Să iubești un înger, de Claudiu Simion 

Editura: Tritonic
Anul apariţiei: 2010
Nr. de pagini: 408
Colecţia SFFH
Gen: SF, Fantasy, Romance
Cotaţie Goodreads: 4,71

     După douăzeci de ani de așteptare, Holden Torhmon îi descoperă pe ultimii doi descendenți ai Ordinului Luces, singura piedică în calea lui. Ar putea să-i distrugă ușor, dar o simplă execuție nu l-ar mai satisface acum. Plănuiește ceva mai elaborat?
      Conștientă de puterea ei, Fareda Nsoromna îi este loială lui Torhmon. Atâta timp cât interesele lor coincid. Înglodat în datorii, urmărit de FBI și de bandele locale, Charez Taal nu mai are opțiuni. Peste câteva ore însă, situația ia o întorsătură spre mai rău. Inimaginabil mai rău.
      De cealaltă parte a lumii, Kiarh Taal primește o veste cutremurătoare…
   Kenda Tau este singurul care știe răspunsul: dacă vrei să învingi Întunericul, ai nevoie de Lumină. Multă Lumină…

      Claudiu Simion s-a născut la București, în anul 1964. A absolvit facultatea de Planificare și Cibernetică a A.S.E. în anul 1989 și a urmat stagiul militar post-universitar în perioada Revoluției din 1989 în București. În prezent locuiește în Copenhaga, unde face parte din echipa centrală de management a unei companii daneze majore de transport maritime. A mai locuit timp de aproape cinci ani în China, la Beijing, Tianjin și Qingdao, lucrând pentru aceeași companie.
      De foarte tânăr a fost fascinat de fenomenele paranormale, mai ales în contextul vieții cotidiene. Cu o minte creativă și aflată într-o permanentă căutare de noi răspunsuri, a încercat întotdeauna să dea o explicație logică misterelor care învăluie soarta omului.

       Thriller fantasy metafizic? Probabil. Însă eu percep „Să iubești un înger” ca o îmbinare a tuturor genurilor: science fiction, fantasy, paranormal, aventură, acțiune, romantic etc.
      Descrierea de pe copertă și prologul m-au derutat puțin. Eram convinsă că autorul va merge doar pe latura SF, dar m-am înșelat pentru că aici avem de-a face cu fenomene paranormale, călătorii între lumi prin intermediul unor portaluri, intrigă polițistă cu urmăriri ca-n filme, anchete ale FBI-ului, dispute cu membrii lumii interlope, scene de dragoste, trădări.
      Fiind o romantică incurabilă, am apreciat foarte mult că au fost introduse și două povești de dragoste. Dacă la început am crezut că se va trece superficial peste ele, mai târziu mi-am dat seama că tocmai dragostea și formarea acestor cupluri au un rol esențial în intriga cărți. De altfel, lupta pe care o dau personajele pozitive contra lui Torhmon, nu va fi una sângeroasă. Singurele arme împotriva râului vor fi dragostea și lumina. O idee interesantă, nu?

      Mi-a plăcut mențiunea pe care autorul a făcut-o la începutul romanului: ”Intriga se situează la limita dintre normal și paranormal. Acțiunea gravitează în jurul necesității menținerii balanței între negativ, oameni cu vibrații joase generate de gânduri necurate și fapte rele, și pozitiv, oameni pentru care iubirea și gândul bun se află pe primul loc pe scara lor de valori.”

        Acțiunea romanului începe cu momentul în care pe un post de televiziune se dau câteva anunțuri: de câteva ore au loc o serie de fenomene meteorologice neobișnuite de-a lungul coastei Floridei de Sud; în Miami are loc o luptă între bandele locale, iar armamentul pe care aceștia îl folosesc ridică mari semne de întrebare și motive serioase de îngrijorare.
       Între timp, două misterioase personaje, Kenda și Ravenna, discută pe tema intrării dușmanului prin portalul din Bermude, iar intervenția Rezistenței ce a acționat atât în Miami, cât și în Te Annau (Noua Zeelandă) s-a încheiat cu bine, Charez a scăpat nevătămat, dar Kiarh trebuie recuperat imediat. Nu-i așa că sunteți derutați? Așa m-am simțit și eu când am citit acest lucru. Nu înțelegeam ce legătură există între toate aceste evenimente. Cine sunt Charez și Kiarh?
       Aveți puțină răbdare și o să aflați!

sa iubesti un inger 2

        Kiarh Taal (25 ani) este un ranger ce locuiește în Te Annau și duce o luptă contra braconierilor din zonă. De cinci ani lucrează împreună cu Kerry Lander, cea mai bună prietenă a lui. Erau foarte apropiați și petreceau mult timp împreună, însă niciodată nu s-a pus problema să împingă relația mai departe. Nu că nu l-ar fi atras Kerry, însă se simțeau prea bine împreună ca prieteni buni. Și în afară de asta, de mai bine de un an, nopțile îi sunt pline de vise tulburătoare. Visează tot timpul aceeași fată. Fața nu i-o poate distinge, dar îi percepe silueta zveltă și mișcările de feline. Se simte din ce în ce mai sedus de ea. Din păcate, nu știe că Kerry este îndrăgostită de el!

