acestei fantastice întîlniri…

„Încercaţi numai să vă imaginaţi: o poveste cu o fantomă care adoră jazzul, bîrfa şi comentează în permanentă, cu o mirare inocentă şi ironie fină, lumea de azi! Sophie Kinsella este, într-adevăr, o maestră a comediei cu această încîntătoare aventură într-una dintre cele mai incitante metropole ale lumii.” (Publishers Weekly)

„Fata fantomă este o poveste romantică, plină de umor, care propune o viziune aparte asupra lumii tensionate din ziua de azi, lăsîndu-se condusă de o voce deosebit de ironică – şi de intrigată – a trecutului.” (Daily Mail)

2 COMMENTS

  1. Multumesc pentru recomandari Iasmy, sunt mai mult decat interesante cartile propuse! Am mai trecut cateva pe lista cu aceasta ocazie!

  2. Multumesc pentru recomandari! Pana acum am citit Anotimpul iubirii, Legenda dansatorului,Ducele noptii,Niciodata impreuna. Cartea de PC Cast le-am achizitionat.ramne sa le si citesc.Fata fantoma ma tenetaza mult,dar pe moment ..o vanez!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.