Pătuțul potrivit copilului tău-tu cum îl alegi?

Pătuțul potrivit copilului tău-tu cum îl alegi?

Pătuțul potrivit copilului tău-tu cum îl alegi?

   Venirea pe lume a celui mic ne împlinește și ajungem să ne întrebăm cum de suntem capabili de atâta iubire? Pentru acest moment ne pregătim în primul rând sufletește, apoi dorim să îi oferim bebelușului tot confortul posibil.Dacă la pieptul mamei, ascultând bătăile inimii ei, își găsește alinarea, în camera lui, pătuțul devine centrul universului „bebelușesc”, loc de somn, de joacă și de protecție-primul teritoriu personal al copilului. Prin urmare, alegerea pătuțului este o treabă destul de serioasă.

   Pătuțul pliant deține atribute care promit să facă viața ușoară familiilor cărora le place să călătorească. Ușor de mutat și de ansamblat, poate fi luat în călătorii, astfel încât cel mic să nu fie speriat de schimbarea locului de dormit și nici să nu fie nevoie de plata unui pat suplimentar în camera de hotel.

   Acasă, se potrivește perfect oricărei camere, deoarece materialul textil din care este făcut și care acoperă scheletul metalic poate avea orice culoare dorești și trece cu brio testul siguranței (teoretic, pătuțul pliant susține aproximativ 15-20 de kg, dar greutatea susținută este mult mai mare). Este relativ ușor de curățat (se șterge cu o cârpă umedă) și greu de escaladat de năzdrăvani. Un alt punct tare al pătuțului pliant este faptul că cel mic nu se poate lovi, atunci când se așază sau se dezechilibrează și cade în el. Oferta de pătuțuri pliante este foarte mare și pentru orice buzunar.

   Calitățile clasicelor pătuțuri din lemn sunt de neîntrecut: rezistente, ecologice, foarte ușor de curățat. Contribuie la dezvoltarea motricității copilului, care va învăța să se ridice ținându-se de bare. Se recomandă cumpărarea pătuțului din lemn din magazine de încredere, precum BabyNeeds.ro și nu de la ateliere de tâmplărie; aici vei găsi modele cochete, așa cum îți dorești, indiferent de buget. De ce? Un pătuț fabricat într-un atelier poate deveni o capcană mortală! De exemplu, este foarte importantă spațierea barelor, astfel încât bebelușul să nu-și blocheze capul sau să nu se poată strecura afară. Odată cu apariția primilor dințișori, copilul bagă în gură inclusiv marginea pătuțului de care se ține când stă în picioare; gândiți-vă la vopseaua și lacul de protecție aplicate pe lemn. Vă garantează atelierul faptul că sunt ecologice? Pătuțurile din lemn de la BabyNeeds.ro sunt tratate cu vopsele și lacuri ecologice pe bază de apă, conform normelor și reglementărilor europene și nu reprezintă niciun pericol pentru sănătatea celui mic.

   Un alt avantaj al pătuțurilor din lemn este somiera reglabilă pe înălțimi/nivele: 50 de cm (de la naștere și până începe să se ridice în fund), 35 de cm (din momentul în care stă în fund și până când încearcă să se ridice în picioare), 20 de cm (din momentul în care bebele se ridică în picioare). Alte pătuțuri din lemn au o laterală detașabilă sau doar câteva bare, pentru momentul în care cel mic va începe să coboare și să urce singur.

   Indiferent ce tip de pătuț preferi, acesta nu trebuie să lipsească din nicio casă cu copil mic, nici în cele în care bebelușul doarme în pat cu părinții; pătuțul nu este un moft, ci o necesitate. Alege-l pe cel potrivit puiului tău!

Sursa foto: BabyNeeds.ro

3 COMMENTS

  1. Foarte util articolul! Mai ales pentru mămicile care caută cu disperare un pătuț care să poată căpăta titulatura de „pătuțul potrivit”. Voi sfătui prietenele mele care sunt în căutarea unui pătuț, să caute neapărat pe acest site!

  2. Unchii mei chiar se află în căutare de pătuț 🙂 Le-am trimis link-ul către acest site!

    Mulțumim!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.