Regatul focului și al dorinței - Jennifer L. Armentrout - Editura Litera - recenzie

Regatul focului și al dorinței – Jennifer L. Armentrout – Editura Litera – recenzie

Regatul focului și al dorinței vol 2
Jennifer L. Armentrout
Editura Litera 
A KINGDOM OF FLESH AND FIRE
Traducere: Mirela Mădalina Ionescu
Număr pagini: 847
  Jennifer Lynn Armentrout este o scriitoare de romane contemporane de dragoste, cu tematică paranormală sau science-fiction care a ajuns de mai multe ori în topul New York Times sau în topurile vânzărilor internaționale.

  Cu peste 60 de romane la activ, este o autoare prolifică, iar criticii o consideră un autor hibrid, deoarece a publicat numeroase cărți de succes atât pe cont propriu, cât și prin intermediul multor edituri cunoscute.

  În 2015, Armentrout a fost diagnosticată cu o boală genetică rară, numită „retinopatie pigmentară“, care se manifestă prin scăderea progresivă și chiar pierderea vederii periferice și a vederii de noapte. Din acest motiv, scriitoarea s-a implicat în campanii de informare a publicului asupra problemelor cu care se confruntă nevăzătorii.

  Armentrout a început să scrie din școala generală, chiar în timpul orelor de matematică, și de atunci nu s-a mai oprit. La vârsta de 40 de ani, se poate lăuda cu numeroase premii primite pentru cărțile ei, cum ar fi Reviewer’s Choice Award în 2013 pentru Te aștept (Wait for You), Editor’s Pick în 2015 pentru Lasă-mă să te iubesc (Fall with Me), Premiul Juriului Moerser-Jugendbuch pentru Obsidian, Premiul RITA pentru ficțiune pentru tineret pentru Să nu spui niciodată pentru totdeauna (The Problem with Forever), iar romanul de suspans Don’t look back a fost nominalizat de Young Adult Library Services Association, în 2014, la categoria „Cea mai bună carte de ficțiune pentru tineret“.

O TRĂDARE…

Tot ce a trăit și a cunoscut Poppy până acum a fost o minciună ‒ inclusiv bărbatul de care s-a îndrăgostit. Prinsă în mijlocul celor care o văd drept simbolul unui regat monstruos, ea abia dacă știe cine este dincolo de vălul de Fecioară. Însă un lucru îi este clar: nimic nu este la fel de periculos pentru ea cum e el. Cel Întunecat. Prințul Atlantiei. Poate că el a pus mâna pe ea, dar nu o va avea niciodată.

O ALEGERE…

Casteel Da’Neer este cunoscut după multe nume și pare să aibă multe fațete. Minciunile lui sunt la fel de seducătoare precum îi e atingerea. Promisiunile lui ‒ la fel de senzuale precum îi e mușcătura. Poppy știe că nu poate avea încredere în el, dar Casteel este singură ei șansă de a obține ceea ce își dorește ‒ să își găsească fratele și să vădă cu ochii ei dacă acesta a devenit un Ascendent fără suflet. Casteel însă are planuri cu ea. Planuri care i-ar putea oferi plăceri inimaginabile ‒ și dureri de neînchipuit; care o vor forța să privească dincolo de tot ce a crezut că știe despre ea ‒ despre el; planuri care le-ar putea uni viața în moduri surprinzătoare pentru care nici unul dintre regate nu este pregătit.

UN SECRET…

Dar neliniștea sporește printre atlantieni în vreme ce așteaptă întoarcerea Prințului lor. Zvonurile despre un nou război s-au intensificat, iar Poppy se află în mijlocul acestei situațîi. Regele vrea să o folosească pentru a transmite un mesaj. Descendenții o vor moartă. Vârcolacii devin tot mai imprevizibili. Secrete întunecate încep să iasă la iveală, unele impregnate în păcatele mânjite de sânge a două regate care ar face orice pentru a ține adevărul ascuns. Însă, când pământul începe să se cutremure și cerul să sângereze, se prea poate să fie prea târziu.