     “Era ceva la Kiarh care o fascina. Poate zâmbetul nevinovat și râsul natural. Sau poate statura sa impresionantă, de peste un metru nouăzeci, cu umeri și brațe puternice. Sau poate dragostea lui față de natură și soare. Sau privirea lui calmă, atât de intensă încât nu puteai să o susții prea mult fără să simți că îți fuge pământul de sub picioare. Emana un aer de bărbăție irezistibilă, de care părea să nu fie conştient.”

        Într-una din zile, Kiarh și Kerry primesc un ordin de sus, să însoțească un turist pe nume Kenda Tau, cineva foarte important, în zona peșterilor. Figura individului i s-a părut foarte familiară lui Kiarh, dar nu-și amintea de circumstanțele în care îl mai văzuse anterior. Ciudat e că tipul îi spune că nu are nevoie de ghid, ci de cineva cu care să se simtă în siguranță, așa că preferă să meargă în peșteră doar cu Kiarh. Însă aici, Kenda îi mărturisește că vizita a fost doar un pretext pentru a-l întâlni și pentru a-i transmite niște informații critice. Veștile sunt șocante!

     “- Părinții tăi ți-au spus deja că ai fost adoptat când erai foarte mic. De fapt, nu că ai fost adoptat ci, mai degrabă, că le-ai fost încredințat. De asemenea, te-au pregătit din timp și ți-au spus că va veni vremea să afli cine ești și cine sunt părinții tăi. Momentul a venit mai repede decât ne așteptăm. Eu te-am încredințat părinților tăi adoptivi acum două zeci și trei de ani, atunci când aveai numai doi ani. Ce pot să-ți spun acum este că, din nefericire, părinții tăi naturali nu mai sunt în viață de mulți ani. Pentru a evita distrugerea ta, tatăl tău mi-a ordonat să te iau și să te ascund cât mai departe. Rolul tău ar fi extrem de important pentru salvarea multor oameni. Planul era să te ascundem până când erai gata de pregătire.
      – Pregătire ?
   – Da. Ai nevoie de o pregătire specială pentru a te lupta cu oamenii lui Torhmon, și mai ales cu el însuși. Antrenamentul tău se poate face însă numai în condiții și cu aparate speciale. Trebuie să vii cu mine.”

    “ – Tu ești fiul lui Kenoha și al împăratului Tazzil, ultimul împărat al lui Gamma Inferior…Nu sunt din lumea asta!“

      Firește că tânărul nu-l crede pe Kenda. Nu-i naiv să plece cu un necunoscut într-un loc pe care nu-l știe, pentru o cauză neștiută! Dar părinții lui adoptivi confirmă spusele tipului. Iar cea mai șocantă veste este că Kiarh are un frate geamăn!

      De fapt, care este povestea? În primul rând, Terra și Gamma Inferior, se află în același spațiu, dar în frecvențe diferite, adică într-o altă dimensiune. Aceasta din urmă, are mult mai multă apă decât Terra, partea de pământ este limitată la o fâșie de 300 de km lățime și câteva mii lungime. Aici oamenii trăiesc pe apă, iar pământul îl folosesc pentru agricultură. În al doilea rând, tatăl natural al lui Kiarh a fost un lider de excepție pentru popor, dar din neant a apărut Holden Torhmon care s-a dovedit o persoană extrem de periculoasă și cu mari puteri. A distrus mulți oameni pentru a prelua conducerea planetei Gamma Inferior. Tazzil a presimțit că sfârșitul îi este aproape, așa că înainte cu câteva zile de căderea ultimul zid de apărare, l-a rugat pe Kenda să îi ia copiii și să-i ascundă cât mai departe de Torhmon. Ajuns pe Terra, Kenda a găsit niște oameni care să se îngrijească de ei până vor ajunge la vârstă optimă când puteau fi recuperați și să se întoarcă împreună să distrugă răul. Chiar dacă Kiarh refuză să-l urmeze pe Kenda, Torhmon nu-i va permite să trăiască. Puterile lui sunt în creștere și știe că există cineva care i-ar putea strica planurile. Nu se va lasă până nu-l va găsi și distruge!

