Pateuri cu carne – Rasol de vițel  cu sos vânătoresc – Prăjitură...

Pateuri cu carne – Rasol de vițel  cu sos vânătoresc – Prăjitură cu lămâie – Meniu

by -
2
Pateuri cu carne - Rasol de vițel  cu sos vânătoresc - Prăjitură cu lămâie - Meniu

Pateuri cu carne – Rasol de vițel  cu sos vânătoresc – Prăjitură cu lămâie – Meniu

1. Aperitiv: Pateuri cu carne

  • 1 ceapă mare tăiată mărunt o călim în puțin ulei
  • adăugăm carnea măcinată și o roșie curățată de coajă și tăiată mărunt+condimente după gust și puțină apă și lăsăm să fiarbă până scade apa
  • amestecăm preparatul de carne cu cașcaval ras și 2-3 ouă  întregi bătute, opțional puteți adăuga 1 cutie de porumb (scurs)
  • 1 pachet de aluat foietaj morărița
  • întindem pe planșetă 1 foaie o tăiem pătrate mai mari
  • punem pe fiecare pătrat 2-3 linguri de amestec (depinde de mărimea lor) formatăm pateul și le punem la copt în tavă pe hârtie pergament

2.Supă de vițel

  • punem la fiert carnea de vițel cu 2 morcovi,1 pătrunjel și 1 păstârnac
  • când ingredientele sunt fierte strecurăm zeama
  • fierbem tăiței sau tăşcute și le adăugăm în zeamă

3.Rasol de vițel  cu sos vânătoresc

  • carnea fiartă o tăiem bucățele și o punem în castron
  • zarzavatul fiert îl zdrobim bine cu furculița
  • călim puțin o ceapă mică  adăugăm zarzavatul din supă, carnea și niște zeamă și lăsăm să fiarbă
  • potrivim de sare piper, foi de dafin și mărar tăiat ff mărunt
  • amestecăm o cană de smântână cu 2 lingurițe de făina și o turnăm peste carne și sos și mai lăsăm câteva clocote
  • se poate servi cu cartofi piure sau mămăligă

4. Prăjitură cu lămâie

  • Blatul :18 linguri de zahăr+18 linguri lapte+18 linguri de ulei = se freacă bine.
  • se adaugă 2-3 ouă întregi+1 ligurita bicarbonat stins cu zeamă de la ½ lămâie+coajă rasă de lămâie+22 linguri de făină=se mixează bine și se coace în tava tapetată
  • Crema: 3 linguri de făină+1 budincă de vanilie+1 cană de lapte = se fierb până se igroasa
  • când s-a răcit se amestecă cu un pachet de margarină rama sau unt+200 gr zahăr +zeamă de lămâie
  • se pune crema peste blat și se presară cu nucă de cocos
  • Poftă Bună!

    La mulți ani 2021!

    Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

  1. Rasolul cu sos vânătoresc mi se pare foarte interesant, dar și prăjitura cu lămâie.
    Mulțumim pentru idei, Arci!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.