  Vă era dor de magie, de vârcolaci, demoni, ascendenți, atlantieni? De vrăji puternice, de puterea zeilor, de răsturnări de situație și noi și noi descoperiri despre Aleasă și Cel Întunecat? Toate le veți descoperi în această carte. Chiar dacă pe alocuri e cam statică și se axează mai mult pe relația dintre cei doi eroi principali, cartea este plăcută și te relaxează. Parcă asistăm la un film între cei doi protagoniști. Primejdiile (mai ales din cauza lui Poppy care tot timpul îl rănește pe Casteel, Prințul Întunecat ) suferința și neîncrederea prin care trec în drumul lor spre Atlantia și spre Căsătorie.
”Cine este Hawke de fapt? Ce intenții a avut când a sedus-o pe Poppy?
Va reuși să treacă peste această trădare dureroasă și să scape cu viață din calea celor care o vor moartă pe Fecioara? Oare va crede crudul adevăr pe care îl va afla, dar mai ales în ce s-a transformat fratele ei?
Cine sunt de fapt Ascendenții?
Cine sunt Atlantanieni? Ce rol au ei în tot acest context?”
  La aceste întrebări am rămas datoare cu un răspuns. După cum ne detaliază pe coperta cărții, Hawke este cunoscut sub multe nume. El este Casteel Da’Neer, Prințul din Atlantia. Este denumit și Prințul Întunericului, Cel Întunecat. Este din descendența zeilor, cel care a luptat cu Ascendenții, care a fost capturat și a îndurat zeci de ani de chin atunci când viitorii ascendenți trebuia să își facă Ascensiunea. Acum vrea să își elibereze fratele din ghearele Ascendenților. Acesta este Prințul Moștenitor și a fost dat prin trădare la schimb Ascendenților. Pentru a reuși să îl elibereze are nevoie de Aleasa, favorita Reginei din Solis.
  Cine sunt Ascendenții? Și ce a știut Poppy toată viață despre ei? Știa că sunt aleșii Zeilor, cei care îi apară de Temuți, rod al Atlantienilor. De fapt Ascendenții sunt cei mai cruzi vampiri, care se folosesc de credința muritorilor de rând, și de frica Temuților, creație tot a Ascendenților, în urma golirii de sânge și transformarea lor într-un fel de zombi vampiri. Poppy va fi sceptică să îl creadă pe Casteel, mai ales că află adevăratul motiv pentru care s-a apropiat de ea și a răpit-o. Aceasta își va da seama de natura celor printre care a crescut, atunci când o ceață trimisă de către Regină să o găsească, în frunte cu un ascendent va ajunge la cetatea unde era împreună cu Casstel. Aici erau oameni care știau de adevărată natură a ascendenților și erau hotărâți să fugă în Atlantia.

,,Lord Chaney s-a preschimbat.
Dusă i-a fost poleială de politețe.Fața i s-a contorsionat, pomeții i s-au ascuțit și gura i s-a căscat. Ochii îi ardeau precum cărbunele – ca a unui Temut. M-am poticnit și am dat peste Delano când am văzut – am văzut încă o dată adevărul.
Ascendentul și-a dezvelit colții în timp ce șuiera ca un șarpe uriaș, îndoindu-și genunchii.
Apoi, s-au preschimbat și cavalerii, cel puțin jumătate dintre ei arătându-și caninii alungiți pe când buzele le erau trase înapoi. M-am simțit ca și cum pământul se cutremură sub picioarele mele, cu toate că întreaga lumea părea să se fi oprit în loc. Ascendenții în Armata Regală. Asta…asta era ceva nemaiauzit. Doar Ascendenții regali. Asta ni s-a spus…
Am știut imediat un alt adevăr. Ascendenții nu intenționau să permită nimănui să plece în viață din acea curte.
Cavalerii…nu doar că se luptau cu Descendenții. Îi atacau. Mulți aveau săbiile în teacă. Doar colții și puterea le erau arme. Cu fețele schimonosite de mârâit și cu ai lor colți scânteind în lumina lunii, i-au răpus aproape imediat pe muritorii aflați în fortăreață.”

  În acest atac sângeros Poppy va fi răpită și rănită de Ascendentul de rang superior care era însărcinat să o readucă la Curte pe Fecioară. Casteel se va răzbuna crunt, iar lui Poppy  va bea din sângele său pentru a se vindeca mai repede.
  Acum o să aflăm lucruri uimitoare despre Poppy. O știm ca și Fecioara, ceea ce nu știe nici ea nici noi este că provine din Atlantia prin naștere, cel puțin pe  jumătate. Deși a știut că poate alina durerea, Casteel nu și-a dat seama până când nu i-a gustat sângele.
  Când i se va dezvălui crudul adevăr despre răpirea sa, când va afla originile sale, sau cel puțin cât se deduce, dar mai ales când va descoperi multitudinea de munciuni ale lui Castel culminând cu anunțul său despre căsătorie, Poppy va ceda și îl va înjunghia în inimă.

