Pateuri cu carne – Rasol de vițel cu sos vânătoresc – Prăjitură cu lămâie – Meniu
Pateuri cu carne – Rasol de vițel cu sos vânătoresc – Prăjitură cu lămâie – Meniu
1. Aperitiv: Pateuri cu carne
- 1 ceapă mare tăiată mărunt o călim în puțin ulei
- adăugăm carnea măcinată și o roșie curățată de coajă și tăiată mărunt+condimente după gust și puțină apă și lăsăm să fiarbă până scade apa
- amestecăm preparatul de carne cu cașcaval ras și 2-3 ouă întregi bătute, opțional puteți adăuga 1 cutie de porumb (scurs)
- 1 pachet de aluat foietaj morărița
- întindem pe planșetă 1 foaie o tăiem pătrate mai mari
- punem pe fiecare pătrat 2-3 linguri de amestec (depinde de mărimea lor) formatăm pateul și le punem la copt în tavă pe hârtie pergament
2.Supă de vițel
- punem la fiert carnea de vițel cu 2 morcovi,1 pătrunjel și 1 păstârnac
- când ingredientele sunt fierte strecurăm zeama
- fierbem tăiței sau tăşcute și le adăugăm în zeamă
3.Rasol de vițel cu sos vânătoresc
- carnea fiartă o tăiem bucățele și o punem în castron
- zarzavatul fiert îl zdrobim bine cu furculița
- călim puțin o ceapă mică adăugăm zarzavatul din supă, carnea și niște zeamă și lăsăm să fiarbă
- potrivim de sare piper, foi de dafin și mărar tăiat ff mărunt
- amestecăm o cană de smântână cu 2 lingurițe de făina și o turnăm peste carne și sos și mai lăsăm câteva clocote
- se poate servi cu cartofi piure sau mămăligă
4. Prăjitură cu lămâie
- Blatul :18 linguri de zahăr+18 linguri lapte+18 linguri de ulei = se freacă bine.
- se adaugă 2-3 ouă întregi+1 ligurita bicarbonat stins cu zeamă de la ½ lămâie+coajă rasă de lămâie+22 linguri de făină=se mixează bine și se coace în tava tapetată
- Crema: 3 linguri de făină+1 budincă de vanilie+1 cană de lapte = se fierb până se igroasa
- când s-a răcit se amestecă cu un pachet de margarină rama sau unt+200 gr zahăr +zeamă de lămâie
- se pune crema peste blat și se presară cu nucă de cocos
-
Poftă Bună!
La mulți ani 2021!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Super rețete! Mulțumesc!
Rasolul cu sos vânătoresc mi se pare foarte interesant, dar și prăjitura cu lămâie.
Mulțumim pentru idei, Arci!