       Însă “ciudaţeniile” continuă! Visele în care lui Kiarh îi apare fata sunt tot mai dese. De data asta îi distinge chipul. Sesizează pericolul de a cădea în mrejele acestei ființe seducătoare, dar voința îl părăsește. Este iremediabil îndrăgostit de ea! Iar într-o zi, pe când era în metrou, se întoarce și privește apropierea de stația următoare. Și pe cine vede în stație? Chiar pe fata din vis! Cine este și ce voia de la el? Mult mai târziu află de la Kenda că seducătoarea apariție este chiar Fareda Nsoromna, mâna dreaptă a lui Torhmon!

        Dar ce se întâmplă între timp cu geamănul lui Kiarh, Charez Taal? Acesta locuiește în Florida și ține o sală de lupte. După ani lungi de luptă cu viața care îl forțase să răzbească singur, nu mai știe ce cale să urmeze. A avut o copilărie fericită și doi părinți minunați. Fusese primul din clasă la învățătură și admirat de ceilalți copii. Dar totul s-a schimbat după accidentul de mașină în urma căruia părinții i-au murit. El a scăpat nevătămat, dar a fost puternic marcat de eveniment. A ajuns într-un orfelinat din Iowa, apoi adoptat de o familie. Lucrurile nu au mers bine pentru că nu s-a putut adapta, astfel că de la 16 ani, Charez a învățat să se descurce și să supraviețuiască pe cont propriu. Mai târziu s-a decis să se apuce de lupte ilegale. Are însă probleme materiale și s-a încurcat cu niște cămătari.

      Necazurile lui iau amploare din momentul în care s-a trezit că este căutat de doi agenți FBI care îi cer ajutorul pentru a-l prinde în flagrant pe Jack Torelli, zis și Skinny, un tip implicat în cămătărie, șantaj, tâlhărie și omor. Aceștia știau că Charez avea mari datorii la Skinny și are șanse să scape cu viața dacă cooperează cu ei. Refuzând să-i ajute, tânărul s-a văzut șantajat de agenți. Dacă nu-i ajută, înfundă pușcăria din cauza pariurilor și luptelor ilegale de full contact.
      Imediat după discuţia cu cei de la FBI, Charez se trezeşte faţă în faţă cu Kenda Tau care îi spune aceeaşi poveste care i-a relatat-o şi lui Kiarh. Fireşte că nu crede nimic!
      Însă lucrurile se complică atunci când apare Skinny, care îl obligă să-i dea sala de lupte în contul datoriei, iar în urma disputei, cămătarul îndreaptă arma spre capul lui Charez și trage. Însă se întâmplă ceva șocant!

     “Căldură continuă să îi cuprindă tot corpul, din interior spre exterior, până în vârfurile degetelor. O unde de vibrație îi cuprinde tot corpul. O sclipire de energie izbucni din interiorul ființe lui vorbindu-i, îndemnându-l să treacă la acțiune, să se miște din calea glonțului. Părea că timpul stătuse în loc și se mișcă în porții mici iar el, Charez, era parte din alt timp care transcendea celelalte fragmente de timp prezent. Se trase scurt în lateral vizualizând glonțul care trecu de lobul urechii lui drepte.”

        Nici bine nu scăpa din calea glonțului, că se trezește față în față cu două namile cu cefele groase și spâni complet, cu ochi negri opaci și cruzi. Habar nu are tânărul că aceștia sunt trimiși chiar de Holden Torhmon, care a descoperit de curând locul unde se ascund membrii Rezistenței și caută să-i prindă pe gemeni, dar și pe șeful Rezistenței, Kenda Tau. Cei doi “oaspeți“ îi cer să vină cu ei, dar în acel moment apare și Kenda și totul culminează cu moartea lui Skinny și fuga acoliților lui Torhmon. Urmărit de agenții FBI, învinuit de o crimă pe care nu a comis-o, hăituit de interlopi, pus pe lista neagră a lui Torhmon, Charez se vede nevoit să-l urmeze pe Kenda.