,,-Mergem acasă și ne căsătorim Prințeso.
Adică să mă mărit ?
Cu el?
Niciodată însă visurile acelei fetițe nu au presupus o cerere în căsătorie care să nu fie adevărată. Nici nu au plăsmuit că avea să nu fie adevărată. Nici nu au plăsmuit că avea să fie făcută la o masă plină de străini, dintre care jumătate m-ar fi vrut moartă. Și cu siguranță nu implicaseră ceea ce trebuie să fie cea mai proastă – și probabil cea mai nebunească – propunere de căsătorie din regat, venită din partea unui bărbat care mă ținea captivă.
Poate sufeream de vreo afecțiune a creierului. Poate aveam halucinații provocate de stres. La urma urmei, a trebuit să mă confrunt cu trădarea lui. Și tocmai aflasem că sunt descendentă a Atlantiei, un regat pe care am fost educată să îl consider sursa tuturor relelor și a tragediilor din ținut.”

  Pe lângă lupta continuă cu Casteel, de a încerca să evadeze, de a-l răni, dar și cu ura oameniilor și vampirilor de a o vedea moartă pe Fecioară, Popyy se confruntă și cu dureroasa conștientizare a ceea ce înseamnă ea de fapt pentru Ascendenți. Consternarea și furia mocnea în ea. Avuseseră grijă de ea ca de o favorită specială, până când sângele ei ar ajunge la vârsta potrivită, fie pentru a crea mai mulți vampiri, fie să îi țină pe alții în viață pentru a continua să facă mai mulți. Casteel a fost hrănit cu atlantieni semi puri, la fel ca Poppy.
  La fel de mare îi este rușinea și durerea, când va da peste pereți întregi scrijeliți cu sute și sute de nume, al celor care au căzut pradă Ascendenților și celor plămădiți de ei,Temuții. Primii cereau întotdeauna sacrificiu de la fiecare familie – al treilea și al patrulea născut, după caz, pentru a fi duși în temple. În realitate erau hrana Ascendenților, iar Temuții atacau orice muritor care le cădea în mână și îi goleau de sânge.
  Atlantieni erau aproape nemuritori și se hrăneau și ei cu sânge. Diferența era că Atlantieni se opreau întotdeauna când se hrăneau, iar majoritatea o făceau cu perechea lor. Aceștia luptau să salveze cât mai mulți muritori din ghearele Ascendenților.
  Pe lângă certurile și negarea oricărui sentiment pentru Casteel, Poppy va descoperi și că puterea ei îi va aduce și necazuri. Acum, pe lângă faptul de a fi recunoscută ca și Fecioara, va descoperi că se trage dintr-o linie veche de Empati, posibil să fie o descendentă a celor denumiți Devoratori de Suflete din Atlantia.
  Casteel este hotărât să o facă Prințesa lui, astfel ar fi recunoscută ca și egal al său și nu va fi așa expusă pentru cei care o vor moartă. Căsătoria se poate realiza doar pe pământul Atlantiei, fiind și ea atlatiană. Poppy va încheia un pact cu Prințul – ea se va căsători și îl va ajuta să îi salveze fratele, dacă și ea la rândul ei va fi ajutată să îl descopere pe Ian, fratele ei. Refuză să creadă că Ian a devenit unul din cruzii Ascendenți.
   Călătoria lor va fi una primejdioasă, iar ei sunt hotărâți să ajungă măcar până la Capul Spessa, limita dintre cele două regate, teritoriu pe care l-a transformat Prințul în așezare pentru muritori și pentru posibil alți supraviețuitori ai Ascendenților. De aici încolo vor trebui să traverseze Munții Solis, cei care sunt acoperiți de o ceață magică pentru a ascunde drumul spre Atlantia.
Vor reuși să pornească în ultima parte, să traveseze munții?
Ascendenții în număr foarte mare vor invada Capul Spessa și își vor revendica Fecioara.
Ce va decide Poppy? Ea știe că nu au nici o șansă în fața armatei numeroase a Ascendenților. Vor reuși să primească ajutoare la timp din Atlantia?
Vor reuși cei doi să se căsătorească? Cine este de fapt Poppy și ce rol joacă  în cele două regate?
  Sunt foarte multe de descoperit în această carte, eu dezvăluind doar o părticică. Vă las pe voi să aflați ce se întâmplă în acest al doilea volum din seria Blood and Ash.

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

Regatul focului și al dorinței – Jennifer L.Armentrout – Editura Litera – recenzie

6 COMMENTS

  1. Multumesc pentru impresii, Nicol! Astazi a sosit si volumul trei, asa ca ma pot apuca de serie.

    • Din pacate nu este o serie terminata inca. A patra carte apare pe 15 martie in SUA, iar la noi inca nu am gasit nici un indiciu cam pe cand ar fi disponibila. Iar in afara de aceasta a patra carte, JLA are intentia sa mai continue cu inca 2. Deci, mai avem de asteptat.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.