     După emoționanta întâlnire dintre gemeni, toți trei pornesc spre centru Rezistenței, aflată în mijlocul Australiei, locul fiind și principalul nod de energie, dar și portal de comunicare cu Gamma Inferior (mai există altele două în zona Bermudelor și în centru Mării Diavolului).
       Aici se vor pregăti cei doi frați pe parcursul unui an. Antrenamentul îl vor face cu Ravenna, fiica lui Kenda, mâna dreaptă a acestuia, dar și lider al celulei de Rezistență. Ea va fi femeia de care Charez se va simți foarte atras.

        Însă gemenii vor avea parte de o mare surpriză. Kenda le face o mărturisire cutremurătoare! Mama acestora a făcut parte dintr-un ordin foarte special și extrem de selectiv, numit Ordinul Luces. De câteva sute de ani rămăseseră numai șapte membri în Ordin, însă suficienți pentru a menține echilibru între negativ și pozitiv, între lumină și întuneric. Pentru a deveni membru trebuie niște însușiri deosebite, care nu se dobândesc, ci sunt moștenite. Însă în cadrul ordinului s-a strecurat și un trădător: Torhmon. A fost amețit de putere și s-a decis să se răzvrătească. Dar ce însemnătate au Charez și Kiarh? Se pare că mama lor nu a fost umană în totalitate, ci:”Mama voastră a fost la fel ca și ceilalți din Ordinul Luces. Oamenii de pe Terra îi numesc Îngeri“. Deci gemenii sunt Îngeri ai luminii!

       În lupta contra râului, Kenda încearcă să o întoarcă de parte lor pe Fareda, mâna dreaptă a lui Torhmon, femeia de care s-a îndrăgostit Kiarh. Deși este posedată de energie negativă, asemeni celorlalți Îngeri Negri, ea este o descendentă directă a unui membru al Ordinul Luces.
       Vor fi pregătiți Charez și Kiarh să lupte contra lui Torhmon? Singura cale de a doborâ ura și răzbunarea era cu iubire. Iar descătușarea maximă apare când fiecare dintre gemeni își va găsi perechea ideală și vor forma o unitate de patru entități legate prin iubire.

    “Atunci când iubești pur, curat, când ești relaxat și te gândești mereu la bine, corpul tău transmite o vibraţie înaltă. Asta este valabil pentru orice om, pentru orice ființă și mai ales pentru orice entitate.”
    “Starea de bine, iubirea și lumina erau cele care contau, susținute de abilitatea de a anticipa gândul Îngerilor Negri…
     Se va putea forma acel indestructibil pătrat al iubirii? Să fie Ravenna jumătatea lui Charez? Dar lui Kiarh cine îi va fi jumătate? Fareda sau Kerry? Se va lăsa Fareda convinsă să sară în ajutorul Rezistenței? Vor putea gemenii să-l distrugă pe Torhmon? Vă las pe voi să aflați răspunsul.
      Autorul Claudiu Simion mi-a depășit toate așteptările și m-a făcut să trăiesc totul la intensitate maximă.         Recomand cu căldură această carte atât iubitorilor de SF& fantasy, cât și celor de romance.

       NOTA 10 +

Editura TritonicCartea Să iubești un înger de Claudiu Simion a fost oferită pentru recenzie de către Editura Tritonic. Poate fi comandată de pe site-ul Editura Tritonic. Pentru a fi la curent cu apariţiile şi reducerile de cărţi, puteţi urmări noutăţile editurii atât pe site, cât şi pe pagina de facebook.

Autor: Alina

Surse imagini: pinterest.com

Review overview
5
***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

13 COMMENTS

  1. nu pot sa cred!Alina esti o belea la buzunarul omului!dupa asa recenzie superba,clar vreau si eu cartea!!!!neaparat.felicitari ispito locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10

  2. Felicitari Alina! O recenzie superba! Chiar eram curioasa sa-ti aflu impresiile despre aceasta carte. Multumesc 🙂

  3. Felicitari, Alina ! O recenzie fascinanta ! Reusesti de fiecare data sa ma ispitesti cu prezentarile tale ! 🙂 locco_smiley_10

  4. Super, Alina! Abia astept sa ma apuc si eu de cartea asta! Felicitari pt prezentare. M-ai lamurit k din sinopsis nu prea am inteles mult. :*

  5. ei alina ,desi nu e genul meu,de data asta chiar m-ai tentat si cred ca voi cauta cartea .chiar vreau s-o citesc.felicitari ispito!! locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10

  6. fantasy si romance in aceeasi carte? Asta clar e pentru mine! Multumesc, Alina! locco_smiley_37

  7. Mulțumesc Alina pentru cuvintele tale. Din păcate nu am văzut recenzia decât acum și mă simt onorat de o asemenea descriere. Îți mulțumesc din suflet.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.